Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Vki eteti a csecsemőjét...

Vki eteti a csecsemőjét kanállal, vagy kispohárból? Hogy kell?

Figyelt kérdés

Nincs elég tejem, és ezért szeretném rászoktatni, de nagyon nem megy...mert ugye éhes, és a fele mellé megy, tök ideg szegény, és Én is...

Azt olvastam sok helyen, hogy ha cumisüvegből pótlunk, akkor lassan leszokik a szopiról, és elmegy a tej, vagy állandóan fejni kell. Ezt szeretném elkerülni, mit gondoltok???

2010. nov. 7. 15:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
50%

Dehogy szokik le a szopiról ha cumisüvegből kap pótlást !

Ez a védőnők újabb kitalációja, higy itasd feles pohárból, vagy kiskanàllal ! De 100 mili tejet nemmlehet megitatni a babával kanállal ill. Pohárból, tele eszi magát mellette levegővel majd fáj a hasa, egy etetés 1 óra míg cumisüveggel 10 perc max! Jó hogy ideges mert éhes és csak csepegtetik neki a tejet!

Itt az a lényeg, azért nem ajánlják a cumisüveget, mert abból könnyebben jön a tej, míg a cicit szívni kell. Leszokik a ciciről mert rájön hogy a cumisüvegből könnyebben jön és az kell neki nem a cici!

De ez abban az esetben van, ha te vágsz lyukat késsel a cumira, és tényleg dől a tej a gyereknek, de ha veszel egy avent cumisüveget, 2- es cumival, hát ugyan úgy szívnia kell, sőt még jobban a cumisüveget, nehezebben jön mint a ciciből!

Nem fog leszokni a ciciről ha kis lyukú cumival eteted, 2- es cumival, msjd ahogy nő 3-as négyes cumival.

Èn 1,5 évig szoptattam úgy hogy pótlást kapott cumisüvegből és nem szokott le a ciciről!

2010. nov. 7. 16:03
 2/12 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előzővel. Az én fiam 8 hetes korától kapott pótlást (ugyanezt végigjátszottam, mint te). A végén cumisüvegből kapta, de kb 6 hós koráig szopizott mellette (legalábbis azt a keveset, ami volt)
2010. nov. 7. 16:09
 3/12 A kérdező kommentje:

jaj, köszönöm!!!

Nem is tudjátok mit össze tökölődök itt napok óta, már teljesen kivoltam ez miatt, mert mindenképp akarok szoptatni amíg van ez a kis tejcsim...

KÖSZI,KÖSZI,KÖSZI!!

DE JÓÓÓ! :-))))

2010. nov. 7. 17:17
 4/12 anonim ***** válasza:

Kedves Első és Második!.

A cumizavar sajnos nem a védőnők kitalációja. Nagyon sok kisbaba egyformán elfogadja a cumisüveget és a cicit is. Ha a ti babátok ilyen volt, akkor szerencsések voltatok, de ettől még a cumizavar létezik.

Az én babám attól lett cumizavaros, hogy a kórházban néhány alkalommal kapott a cumisüvegből vizet és pótlást. Amikor hazajöttünk, már visított, ha a cicivel közelítettem felé. Én is pohárból, kiskanállal próbáltam adni neki a pótlást és a lefejt tejet. Iszonyúan nehéz volt, fele mellé ment mindig, utána át kellett öltöztetni a babát. Meg lehet etetni vele 100 ml-t kiskanállal, de számolni kell vele, hogy fele mellé megy, és macerás. Nekem végül kb. 3 nap kanalazás után fogadta ismét el a cicit, onnantól már nem volt problémánk. (Persze közben fejtem ezerrel, hogy nehogy elmenjen a tejem.)

Létezik egy úgynevezett "szoptanít" készülék is, azzal egyszerűbben lehet pótolni keress rá a neten. Én nem vettem, mert nem olcsó.

Cumisüveggel valóban sokkal egyszerűbb lett volna, de ha mellette maradok, a babám 1 hetesen tápszeres lett volna. Megszenvedtünk érte, de még mindig szopizik (másfél éves). Sok sikert nektek is, és kitartást!

2010. nov. 7. 17:22
 5/12 A kérdező kommentje:

Hát igen...ezért jó ez az oldal:Több szem többet lát, és tapasztal.

Köszönöm Neked is! :-)

2010. nov. 7. 17:31
 6/12 anonim ***** válasza:
16:09-es vagyok. Van abban valami, amit az utolsó írt. Én is féltem, hogy a fiam nem fog többé szopizni, csak leírtam a tapasztalatomat. És én mindig úgy csináltam, hogy először megszoptattam és ha kevés volt, akkor adtam csak a cumisüvegből a pótlást. Persze ez is macera volt, mert előre el volt készítve, akkor elég volt, amit szopott. Ha úgy éreztem nem készítek neki, mert tele a cicim, akkor üvöltött mikor kiszívta hogy éhes, mire megcsináltam elaludt... hát reméljük a te babád is lesz ilyen rugalmas és elfogadja a cicit akkor is, ha kap üvegből:)
2010. nov. 7. 17:33
 7/12 A kérdező kommentje:

Kedves 16.09!

igen, ismerős, én is ezt csinálom...meg fejek éjjel is, és azt adom neki pótlásnak nappal, de ettől meg tök ki vagyok merülve...

Remélem nem lesz cumizavar...végülis eddig is adtam neki néha üvegből, és eddig nincs gond...bár nagyon lustán cicizik.

2010. nov. 7. 19:21
 8/12 anonim ***** válasza:
A kisfiam 4 napos kora óta kapja a lefejt tejet presszós-pohárból, ma már 11 hónaposan egyedül iszik. Lemérte a férjem h a kisfiam 5 hetes korában 80 ml tejet másfél perc alatt ivott meg pohárból.
2010. nov. 7. 22:12
 9/12 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Szuper! de Nekem kevés a tejem, és még azt is félreöntjük...:-(

2010. nov. 8. 08:08
 10/12 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok újra. Eleinte nálunk is folyt mindenfelé, csak a szájába nem:)))) Aztán lassan kitapasztaltuk a technikát: Teljesen betoltam a pohár ívét a szája sarkáig, illetve lenyomtam neki az alsó ínyére a pohár peremét, így szinte hermetikusan zártuk a réseket alul a pohár alatt. Ő meg nyelte, mint kacsa a nokedlit!:)
2010. nov. 8. 08:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!