Kevés tej vagy nyugtalanság?
Homeopátiás gyógyszerkészítmény.
Növényi- és ásványi eredetű anyagok felhasználásával készült végbélkúp.
Add neki nyugodtan.Nem lesz baja.Hogy viseled amúgy?Első baba?
Szent ég, de mire kell???
Csak azért, mert ébred? És azt nem mondta a védőnőd, hogy ennek hány természetes, normális oka lehet?! Ójaj :(
én nem adnám neki, ha "csak" ennyi a gond... szerintem a tejed sem lehet kevés, ha felkel-eszik-alszik is vissza! ha kevés lenne, akkor nem aludna vissza - az a baba, aki nem alussza át az éjszakákat, az nem feltétlen azért ébred, mert éhezik, hanem lehet, hogy egyszerűen csak rád van szüksége, amit a cicivel kiegészítve meg is kap, és teljes nyugalomban folytatja is az alvást!
tudom, rettentő kimerítő lehet ez a folyamatos éjszakázás számodra, de ez is csak átmeneti állapot lehet, mint annyi minden ebben a babakorban! ettől függetlenül a saját magad megnyugtatására kérhetsz tápszert, és tedd a felső polcra, de szerintem nem lesz szükségetek rá!
és napközben is hasonlóan igényli a tejet? vagy akkor nagyobbakat alszik? és Te nem tudsz napközben pihenni, amikor ő is?
kitartás az éjszakákhoz!
és mi történne, ha éjjel minden nyöszörgésre nem vennéd ki, és adnál neki cicit, csak mondjuk kb. a 3 óránként aktuális ébredésekor? lehet, hogy egy kis simogatás és már alszik is tovább! hátha ritkulna egy kicsit az ébredések száma...
amúgy először növekedési ugrásra gondoltam, hogy azért kel/ezsik ilyen gyakran, de látom 4.5 hónapos, akkor ez most nem az :-(
mindenesetre kitartást!
Nekem ennyiből az a tippem, hogy az idegrendszeri érés miatt csinálhatja ezt (meg persze a hozzád való kötődés miatt). Nem vetted észre mostanában, hogy nagyon érdeklődő lett a környezete iránt? Nem kezdett valami új tevékenységbe? Nem fogzik?
Mert ezek mind megkavarhatják a napirendet és újra előhozhatják az éjjeli ébredést.
És egyetértek azzal a hozzászólóval, aki azt javasolta, hogy nem szükséges minden nyekkre szoptatni. Pontosabban, figyeld meg, hogy mit csinál, ha nem azonnal szoptatod meg. Lehet, hogy tényleg elég, ha csak megsimized vagy lehet, hogy pár nyiffantás után vissza is alszik magától. (Az alvási ritmus is módosul lassacskán.) Persze ha ez nem elég, akkor nyilván szoptasd meg nyugodtan, mert akkor biztosan az kell neki. :) De szerintem is érdemes lenne ilyen módon "kipuhatolni", hogy pontosan mit szeretne éjszaka.
Az én lányom, amíg csak anyatejet kapott, addig 3 óránként felkelt, evett, majd aludt. De az órát igazíthattam volna hozzá még éjszaka is. Mindezt 6,5 hónapos koráig csinálta...
Amikor elkezdtük a hozzátáplálást, akkor az éjszakai szopik megmaradtak, majd elkoptak azok is, így 11 hónaposan leszokott a ciciről. Így azóta én is ki tudtam pihenni magam... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!