Meddig hagytok aludni egy csak anyatejes 2 hetes kisbabát?
2,5 hetes a babám, 3800 gr-mal született, most 4500 gr, csak anyatejes. Igény szerint szoptatom, de magától beállt a nappali 3-3,5 óránkénti evésre, éjszaka pedig még tovább is elvan szopi nélkül. Már 4-5 alkalommal előfordult, hogy 5-5,5 óra után én ébresztettem éjjel, hogy szopizzon.
Szerintetek hagyjam tovább aludni, vagy jól teszem, hogy felébresztem? Nem tudom, mit gondoljak, mert nagyon jól eszik, de valahogy még kicsinek tartom ahhoz, hogy ilyen sokat ellegyen szopi nélkül.
Néha nappal mérem az evéseit, 140-150 gr-okat eszik.
Mit gondoltok?
Köszönöm a tanácsokat és véleményeket.
Szoptatasi tanacsado szerint ilyen pici babat 5 oranal tovabb nem hagyunk aludni.En sem hagytam egyik gyerekemet sem.
4 gyerekes anyuka.
A feljebb felsorolt "kockázati tényezők" közül nálatok áll fenn valamelyik? Mert ha nem, akkor szerintem nem szükséges kelteni.
Ha jól fejlődik, kiegyensúlyozott, jókedvű, pisis-kakis pelusok rendben vannak, nem aluszékony/sárga, akkor nem gondolom, hogy gond lenne a hosszú alvás.
Köszönöm a válaszokat!
A védőnőm szerint 4 óránál többet ne legyen szopi nélkül egy baba 6 hetes korig (pontosan nem vagyok benne biztos, hogy hallgassak rá vagy sem, mert most jött a főiskoláról, igazából még nincs rutinja, ettől persze nem nézem le a véleményét).
Beszéltem egy szoptatási tanácsadóval, ő azt mondta, hogy hagyhatom aludni 6-7 órát is, csak legyen meg a napi 7-8 étkezés.
Úgy döntöttem, hogy hagyom aludni, mivel egészséges, amúgy nem aluszékony, jól hízik, és a pelusok is rendben vannak.
Mindenki válaszát köszönöm!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!