Muszáj fejni? Nagyon nem megy és fáj is.
Anyám is és anyós is fojton szekál, hogy fejjek, de nem megy.
Szopi után akárhogy maszírozom, nyomkodom, grincsolom a mellem, csak pár csepp jön, maximum 5ml.
Ráadásul nagyon fáj órákig is és ha ráteszem a babát majd be sz..
Próbáltam kézi és elektromos mellszívót is, Avent és Medela termékeket.
Dehogy kevés a tej! Szopi után szinte senki nem tud "litereket" kifejni.
Sok anyuka kizárólagosan szoptat úgy, hogy soha egy cseppet sem fej. Nem is kell, ha kialakult a kereslet-kínálat, vagyis ha igény szerint szoptatod a babád, pont annyi tej lesz, amennyi neki kell.
A medelától egyébként nekem is fájta a cici. Egyszer kaptam egy szomszédtól kölcsön, mert az enyémet ottfelejtettem valahol...
Amúgy mennyi idős a pici?
hétfőn lett öt hetes.
Csak nagyon zavaró, mert anyóssal együtt élünk és folyton nyüstöl, és ha édesanyám hív az első öt mondatban benne van.
Fáj, akárhogy próbálom.
A babát igény szerint szoptatom. Ez kb 1,5-2-3 óránkénti szoptatás. Mikor-hogy...
Nem kell fejni, a kizárólagos szoptatás elég.
Azt tudnod kell, hogy a tej csak akkor jön, ha beindul a tejleadó reflex, az pedig elsősorban a babára indul be. Van, akinek a mellszívóra egyálalűán nem. Unokatesóm 2 évig szoptatott, de soha egyetlen seppet se tudott kifejni. Nekem is volt olyan, hogy totál tele volt a cicim, mégse indult be a reflex, mert ideges voltam, és így nem tudtam kifejni egy cseppet se, egyszerűen nem indult be.
Tudom, hogy nehéz, hiszen együtt élsz velük, de próbáld meg kizárni a fejedből, amiket mondanak. Hiszen abszolúte NEM ÉRTENEK HOZZÁ. Ha azzal jönnek, hogy ők jobban tudják, kérdezd meg, hogy ők meddig szoptattak. Valószínűleg 3 hónap lesz a válasz... :(
Az én kislányom is 5 hetes, és én sem fejek. Babám jól fejlődik, neki elég a tejcsi. Mellszívóval viszont nekem sem ment, és nekem is fájt, ezért nem is foglalkoztam vele!
Igény szerinti szopinál jól van ez így!
S különben is azt kell tenned, amit te érzel jónak. Anyósék nem tudhatják, hogy működik a tested!
én sem fejek, a lányom 9 hónapja szopik
én is próbáltam kézzel, kézi és elektromos medela mellszívóval és kézi aventtel is. egyikkel sem tudtam 20 ml-nél többet kicsikarni. viszont a mellem bedurrant tőle (teli lett tejjel, csak nem jött kis, plusz a mellbimbóm olyan volta, mint amit megrágott egy kutya :)
Ne fejj, sztem felesleges. nekem már a kórházban azt kérdezték, miért akarok, kevésnek érzem? mondtam, nem, és ők erre azt mondták, akkor fejjek, ha kevés, vagy ha tejcsárdát akarok nyitni. nem bántó/sértő volt a nővérke, kimondottan kedvesen mondta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!