Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kedves Anyukák, mire jó az...

Kedves Anyukák, mire jó az anyatej?

Figyelt kérdés

Jómagam jelenleg szoptatós édesanya vagyok, és azon túl, hogy a csecsemő legtökéletesebb tápláléka, használtam az anyatejet kisebesedett mellbimbóra, illetve használom "orrcseppként" kisbabám számára. Kérlek benneteket, ha tapasztaltatok/hallottatok mást is, amire használható az anyatej, írjátok meg, segítsük ezzel is egymást (és babáinkat).

Előre is köszönöm!

2010. nov. 6. 08:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Sajnos már nem szoptatok, de mikor pár hetes volt a babám, és még volt tejem, ezeket a védőnő javasolta nekem is, úgyhogy lehet benne valami.
2010. nov. 6. 12:11
 12/16 anonim ***** válasza:
35%

biztosan nem raknám a szemébe, orrába, bőrére!!!!

viszont pl. főzelékhez felhasználnám.

2010. nov. 6. 13:07
 13/16 anonim ***** válasza:
Sebes mellbimbóra is jó. Sebes popsira esetleg? Fürdővízbe sima tej helyett testápolónak. (ha van fürdésre idő)Orrcseppet ismertem, szemcseppet még nem :)
2010. nov. 7. 19:28
 14/16 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok már gondolkoztam azon, hogy vajon lehet-e tejfölt csinálni belőle. Van valami tapasztalata valakinek ezzel kapcsolatban?
2010. nov. 7. 19:33
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
én az elejéről a "hitetlen" vagyok. orrcseppnek kipróbáltuk :) bevállt!!!! már most!!! mire nem képes az emberi szervezet :)
2010. nov. 7. 22:13
 16/16 anonim ***** válasza:

Egészségtükör oldalról:

Fülgyulladás:

Néhány csepp anyatej a fülbe pár óránként, és nem lesz szükséged antibiotikumra, hogy meggyógyítsd kisbabád fülgyulladását.

Csípések és égések:

Anyatejjel kezelheted például a méhcsípést, vagy enyhítheted az égési sérüléseket. Napégésre is jó!

Koszmó:

Nem kell különleges samponokra és olajokra költened a pénzt, ha koszmós a babád feje.

Masszírozd be egy kis anyatejjel, és hasonló hatást érhetsz el, mint a hiperszuper samponok.

Vágások és karcolások:

Az anyatej antiszeptikus hatása a kisebb sérüléseket is segít begyógyítani.

Pelenkakiütés:

A pelenka okozta kiütésekre is gyógyírt jelent az anyák teje. Sőt, a felnőtteknek is jó hír, hogy az aknés bőr és az ekcéma eltüntetésében is hatásos.

Piros szem:

Gyakori, hogy a kisbabáknak bepirosodik a szeme kötőhártya-gyulladás következtében. Erre a gondra is megoldás lehet, ha anyatejet csepegtetünk bele.

Eldugult könnycsatornák:

Néhány anyuka esküszik rá, hogy anyatejük a kicsi eldugult könnycsatornáit is rendbe hozza.

Fájó mellbimbó:

Nem csak a babának, de a mamának is enyhülést adhat az anyatej, ugyanis a fájó, sérült mellbimbókat is gyógyítja.

Sminklemosó:

Az anyatej az egyik legtermészetesebb sminklemosó. Tedd egy korong vattára, és bátran töröld le a szemfestéked! Ráadásul finom puha lesz tőle a bőröd.

2014. okt. 25. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!