6 hónapos Babámmal kb egy hónapja kezdtünk kóstolgatni
gyümölcsöt. Gondoltam lassan kiváltunk egy étkezést.
Viszont most nem igen akarja elfogadni a bébiételt, még
azt sem, ami nagyon ízlett neki. Mit rontottam el?
11/17 A kérdező kommentje:
jelenleg 8730 g és 72 cm. 4200-g-mal született. Szóval nem apró!:-) Ezért gondoltam,h hozzátáplálást el kellene kezdeni,mert lassan nem lesz elég neki a tejci!
Fú, nekünk tök más a napirendünk. Én a gyümit 2 szopi között adom plusz étkezésként, de az én babám kb 4 hós kora óta napi 5x szopizik (az éjszakaival együtt) . Tehát nálunk a gyümit nem cici helyett kapja, hanem 2 cici között. Kb 50 g-mal kezdtük, most 120-at eszik.
Érdemes lenne bevezetned neki a rizst - ahogy már korábban is írták - , mert az passzol a gyümikhez és laktatóbb lesz tőle.
2009. jan. 20. 12:51
Szia én hasonló cipőben játam úgy egy hónapja. Nekem is átaludta az éjszakát és mi is elég nagy babák voltunk. És mi is hasonló problémával küszködtünk a hozzátáplálásnál. Csak nekem volt sok tejem. Tapasztalataim: ha délután adtam neki gyümit vagy főzeléket akkor tuti, hogy felkelt éjszaka( hiába evett meg egy teljes adagot). Szerintem nem jó már délután adni a kaját(legalább is addig még nem szokik hozzá a pocak) főleg anyatejeseknél van így. A délutáni és az esti kaja legyen továbbra is tej, ha megtudod oldani. A tízórai továbra is legyen gyümölcs büfi és ha van tej akkor utána röktön adj tejet. Majd szépen lassan váltsd át valami innivalóra tea, víz vagy rostoslé. Nekünk még ezzel is meggyült a bajunk mert előtte ezeket nekem nem kapot és csak nehezen fogadta el.Folyadék meg kell,akkor nem lesz éhes ha nem adsz a gyümihez semmi mást mint (babakekszet vagy rizs). Így ki lehet húzni ebédig. akkor zöldség ebből adhatod az alapot (krumpli, célkla, répa, sütőtök)+ tej vagy valami inni való.Az ivás nagyon fontos.És délután már csak tej és este is. Azóta vissza állt a rend nálunk és ismét alszunk este. Most akaro a délutánit valami tejpéppel kiváltani. Remélem már nem lesz gubanc.
2009. jan. 20. 13:20
Az én fiam is 6 hónapos. Mi napirendünk: fél 7kor szopi, 10kor szopi, 11kor gyümölcs, 1kor főzelék+szopi, 4kor szopi, 5kor gyümölcs, fél 8kor szopi. Próbáld meg h szopi után egyen gyümölcsöt, ne előtte, mert akkor nem fogja kérni a cicit. Nálunk is ez volt, így én felcseréltem, és ez működik. Majd jelezd h sikerült-e. Sok siker.
U.i: tejpépet én sem adok még neki
2009. jan. 20. 15:23
15/17 A kérdező kommentje:
Akkor mivel fogjátok kiváltani a tízótai és az uzsis szopit??? Engem konkrtétan ez érdekel,mert félek,h nem lesz elég hamarosan a tejem!Ha nem gyümivel (ugye annak kicsi a tápértéke) akkor mivel,ha nem tudom majd szoptatni???A rizzsel kevert gyümi kiválthatja?És a teljes kiőrlésű gabonával kevert gyümi is?
Én gyümit adtam tízóraira. Volt, hogy rizzsel, vagy zabpehellyel kevertem (beáztatva, megfőzve, turmixolva). Az uzsi is valami ilyesmi lehet, de én előbb az ebédet váltottam ki. Főleg azért, mert így du-ra, estére nem terheled a pociját, na meg a gyümi savasít is, így pont estére lesz éhesebb, amikorra már kevés a tejcsi. Teljeskiőrlésű gabonát asszem még nem lehet adni, mert az nehezen emészthető. Gluténmentes gabonával dúsíthatod a tízórait: rizs, zabpehely, kukoricadara...
2009. jan. 21. 07:52
13 20-as vagyok én nem adok reggel a gyümölcshöz semmit és még is ki tudok vele váltani egy evést. Egy banánt egy nagyobb almával megeszik és utánna iszik még 120ml teát vagy gyümölcslevet vízzel hígítva. Ha nem iszünk akkor nem megy a kiváltás. Én is utánnan az ebédet váltanám ki zöldséggel. A délutánt hagyd meg tejnek magy később tejpépnek.Ebénél is iszünk kb 1 dl teát
2009. jan. 22. 09:17
Kapcsolódó kérdések: