Napirend szerinti szoptatás vagy igény szerint?
Az én lányom nagyon kis akaratos.:D Képtelenség lett volna napi rend szerint szoptatni. Kipróbáltam, hogy húzom az időt, de nem ment. 2 óránként eszik a mai napig, pedig már 5 hónapos. 3 hete kezdtem a hozzátáplálást, mert fogy a tejem, vagy az ő igényei nőttek.
Igény szerint szoptatom, és tökéletesen halad a súlyával. Az orvosom el van ájulva tőlünk. Azt mondta, ilyet még nem látott:D Abszolút követi a hosszúsági, súlyi, fejkerületi, és mellkaskerületi normát. Úgy fejlődik, ahogy a nagy könyvben meg van írva:D
Egy igény szerinti szoptatott kisbabának nem kell plusz vizet adni, nem lehet túl etetni.
Anyák generációi jártak úgy, hogy max három hónapig volt tejük, mert erőltették számukra a szigorúan 3 óránkénti szoptatást. Így aztán ha a gyerek egy óra múlva üvöltött az éhségtől, akkor nem adtak neki, mert még "nem jött el az ideje", inkább teáztatták, ha meg letelt a három óra, felébresztették az alvó babát, hogy szopjon, de álmosan persze esze ágában sem volt. Ez aztán biztos út volt a tej elapadásához. :-( Anyum is csak három hónapig tudott engem szoptatni.
Én viszont már 9 hónapja szoptatom a fiamat igény szerint, és még leadni is tudok, annyi tejem van. A nyári kánikulában gyakrabban kérte, hiszen megszomjazott, éjjel meg ritkábban kéri, mert egyre nagyobbakat alszik. Szóval számomra - és a szoptatási tanácsadók szerint is - nem kérdés, hogy az igény szerinti szoptatás a helyes út, ha valaki sokáig akar szoptatni.
Én hülye hallgattam a védőnőre, aki szigorúan 3 óránkénti szoptatást akart. 6 hónapig tudtam szoptatni, azóta tápszeres. Most meg itt sajnálkozik a védőnő, hogy hát még jó lett volna, ha szoptatom.
Következő gyerekemnél senkinek se hagyom, hogy beleszoljon, mit csináljak. Szóval én azt mondom, igény szerinti.
bocsi kérdező, de kérdezhetek itt??
akik igény szerint szoptattok(mert ez a többség ahogy látom)hogy alakul a napotok??mindig össze vissza eszik a babátok?és a fürdetést hogy tudjátok ugyan arra az időre tenni?
Csak mert nekem az volt az elején, hogy kisfiam jókat aludt nap közben, éjjel viszont 2 óránként felébredt...ekkor elkezdtem nappal keltegetni, most már jól alszik éjszaka, de mindig annyira agy dilemmában vagyok, mert nincs szívem nappal kelteni.Mondjuk már sokszor magától ébred.2és fél hónapos.És mielőtt leszólnátok első baba, nem olyan könnyű ez az egész...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!