Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meddig hagytok aludni egy...

Meddig hagytok aludni egy csak anyatejes 2 hetes kisbabát?

Figyelt kérdés

2,5 hetes a babám, 3800 gr-mal született, most 4500 gr, csak anyatejes. Igény szerint szoptatom, de magától beállt a nappali 3-3,5 óránkénti evésre, éjszaka pedig még tovább is elvan szopi nélkül. Már 4-5 alkalommal előfordult, hogy 5-5,5 óra után én ébresztettem éjjel, hogy szopizzon.

Szerintetek hagyjam tovább aludni, vagy jól teszem, hogy felébresztem? Nem tudom, mit gondoljak, mert nagyon jól eszik, de valahogy még kicsinek tartom ahhoz, hogy ilyen sokat ellegyen szopi nélkül.

Néha nappal mérem az evéseit, 140-150 gr-okat eszik.

Mit gondoltok?

Köszönöm a tanácsokat és véleményeket.

2010. nov. 15. 08:28
 1/8 anonim ***** válasza:
hagyd aludni és örülj neki hogy ilyen sokat alszik éjszaka nincs semmi baj! Ne félj ha megéhezik fel fog kelni!
2010. nov. 15. 08:33
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem mondták a kórházban, hogy 3 kiló feletti babákat egyáltalán nem kell éjszaka szoptatni,csak ha ébred? Én sose ébresztettem és átaludta az éjszakát kezdetektől.
2010. nov. 15. 09:56
 3/8 aprilis4 válasza:
Az én elvem, hogy ha nem lázas, nem beteg, alvó gyereket fel nem ébresztünk! Az én babám szerintem nem nagyon evett 140-150 grammokat - bár nem sokáig méregettem -, és mégse ébresztettem sosem, és már 7 hónapos, és csak anyatejes volt eddig, most kezdünk gyümölcsöket, ilyesmit enni. Örülj neki hogy alszik éjjel és aludj te is!
2010. nov. 15. 10:26
 4/8 anonim ***** válasza:
51%

Szoptatasi tanacsado szerint ilyen pici babat 5 oranal tovabb nem hagyunk aludni.En sem hagytam egyik gyerekemet sem.

4 gyerekes anyuka.

2010. nov. 15. 12:06
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha egészséges, nem sárga, jól fejlődik, akkor én hagynám aludni. Majd felébred, ha éhes. Ha beteg a baba és kiszáradás veszélye áll fenn, akkor nem szabad aludni hagyni, mert náluk az aluszékonyság a kiszáradás jele.
2010. nov. 15. 12:23
 6/8 xStefix ***** válasza:

A feljebb felsorolt "kockázati tényezők" közül nálatok áll fenn valamelyik? Mert ha nem, akkor szerintem nem szükséges kelteni.

Ha jól fejlődik, kiegyensúlyozott, jókedvű, pisis-kakis pelusok rendben vannak, nem aluszékony/sárga, akkor nem gondolom, hogy gond lenne a hosszú alvás.

2010. nov. 17. 15:44
 7/8 anonim ***** válasza:
Ugy latszik tanacsadoja valogatja,mert en ugy tudom IBCLC szopis tanacsadotol hogy 5 oranal nem jo ha tobbet alszik szopi nelkul,ha a sulya 5 kg fole megy akkor mar lehet.egyebkent nem kell ahhoz teljesen felebrednie hogy szopizzon a babak felalomban is kitunoen szopiznak
2010. nov. 17. 16:42
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A védőnőm szerint 4 óránál többet ne legyen szopi nélkül egy baba 6 hetes korig (pontosan nem vagyok benne biztos, hogy hallgassak rá vagy sem, mert most jött a főiskoláról, igazából még nincs rutinja, ettől persze nem nézem le a véleményét).

Beszéltem egy szoptatási tanácsadóval, ő azt mondta, hogy hagyhatom aludni 6-7 órát is, csak legyen meg a napi 7-8 étkezés.

Úgy döntöttem, hogy hagyom aludni, mivel egészséges, amúgy nem aluszékony, jól hízik, és a pelusok is rendben vannak.

Mindenki válaszát köszönöm!!!

2010. nov. 18. 08:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!