Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Cicin alvásról hogyan tudnám...

Cicin alvásról hogyan tudnám le szoktatni a kislányom?

Figyelt kérdés

Nagyon sokszor kéri egy nap a cicit most jelenleg egy éves múlt, éjjel nem alszik el cici nélkül.

És hajnalban is kel a ciciert és ha nem kap megállás nélkül ordit nyugtatni sem lehet, sosem cumizott nem is fogadja el mar próbáltam, cumisuveget sem fogadja el sem ringatasal nem alszik vissza hajnalban sehogy sem. Valaki valami tipp? Mar nagyon ki vagyok ettől.

ápr. 7. 20:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
28%
18 hónapos a kislányom, még egész nap cicizik, nappal el tud aludni egyedül, este pedig az apukája szokta altatni. Éjszaka viszont csak cicin alszik vissza, még mindig 2-3 óránként ébred.
ápr. 7. 20:58
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Altassa az apja, te ne legyél a szobában. Meg fogsz lepödni, milyen jól tud ugy is aludni
ápr. 7. 21:00
 3/14 anonim ***** válasza:
70%

Én hagytam sírni. Mármint nem hagytam, mert ott voltam vele, öleltem, simogattam, de cicit nem kapott.

Ez amúgy 7-8 hós korában volt, 2 óránként kelt már és csak cicivel aludt vissza, pedig nem is evett, romon voltam fizikailag, azt mondtam, elég.

Szóval úgy kezdtem, hogy nem adtam oda a cicit, ha felkelt, max. hajnalban. 2-3 nap alatt megszokta, hogy úgy alszik vissza, hogy csak bújunk, a gyakori kelés is abbamaradt.

ápr. 7. 22:08
 4/14 A kérdező kommentje:
Koszonom a válaszokat hat próbálkozom egyenlőre de nem jártunk még sikerrel sajnos, 1/3 hat koszi de en szeretnem erről le szoktatni azert tettem fel a kerdest 😆
ápr. 7. 22:22
 5/14 anonim ***** válasza:
60%
Hidd el, ha napokig kitartóan csinálod, ha nem adod oda a cicit hajnalban, le fog szokni.
ápr. 7. 22:23
 6/14 anonim ***** válasza:
0%
Erősítse csak a tüdejét, jó anyáink is így tettek.
ápr. 7. 22:57
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Én a kezdetektől tudatosan igyekeztem figyelni mindkettőnél, hogyha eszik, akkor cicizhet, ha csak cumizik, akkor leválasztom. Jól megszokta, én is, hogy kb. mikor kel enni és mikor ébred más miatt.

Szerintem a megoldás az, hogy nem adsz neki mindenért cicit. Plusz érdemes átgondolni, hogy nem éhes-e egyébként, mert ha nem elég neki a tej, akkor is lehet, hogy állandóan cicin lenne. Ha sír, megpróbálod máshogy megvígasztalni. Ez nappal könnyebb, éjjel meg könnyebb inkább odaadni, csak aludjunk... akkor sokkal nehezebb kitartani. Kezdeném úgy, hogy odaadom, ha eszik oké, ha csak komfort, akkor inkább felveszem, megölelem, kicsit ringatom, stb. Az eleje biztos nem lesz könnyű, de meg fogja szokni.

ápr. 8. 07:34
 8/14 anonim ***** válasza:
63%
Nemrég olvastam egy szakdolgozatot, elhízott kamaszokról szólt. Viszonylag nagy számú alannyal dolgozott, és egyértelműen kimutatható volt a kapcsolat a cicivel való megnyugtatás és aközött, hogy ki mennyit nassol, ha gondja van. Még a nem elhízott gyerekek között is gyakrabban nyúl ételhez, akinek bármi problémája van, akit csecsemőként anyuka a mellével nyugtatott meg, mert megtanulta, hogy a bajra az étel a megoldás.
ápr. 8. 07:46
 9/14 anonim ***** válasza:
34%

8, mondjuk kiváncsi lennék annak a kutatásnak a metodikájára. A cicizés bőven nem csak étkezés, sőt, konkrétan van, hogy nem is szopizik a gyerek, miközben cicin van.

Nomeg a mai napig nehéz a tényleges igény szerinti szoptatósokat felderíteni, mert sokak számára egyszerűen nem értelmezhető a dolog és rámondja, hogy "persze, igény szerint szoptatom, 3 óránként 15 percre":D Máshog ymeg ugye nem megy, csak önbevallásos alapon.

A kérdésre:

Kérdező, a gyerek enm mostanság kezd el felállni, elindulni?

Csak mert minden alkalommal amikor tágul a világ a gyerek számára, felborul a szoptatási rend. Avagy hát inkább átalakul.

És a meginduló gyerekek sajátossága, hogy napközben abszolút nem érnek rá cicizni, mert fontos mehetnékük van, sürgősen meg kell nézni ezt meg azt meg amazt. Aztán jelzi, hogy sozpizni akar, iszik két slukkot, de már megy is tovább. És ezt jellemzően éjszaka pótolja be.

És ahog ymajd idővel a bináris alvás is leépül, az éjszakai ébredések is csökkenni fognak és majd akkor sem fog cicit kérni... hiszen alszik:D

Plusz ugye ott van az idegrendszeri fejlődés. Egyeseknek talán ismerős lehet, hogy a gyerek akármilyen mosolygós, jókedvű általában, éjjel nyöszög, keservesen sírva ébred. Szívszorító jelenség, de teljesen természetes. A gyerek ugyanis iszonyatos stresszhelyzeten megy át az idegrendszeri fejlődés által. Nem véletlenül jár keze-lába még álmában is ilyenkor, jóval kevésbé képesek az igazán mély alvásra ebben az időszakban.

És... tulajodnképpen miért ne kaphatna cickót? A jelenlegi tudományos álláspont az, hogy a gyerek számára a legjobb az, ha 2-3 éves kora között történik a leválasztás - gyakran amúgy már maguktól is hajlanak felé - de addig igény szerint vannak szoptatva.

ápr. 8. 12:28
 10/14 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó azert nem szeretnem mar szoptatni mert egesz éjjel rajta lóg és a bimboim nem érzem mar éjjel a WC-re sem tudok kimenni mert egybol üvölt a ciciert és nem tudjuk az esti cici számát csökkenteni mert egyszerűen borul minden ha nem kapja meg és ha kell reggelig sír,

Igen egyébként mar jár egy ideje önállóan de ugyanúgy kéri a cicit mint eddig.

Pedig mar mindent is megeszik. És napközben is mindig megvan az 5x etkezese direkt hogy estére ne legyen éhes és nyilván laktató egészséges kajákat adok neki

ápr. 8. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!