Honnan tudhatom, eleget szopik-e a babám? Mérleg kilőve, visszavittük, nem mutatta jól ki. És meddig kell még fejnem?
Isten ments méregetni, csak az ideg fog megölni! Úgyhogy jól tetted, hogy visszavitted. Szoptass igény szerint és ha szopi után elégedett a baba, nyugodt, elalszik vagy csendesen nézelődik magában akkor rendben van elég a neki a tej.
A fejés az mindenkinél más. Én legtöbbször este fejtem mert éjjel nem ébredt fel a babám enni és reggelre mindig bedurrant a mellem ha este nem fejtem ki. Cicinként 2,5-3 dl megvolt ha tök üresre fejtem. Csak az első 3 hétben fejtem napközben is, de akkor kevesebbeket, volt hogy csak 100 ml vagy 150-et ahogy sikerült. Ha van elég tejed és nem fáj a melled ha nem fejed ki akkor nem szükséges fejni. Inkább akkor szokták javasolni ha kevés a tejed és szaporítani akarod vagy ha annyira gyorsan termelődik hogy muszáj kifejned mert fáj ha nem fejed ki. Egy idő után úgyis be áll a tejtermelés a baba igényeire ha igény szerint szoptatsz és nem kell fejned, pont annyi tejed lesz amennyi a babának kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!