Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Muszáj fejni? Nagyon nem megy...

Muszáj fejni? Nagyon nem megy és fáj is.

Figyelt kérdés

Anyám is és anyós is fojton szekál, hogy fejjek, de nem megy.

Szopi után akárhogy maszírozom, nyomkodom, grincsolom a mellem, csak pár csepp jön, maximum 5ml.

Ráadásul nagyon fáj órákig is és ha ráteszem a babát majd be sz..

Próbáltam kézi és elektromos mellszívót is, Avent és Medela termékeket.

2010. nov. 11. 18:25
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%
Valószínűleg kevés a tejed,azért nem tudsz kifejni belőle.
2010. nov. 11. 18:31
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy kevés a tej! Szopi után szinte senki nem tud "litereket" kifejni.

Sok anyuka kizárólagosan szoptat úgy, hogy soha egy cseppet sem fej. Nem is kell, ha kialakult a kereslet-kínálat, vagyis ha igény szerint szoptatod a babád, pont annyi tej lesz, amennyi neki kell.

A medelától egyébként nekem is fájta a cici. Egyszer kaptam egy szomszédtól kölcsön, mert az enyémet ottfelejtettem valahol...

Amúgy mennyi idős a pici?

2010. nov. 11. 18:37
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Én sosem fejtem, 10 hónapja szoptatok gond nélkül.
2010. nov. 11. 18:40
 4/14 A kérdező kommentje:

hétfőn lett öt hetes.

Csak nagyon zavaró, mert anyóssal együtt élünk és folyton nyüstöl, és ha édesanyám hív az első öt mondatban benne van.

Fáj, akárhogy próbálom.

A babát igény szerint szoptatom. Ez kb 1,5-2-3 óránkénti szoptatás. Mikor-hogy...

2010. nov. 11. 18:51
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen jól csinálod, magadra hallgass, ne anyósra. Én is így csinálom, én szoptatok 10 hónapja. Ja és nyugi, még 1-2 hét, és elmúlik a fájdalom.
2010. nov. 11. 19:01
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell fejni, a kizárólagos szoptatás elég.

Azt tudnod kell, hogy a tej csak akkor jön, ha beindul a tejleadó reflex, az pedig elsősorban a babára indul be. Van, akinek a mellszívóra egyálalűán nem. Unokatesóm 2 évig szoptatott, de soha egyetlen seppet se tudott kifejni. Nekem is volt olyan, hogy totál tele volt a cicim, mégse indult be a reflex, mert ideges voltam, és így nem tudtam kifejni egy cseppet se, egyszerűen nem indult be.

Tudom, hogy nehéz, hiszen együtt élsz velük, de próbáld meg kizárni a fejedből, amiket mondanak. Hiszen abszolúte NEM ÉRTENEK HOZZÁ. Ha azzal jönnek, hogy ők jobban tudják, kérdezd meg, hogy ők meddig szoptattak. Valószínűleg 3 hónap lesz a válasz... :(

2010. nov. 11. 19:12
 7/14 anonim ***** válasza:
Én sem fejtem, bár nekem is mindig mondták. Próbáltam, de feleslegesnek tartottam. Igény szerint szoptattam, és minden rendben volt. Elvileg azért kell fejni, mert begyulladhat a mell, ha tele van tejjel. De ha nem jön semmi, ne erőltesd.
2010. nov. 11. 22:58
 8/14 anonim ***** válasza:

Az én kislányom is 5 hetes, és én sem fejek. Babám jól fejlődik, neki elég a tejcsi. Mellszívóval viszont nekem sem ment, és nekem is fájt, ezért nem is foglalkoztam vele!

Igény szerinti szopinál jól van ez így!

S különben is azt kell tenned, amit te érzel jónak. Anyósék nem tudhatják, hogy működik a tested!

2010. nov. 12. 15:42
 9/14 anonim ***** válasza:

én sem fejek, a lányom 9 hónapja szopik

én is próbáltam kézzel, kézi és elektromos medela mellszívóval és kézi aventtel is. egyikkel sem tudtam 20 ml-nél többet kicsikarni. viszont a mellem bedurrant tőle (teli lett tejjel, csak nem jött kis, plusz a mellbimbóm olyan volta, mint amit megrágott egy kutya :)

Ne fejj, sztem felesleges. nekem már a kórházban azt kérdezték, miért akarok, kevésnek érzem? mondtam, nem, és ők erre azt mondták, akkor fejjek, ha kevés, vagy ha tejcsárdát akarok nyitni. nem bántó/sértő volt a nővérke, kimondottan kedvesen mondta.

2010. nov. 13. 15:07
 10/14 anonim ***** válasza:
Szia, én próbálkoztam azzal, hogy nem fejek, nekem viszont begyulladt a mellem, 3 napig 40 fokos lázzal szenvedtem és nagyon fájt. Próbáld ezt megbeszélni a védőnőddel vagy egy szoptatási tanácsadóval, hogy mi a helyes.
2010. nov. 15. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!