Májustól már be kell szoktatnom a kislányomat oviba?
Anyósom azt állitja már régóta hogy mivel júniusban tölti a 3 évet májustól már vihetem beszoktatni. Júniustól meg mehet oviba. Dolgoztam bölcsibe és tudom hogy ott is van 2 hét leállás augusztusban mint mindenhol. Én azt hittem szeptembertől kezdődik a nevelési év és akkor szokták beszoktatni az újonnan érkezőket. Egy faluban élunk itt egy ovi van meg minibolcsi így egyben. A beiratás április végén szokott lenni úgy tudom.
Tényleg júniustól amint betölti a 3 évet mennie kell oviba már akkor? Hiába lesz leállás?
Abban az évben óvodaköteles szeptember 1-től, ha betölti a 3. aug. 32-ig. évet.
Év közben fel sem veszik, csak december 31-ig, mivel az óvoda nem kap rá állami támogatást.
Szóval anyósodnak nincs igaza.
Te tudod jól.
Ezzel együtt pl. a mi óvodánkban volt olyan, hogy akik ősszel kezdenek, júniusban eljöhettek délután és az udvaron játszhattak ill. ismerkedhettek a többiekkel, az óvodával. Ha nálatok van ilyen, azt érdemes kihasználni.
Ovi és óvónőfüggő.
Nálunk pl az első óvónővel megbeszélés alapján ment, szept. 2-án lett 3 éves a lány, mondta, hogy majd 12-én mejnünk be 1 órára, másnap egyedül volt bent 1,5 órát, 3. nap rendesen ment.
A kicsinél másik óvónővel nem volt semmilyen beszoktatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!