Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meddig fejnétek még a helyemben?

Meddig fejnétek még a helyemben?

Figyelt kérdés
4 hós kislányom, fejve kap tejet. Már amennyi van. Sokáig felesbe ment, de az utóbbi időben mintha csökkenne a mennyiség. 130 ml-t eszik, és egy-másfél evésre valót tudok fejni. Amíg egy étkezésnyit össze tudok kaparni, addig gondoltam fejek, aztán ha 24 óra alatt nem megy, akkor abbahagynám. Mi a véleményetek?
2010. nov. 22. 11:25
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Ügyes vagy, hogy ilyen sokáig kitartottál a fejés mellett, nem semmi, én már lehet, hogy korábban feladtam volna. Nem fogadja el a cicit, azért fejsz?
2010. nov. 22. 11:46
 2/15 anonim ***** válasza:
Én 6,5 hónapja fejek neki, de megértem hogy nagyon nehéz. (naponta 1* kap tápszert).
2010. nov. 22. 11:55
 3/15 A kérdező kommentje:
Lázasan született, egy hetes volt, mire "találkoztunk". Így hátránnyal indultunk, és az elején szopizott egy keveset, de majd beleőrültünk mindketten, én a próbálkozásba, gyerekem meg a sírásba, ezért maradtunk az üveg mellett. Ha egynél kevesebb tej jön össze, érdemes akkor is fejni?
2010. nov. 22. 12:07
 4/15 anonim ***** válasza:
Ha már nem szeretnél tovább fejni, akkor sincs baj, nagyon jók a mai tápszerek. Nem kell, hogy lelkiismeret furdalásod legyen, ha már nem fejsz tovább, szerintem nyugodtan abbahagyhatod, mint már írtam, én tuti, hogy rég feladtam volna...(első voltam)
2010. nov. 22. 12:33
 5/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm, megnyugodtam, akkor nem töröm magam, mert csak szenvedek, és nagyon sok időt veszek el a babámtól...

Köszi:)

2010. nov. 22. 12:38
 6/15 anonim ***** válasza:

megértelek én is. nekem 2 hónappal korábban született a lányom. 3 hétig volt koraszülött intenziven. 2310g-al hoztuk haza, ereje sem volt cicizni. kb. 6-7 hetes lehetett mire egyáltalán szopni tudott, de akkor is csak olyan 30-40miliket. ha nagyon duzzadt a cicim, pl. reggel, akkor tudom csak szoptatni egyébként fejem neki én is naponta 3-4 alkalommal.

mégis amondó vagyok hogyha csak 30milit tudsz fejni akkor is fejd. legalábbis nekem mindig mondják hogy főleg a koraszülött babáknál mennyire fontos az anyatej. én úgy vagyok vele hogy a végsőkig, pedig sokszor már nagyon fáj a cicim is. neked kell eldöntened, én akkor hagynám abba ha már tényleg semmi sem jön.

egyébként meg az is jó hogy eddig sikerült a tejcsit adni neki. Csak vigyázz hogy be ne gyulladjanak a melleid.

jó egészséget :)

2010. nov. 22. 12:50
 7/15 anonim ***** válasza:
Az enyém 5.5 hónapos, sajnos 2 hónapja csak üvegből fogadja el a tejet, így fejek. Én úgy vettem észre, azon múlik, mennyi van, mennyiszer kínlódok vele egy nap. Ha csak napi 2-3x van időm fejni, akkor egyre kevesebb lesz, ha viszont 4-5 óránként, akkor visszaáll (2-3 nap alatt) a nagyobb mennyiség. Napi egyszer kap tápszert egyelőre, de iszonyú fárasztó a cicifejés, tőlem napi több órát elvesz, annyira lassan megy (Avent elektromos vagy kézi). Mintha csak mindig cicit fejnék, számítógép előtt, mellette a játszószőnyegen... brrr, de nekem fontos, hogy amíg nem készülök ki jobban tőle, addig kapjon inkább anyatejet.
2010. nov. 22. 12:56
 8/15 anonim ***** válasza:
12,50-es vagyok. nekem jövőhéten lesz 4 hónapos a ksilányom! szóval ha van még erőd, ne add fel!
2010. nov. 22. 13:05
 9/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Megpróbálom többször fejni, most napi 4-5 van, lehet, hogy kevés. Próbálkozom.
2010. nov. 22. 15:49
 10/15 anonim ***** válasza:
én egy kicsit jobban állok mint te de ezt a kérdést akartam én is feltenni :-))).Az én kislányom 13 hetes kb.7 hetes korától csak a bal mellemből szopizik mert nagyon sebes volt a bimbóm nagyon vérzett és kihányta a vért evés után ezért hogy begyógyuljon a bimbóm egy kicsit leálltunk a jobb mellből való szopizásról mire helyre jött a bimbóm tályog lett a mellembe attól hogy a sebes bimbón keresztül feljutottak a bacik bár mindig tiszta melltartó volt rajtam betéteket használtam kenegettem tisztán tartottam na mindegy így jártam a lényeg hogy sikerült leszívásal megszabadulni tőle már most lassan felpuhul de sajnos már szopni nem akar belőle ezért azt a mellem csak fejem nem sok jön belőle napi 100ml jó ha össze gyűl de az elég hogy éjszakára azt kapja pótlásnak reggelre annyi gyűl hogy elég neki aztán napközbe egyre több tápszert kap és este akkor ahogy írtam anyatejjel pótolunk én is azt akartam itt kérdezni hogy mivel lassan egyre több tejre lesz szükség és ha már több tápszert fog kapni érdemes lesz-e még azt a keveset is fejegetni de úgy látom mindenki biztatott hát én is biztatlak és meg győztem magam is hogy akkor az utolsó cseppig fejni fogok kitartást és sok tejcsit kívánok
2010. nov. 22. 16:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!