Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Napirend szerinti szoptatás...

Napirend szerinti szoptatás vagy igény szerint?

Figyelt kérdés
És miért?
2011. jan. 1. 15:24
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Köszi, hogy ilyen sokan írtatok.

Honnan tudjátok, hogy a babátok az éhség miatt sír, ha éppen egy órája szopizott? És ha ilyen hamar szopizik újra, akkor is van neki elég tejcsi? Nekem mindkettőból szopizik, de ha 1-1,5 óra múlva ismét szoptatom úgy érzem, hogy nincs elég tej, és ő is nyűgös, hogy nem jön.

2011. jan. 1. 18:29
 12/20 anonim ***** válasza:
82%

Minél többet teszed mellre annál több fog termelődni, nem szabad tartalékolni a melledben a tejet.

Szopás közben is termelődik, a melled sosem üres teljesen. Ha nem éhes akkor is lehet, hogy szopni fog, megnyugtatja.

2011. jan. 1. 18:31
 13/20 anonim ***** válasza:

18:22-nek: nincs szigorú napirendünk. Talán összevisszának tűnhet, hogy a babám egyik nap délben ebédel, a másik nap meg kettőkor, de nekem ez így tökéletesen megfelel. Akkor etetem, amikor éhes, akkor altatom, amikor álmos, és így nincs nyűgi, mindenki elégedett. A gyermekem biztos lehet benne, hogy bízhat az anyjában, ha gondja van (éhes, álmos, pisis stb), azt meg fogom oldani. A fürdetésnek van egy intervalluma, amin belül igyekszünk maradni. Ha a babám nyűgösebb, akkor korábban fogunk hozzá, ha játszósabb, akkor később, de mindig benne maradunk a 7-9-ig tartó időszakban. Ez idő alatt lemegy a fürdés, szopi, lefektetés.

Igazi, stabil napirendet majd csak akkor lehet kialakítani, amikor a gyermek már szilárdat eszik.

Kérdezőnek: olvass utána a tejtermelésnek a La leche Liga honlapján. Nem úgy működik, hogy összegyűjtöm a mellemben a tejet, nehogy elfogyjon. Ha így gondolkozol, BIZTOS, hogy nem fogsz sokáig szoptatni. A tej nem összegyűlik, hanem termelődik, mégpedig minél gyakrabban teszed mellre, annál több, mert mindig annyi termelődik újra, amennyi elfogyott belőle, és annyi időnként, amennyi időnként mellre teszed a picit. Ha csak naponta egyszer szoptatod, akkor csak napi 1 szopira elegendő tejed lesz! Azaz nagyon kevés. De ha naponta 6x teszed mellre, akkor a gyermeked naponta 6x lakhat jól tejjel. Azokra meg ne hallgass, akik szerint a gyakori szoptatás hasfájást okoz, mert a valóság a következő: [link]

2011. jan. 1. 20:39
 14/20 anonim ***** válasza:

köszi 20:39es, 18:22es vagyok!

még annyit hagy kérdezzek, hogy van olyan hogy felébred a babád és tudod mondjuk hogy nem éhes mert pl másfél órája evett és beadod neki a cumit hogy aludjon?mert az én 2és fél hónapos kisfiam elég sokat eszik egyszerre, van hogy 270ml-t és van hogy felébred fél óra alvás után, beadom neki a cumit és tök jót alszik.Ez még jó így azért?csak az a lényeg hogy ne keltsem fel álmából hogy egyen mikor elvileg ennie kéne.Mert a dokim azt mondta hogy most már 4 óránként szopiztathatom, de ha igény szerint csinálom, akkor gondolom nem lesz mindig 4 óra a szopik között.

2011. jan. 2. 19:41
 15/20 A kérdező kommentje:

De jó neked utolsó, hogy ilyen sok tejcsid van. Én akármit csinálok, sokszor a kettő is kevés neki. Az a baj szerintem, hogy szinte mindig bealszik 5 perc szopi után, és ezért nem termelődik a tej. Akármit csinálok vele nem tudom felébreszteni, hogy szopizzon még. De van, hogy két óra alvás után is alszik 5 perc szopi után.

Nagyon kétségbe vagyok esve, mert nem szeretném tápszerezni!

2011. jan. 3. 08:51
 16/20 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok, és mennyi idős a babád??nekem még a kórházba volt, hogy nagyon lustán szopizott, azt mondták ne hagyjam elaludni, "maceráljam" szopi közben ha látom hogy majdnem bealszik.Ezt csináltam 20-25 percig, utána vettem le a cicimről.Így elég hamar ráállt a hosszabb szopizásra.

E mellett a fejést javaslom.Még ha kevés is jön le szopi után, az is jó, serkenti a termelést!

2011. jan. 3. 10:25
 17/20 Monqa válasza:
Sziasztok! 1 hónapos babának milyen sűrűn kell szopiznia? A fiam 7 órát is képes aludni!
2011. jan. 3. 11:55
 18/20 anonim ***** válasza:
hát 1 hónaposnak még elvileg 3 óránként...de van olyan hogy 7órát átalszik, csak az lenne a jó, ha az éjjel lenne.Az én babám is átaludt 5-6 órát 1 hónaposan csak sajna nappal, éjjel meg 2 óránként fent volt:/
2011. jan. 3. 11:59
 19/20 A kérdező kommentje:
4 hetes a babám. Az a bajom, hogy állandóan bealszik szopi közben, szinte 5 perc után, és alig tudom ébresztgetni, és sajnos emiatt nem is termelődik elég tej.
2011. jan. 3. 14:14
 20/20 anonim ***** válasza:
Az, hogy bealszik természetes. A kérdés, hogy mennyi időre. Miből gondolod, hogy nem termelődik elég tej. Ha csak nem küzd sárgasággal vagy más betegséggel egy egy hónapos baba már ébred, ha éhes. És ha ilyenkor megszoptatod elvileg elég tejnek kell lennie.
2011. jan. 3. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!