Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért ne akar szopizni 2,5...

Miért ne akar szopizni 2,5 hónapos babám?

Figyelt kérdés
Nagyon kétségbe vagyok esve.2900 grammal született és 1 hónapos mérésen volt 4750 gramm/sokat hízott/,2 hónaposan 5300 gramm.eltelt 10 nap és csak 12 grammot hízott.A probléma ott kezdődik,hogy ha evésre kerül a sor akkor megfeszíti magát és sír.Ez már 2 hete megy.Utána olvastam,hogy mi lehet,de nem használok semmi dezodort,semmi mást ami nem tetszhet neki.Ha vizszintbe kerül már ordít.Az éjszakát hol átalussza este 8-reggel 5 ig.tejem is lenne.Nem értem,mi a baj?szopási sztrájk?Már lassan 3 hete?A hasa nem fáj az tuti.Nagyon ölbe baba,ha felveszem semmi baja.Szinte csak akkor eszik,ha félig alszik,de akkor meg nem eszi meg szerintem az adagját mert annyira bealszik.Nem mérem mert mert nem tudom,hogy mikor kap ihletet a szopizásra.Így szinte lehetetlen valami rendszert tartani.Ha valakinek va valami ötlete azt szivesen várom.Más testhelyzetet is próbáltam.Lehetetlen hogy 4 óránként szeretne enni,mert nem szopik olyan intenzíven mikor alszik.Keveset eszik szerintem és azért nem hízik.Az üveg sem kell neki.Anyós szerint eszik eleget,mert akkor éjszaka sem aludna.
2010. dec. 15. 06:32
 1/5 A kérdező kommentje:
Bocsánat 2 hónapos mérésen volt5450 gramm.Várok minden ötletet hogy mi lehet ez és mit tudnék csinálni.
2010. dec. 15. 06:37
 2/5 anonim ***** válasza:
Más testhelyzetben sem akar szopizni? Lehet, hogy megköveznek érte, hogy ezt írom, de esetleg cumisüvegből elfogadja? (Ezt csak azért írom, mert még ez is jobb, mintha sehogysem akarna enni, és esetleg elapad a tej is.) Védőnőd mit mond? Esetleg lll-eseket megkérdezheted, hátha tudnak valamit mondani.
2010. dec. 15. 09:16
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem szopi sztrájkol a pici, valami miatt. Sajnos nálunk sokszor volt ilyen, nagyon türelmesnek és kitartónak kell lenned!:-( Próbálkozni kell mindig az evéssel, előbb-utóbb meg fog törni a jég. Ha tanácsolhatom, ne adj neki pótlást! Nem fog éhezni a babád, mert félálomba azért eszik valamennyit, ami neki pont elég!

Vannak babák akik érzékenyek, és sajnos így jeleznek, hogy valami nem tetszik nekik.A lányomnak 3 hónapos korában kezdődött először a sztrájkolás, és azóta vagy ötször már biztosan volt , most 5 hónapos:-(

Kitartást kívánok neked, és ne nyugtalankodj!

[link]

2010. dec. 15. 09:31
 4/5 xStefix ***** válasza:

Okot ennyiből én se tudok mondani, csak azt, hogy valamiért sztrájkol. Nem kezdett el fogzani esetleg? Még kicsit korai lenne, de nem kizárt.

Próbáld továbbra is többféle módon, helyzetben, időpontban stb. szoptatni, hátha valamelyik megfelel neki. Ha szeret ölben, kézben lenni, akkor javaslom a hordozókendőben menet közbeni szopit. Ez lehet, hogy kicsit vad ötlet, de egy próbát megérhet.

Ha a pisije, kakija egyébként rendben van, és nem látod rajta, hogy kezdene kiszáradni, akkor nem lehet olyan nagy baj. Bízzunk benne, hogy szépen lassan túl fog ezen jutni...

(Ha pedig mindenképp pótlást adnál, semmiképp ne add neki üvegből, mert azzal csak ronthatsz a helyzeten.)

2010. dec. 15. 11:41
 5/5 A kérdező kommentje:
Más testhelyzetben is próbáltam.Pisi,kaki rendben szerintem,mert mindennap van kaka is,nem is egy.Megvárom a következő tanácsadást és akkor meglátjuk mennyit hízott havi szinten .pohárból is próbáltam,de üvölt.köszönöm a válaszokat.
2010. dec. 15. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!