Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kevés tej vagy nyugtalanság?

Kevés tej vagy nyugtalanság?

Figyelt kérdés
4,5 hónapos babám sokszor ébred éjszaka (másfél óránként). Védőnő szerint adjak neki lefekvés előtt Viburcolt, hátha nyugtalan. Szerintem pedig kevés lehet a tejci, mert felébred szopizik és alszik. Nem ismerem ennyire a Viburcolt. Nem lesz gondbelőle? Lehet folyamatosan adni neki? Vagy kérjek inkább tápszert?
2010. dec. 7. 16:03
 1/9 anonim ***** válasza:

Homeopátiás gyógyszerkészítmény.

Növényi- és ásványi eredetű anyagok felhasználásával készült végbélkúp.

Add neki nyugodtan.Nem lesz baja.Hogy viseled amúgy?Első baba?

2010. dec. 7. 17:16
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen tudom, hogy homeos csak a leírásában is szerepel hogy csak max 2 db adható 6 hónapos kor alatt, ezért gondoltam, erős lehet. Második baba, de annál rosszabbul bírom :) A nagy (2 éves) második éjszakájától végig aludt.
2010. dec. 7. 17:24
 3/9 xStefix ***** válasza:

Szent ég, de mire kell???

Csak azért, mert ébred? És azt nem mondta a védőnőd, hogy ennek hány természetes, normális oka lehet?! Ójaj :(

2010. dec. 7. 21:14
 4/9 anonim ***** válasza:

én nem adnám neki, ha "csak" ennyi a gond... szerintem a tejed sem lehet kevés, ha felkel-eszik-alszik is vissza! ha kevés lenne, akkor nem aludna vissza - az a baba, aki nem alussza át az éjszakákat, az nem feltétlen azért ébred, mert éhezik, hanem lehet, hogy egyszerűen csak rád van szüksége, amit a cicivel kiegészítve meg is kap, és teljes nyugalomban folytatja is az alvást!

tudom, rettentő kimerítő lehet ez a folyamatos éjszakázás számodra, de ez is csak átmeneti állapot lehet, mint annyi minden ebben a babakorban! ettől függetlenül a saját magad megnyugtatására kérhetsz tápszert, és tedd a felső polcra, de szerintem nem lesz szükségetek rá!

és napközben is hasonlóan igényli a tejet? vagy akkor nagyobbakat alszik? és Te nem tudsz napközben pihenni, amikor ő is?

kitartás az éjszakákhoz!

2010. dec. 7. 21:27
 5/9 A kérdező kommentje:
Nekem is ezért furcsa ez a Viburcol dolog. Nem akarom nyugtatózni a gyereket, mert én felébredek. Lehet, hogy homeós, de akkor is nyugtató - stimuláló szer. Nappal jobbakat alszik. "Ebéd" után van hogy 4-5 órát is. Éjjel bezzeg nem? De fura, mert nem sír, csak nyüszög, én kelek, cici, ő ki sem nyitja a szemét, eszik és alszik is tovább. Van másik gyerek is, ő 2 éves :) Úgyhogy ugrik a napközbeni pihenés. köszi a válaszokat
2010. dec. 8. 07:35
 6/9 anonim ***** válasza:

és mi történne, ha éjjel minden nyöszörgésre nem vennéd ki, és adnál neki cicit, csak mondjuk kb. a 3 óránként aktuális ébredésekor? lehet, hogy egy kis simogatás és már alszik is tovább! hátha ritkulna egy kicsit az ébredések száma...

amúgy először növekedési ugrásra gondoltam, hogy azért kel/ezsik ilyen gyakran, de látom 4.5 hónapos, akkor ez most nem az :-(

mindenesetre kitartást!

2010. dec. 8. 11:16
 7/9 anonim ***** válasza:
Nekem pont ugyanez van, bár a babóm 3,5 hós. Eddig átaludta az éjszakákat, most egy hete csinálja pont azt, amit a tied, teljesen rákattant a cicire, bár napközben nekem is alszik simán 3-4 órát. Én is arra gondoltam, hogy kevés a tej, de én tényleg állandóan cicire rakom, így sztem már a cici alkalmazkodott a nagyobb igényhez, és ő is amint megkapta, bealszik. Így hát az időre fogom, mert azóta csinálja ezt, mióta esett a hó. AMúgy az én védőnőm azt mondta, hogy nemcsak a tej mennyisége, hanem minősége is változik, lehet, hogy ez is baj, ezért akar állandóan cicizni.
2010. dec. 8. 15:30
 8/9 xStefix ***** válasza:

Nekem ennyiből az a tippem, hogy az idegrendszeri érés miatt csinálhatja ezt (meg persze a hozzád való kötődés miatt). Nem vetted észre mostanában, hogy nagyon érdeklődő lett a környezete iránt? Nem kezdett valami új tevékenységbe? Nem fogzik?

Mert ezek mind megkavarhatják a napirendet és újra előhozhatják az éjjeli ébredést.

És egyetértek azzal a hozzászólóval, aki azt javasolta, hogy nem szükséges minden nyekkre szoptatni. Pontosabban, figyeld meg, hogy mit csinál, ha nem azonnal szoptatod meg. Lehet, hogy tényleg elég, ha csak megsimized vagy lehet, hogy pár nyiffantás után vissza is alszik magától. (Az alvási ritmus is módosul lassacskán.) Persze ha ez nem elég, akkor nyilván szoptasd meg nyugodtan, mert akkor biztosan az kell neki. :) De szerintem is érdemes lenne ilyen módon "kipuhatolni", hogy pontosan mit szeretne éjszaka.

2010. dec. 9. 18:46
 9/9 anonim válasza:

Az én lányom, amíg csak anyatejet kapott, addig 3 óránként felkelt, evett, majd aludt. De az órát igazíthattam volna hozzá még éjszaka is. Mindezt 6,5 hónapos koráig csinálta...

Amikor elkezdtük a hozzátáplálást, akkor az éjszakai szopik megmaradtak, majd elkoptak azok is, így 11 hónaposan leszokott a ciciről. Így azóta én is ki tudtam pihenni magam... :)

2011. jan. 4. 23:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!