Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit csináljak, ha csak az...

Mit csináljak, ha csak az egyik cickóból evett?

Figyelt kérdés

2 mellből szoptatok,(3-4 óránként) mert csak így elég a tejem. De néha előfordul, hogy elég neki az egyik cickóm. Olyankor a másikkal mit csnáljak? Fejjem le, vagy ne?

Eddig lefejtem, mert attól félek, hogy akkor utána nem termel, vagy bedurran a mellem.

Viszont elég fárasztó, és utána ugye cumisüvegből adom neki, amit inkább mellőznék...Mit gondoltok?

Köszi

2010. nov. 21. 13:00
 1/6 xStefix ***** válasza:
100%

Írnám, hogy attól függ, mennyi idős. De tulajdonképpen mindegy, hacsak nem újszülött.

Nem kell (le)fejni a másikat, ha nem akarod növelni a mennyiséget vagy nem fog egyébként bedurranni a melled. Üvegezni meg pláne nem kell, de még a lefejttel pótolni sem, jól gondolod.

Csak és egyszerűen szoptass, amikor és ahogy neki megfelel. Ennyi kell és nem több!

2010. nov. 21. 13:05
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig egy ciciből etettem és sose fejtem le a másikat. Sok tejem volt igy is 10hónapig szoptattam.
2010. nov. 21. 13:05
 3/6 A kérdező kommentje:

köszi lányok.

3 hós a kislányom, és mostanra sikerült növelnem a tejemet "épp hogy elégre", azért parázok, hogy mit is tegyek, nehogy kárba vesszen az eddigi munkám...irtó sokat fejek.

Minden szopi után, és a 3-4 óra közt is 1x, és éjjel is 2x felkelek. Olyan vagyok, mint egy nagyüzemi fejőgyáros:-DDD

Talán ha 1 napra kipróbálnám, hogy a telit nem fejem le, nem esik vissza a termelés...

2010. nov. 21. 13:10
 4/6 anonim ***** válasza:
Kisfiam első perctől kezdve csak 1 ciciből evett. Ettől nem lett kevesebb tejem.
2010. nov. 21. 20:22
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát én hagynám ezt a fölösleges fejegetést, inkább rakd cicire a babát, az többet ér, normálisabban kiüríti, és megdolgozza a tejmirigyeket, mint akármilyen fejőmasina. Én egyik gyerekemnél se fejtem, csak, a legelején a kórházban, mégis két éven túl szoptattam mindkettőt, és most a harmadikkal is remélem így lesz. Szerintem kicsit túlaggódod ezt a dolgot.
2010. nov. 22. 12:29
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszi.

Igen, "kicsit" túlvariálom, de azért, mert az elején szinte semmi tejem nem volt,2 hét múltán is csak pár csepp jött, és a fejéssel sikerült eddig eljutni.(napi6-7dl)

Így aztán fejésfüggő lettem:-)

De ma már így csinálom, nem mérek, és nem fejek, meglátjuk...

Köszönöm, és gratula a 2éves szoptatáshoz!

2010. nov. 22. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!