Napirend szerinti szoptatás vagy igény szerint?
Köszi, hogy ilyen sokan írtatok.
Honnan tudjátok, hogy a babátok az éhség miatt sír, ha éppen egy órája szopizott? És ha ilyen hamar szopizik újra, akkor is van neki elég tejcsi? Nekem mindkettőból szopizik, de ha 1-1,5 óra múlva ismét szoptatom úgy érzem, hogy nincs elég tej, és ő is nyűgös, hogy nem jön.
Minél többet teszed mellre annál több fog termelődni, nem szabad tartalékolni a melledben a tejet.
Szopás közben is termelődik, a melled sosem üres teljesen. Ha nem éhes akkor is lehet, hogy szopni fog, megnyugtatja.
18:22-nek: nincs szigorú napirendünk. Talán összevisszának tűnhet, hogy a babám egyik nap délben ebédel, a másik nap meg kettőkor, de nekem ez így tökéletesen megfelel. Akkor etetem, amikor éhes, akkor altatom, amikor álmos, és így nincs nyűgi, mindenki elégedett. A gyermekem biztos lehet benne, hogy bízhat az anyjában, ha gondja van (éhes, álmos, pisis stb), azt meg fogom oldani. A fürdetésnek van egy intervalluma, amin belül igyekszünk maradni. Ha a babám nyűgösebb, akkor korábban fogunk hozzá, ha játszósabb, akkor később, de mindig benne maradunk a 7-9-ig tartó időszakban. Ez idő alatt lemegy a fürdés, szopi, lefektetés.
Igazi, stabil napirendet majd csak akkor lehet kialakítani, amikor a gyermek már szilárdat eszik.
Kérdezőnek: olvass utána a tejtermelésnek a La leche Liga honlapján. Nem úgy működik, hogy összegyűjtöm a mellemben a tejet, nehogy elfogyjon. Ha így gondolkozol, BIZTOS, hogy nem fogsz sokáig szoptatni. A tej nem összegyűlik, hanem termelődik, mégpedig minél gyakrabban teszed mellre, annál több, mert mindig annyi termelődik újra, amennyi elfogyott belőle, és annyi időnként, amennyi időnként mellre teszed a picit. Ha csak naponta egyszer szoptatod, akkor csak napi 1 szopira elegendő tejed lesz! Azaz nagyon kevés. De ha naponta 6x teszed mellre, akkor a gyermeked naponta 6x lakhat jól tejjel. Azokra meg ne hallgass, akik szerint a gyakori szoptatás hasfájást okoz, mert a valóság a következő: [link]
köszi 20:39es, 18:22es vagyok!
még annyit hagy kérdezzek, hogy van olyan hogy felébred a babád és tudod mondjuk hogy nem éhes mert pl másfél órája evett és beadod neki a cumit hogy aludjon?mert az én 2és fél hónapos kisfiam elég sokat eszik egyszerre, van hogy 270ml-t és van hogy felébred fél óra alvás után, beadom neki a cumit és tök jót alszik.Ez még jó így azért?csak az a lényeg hogy ne keltsem fel álmából hogy egyen mikor elvileg ennie kéne.Mert a dokim azt mondta hogy most már 4 óránként szopiztathatom, de ha igény szerint csinálom, akkor gondolom nem lesz mindig 4 óra a szopik között.
De jó neked utolsó, hogy ilyen sok tejcsid van. Én akármit csinálok, sokszor a kettő is kevés neki. Az a baj szerintem, hogy szinte mindig bealszik 5 perc szopi után, és ezért nem termelődik a tej. Akármit csinálok vele nem tudom felébreszteni, hogy szopizzon még. De van, hogy két óra alvás után is alszik 5 perc szopi után.
Nagyon kétségbe vagyok esve, mert nem szeretném tápszerezni!
utolsó vagyok, és mennyi idős a babád??nekem még a kórházba volt, hogy nagyon lustán szopizott, azt mondták ne hagyjam elaludni, "maceráljam" szopi közben ha látom hogy majdnem bealszik.Ezt csináltam 20-25 percig, utána vettem le a cicimről.Így elég hamar ráállt a hosszabb szopizásra.
E mellett a fejést javaslom.Még ha kevés is jön le szopi után, az is jó, serkenti a termelést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!