6 hónapos Babámmal kb egy hónapja kezdtünk kóstolgatni gyümölcsöt. Gondoltam lassan kiváltunk egy étkezést. Viszont most nem igen akarja elfogadni a bébiételt, még azt sem, ami nagyon ízlett neki. Mit rontottam el?
A gyümölccsel nem tudsz kiváltani egy főétkezést. A gyümit desszertként vagy uzsira, tízóraira adhatod. A gyümölcscukortól, fruktóztól elég gyorsan emelkedik a vércukorszint, ezért utána nem éhes, nem fogadja el a cicit, de hamar fel is szívódik , ezért hamar éhes lesz.
Én főzelékkel váltottam ki az ebédet. Így: 8 szopi, 9:30 gyümi, 12 főzelék, ami után vagy szopizik egy kicsit vagy nem:)
Azt elfelejtettem írni, hogy a gyümölcs nem egyenértékű tápanyag és kalória szempontjáből a tejjel, így összességében napközben kevesebb tápanyagot visz be, amit éjszaka pótol.
(1.)
Értem mi a gondod most már :)
Leírod a napirendeteket? Úgy könnyebb lenne segíteni!
(1.)
A jelenlegi napirendünk kb így néz ki.
Az éjszakai 2-3 szopi után:
Reggeli szopi 6-7 között
Délelőtt 9-10 körül próbálok gyümit adni,de pl ma sem fogadta el, helyette szopizott egyet 10-kor.
Kettő körül szopi.
Öt óra körül próbálok gyümit adni,de ha eszik is csak keveset, utána nem szopizik,vagy csak szopizik.
Nyolc körül van a vacsi nálunk, ami csak szopi.
Úgy szerettem volna,h 7 hós koráig csak a tízórait és az uzsit váltom ki gyümivel, de egyenlőre nem működik, nem tudom miért!?Utána akarom majd bevezetni a főzit ebédre, h az esti és reggeli szopi megmaradjon amíg lehet.
Amúgy mennyit kellene ennie gyümiből?
Lehet,h egy darabig még hagynom kellene, h csak szopizzon, aztán 1-2 hét múlva újra megpróbálni? Talán még nem érett meg a hozzátáplálásra?
Köszi a segítséget!
Amúgy én tejpépeket ne nagyon akarok adni.Akivel beszéltem, mind gyümivel váltotta ki a tízórait meg az uzsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!