Anyatejes babám fogyott, mit tegyek? Pedig ma szinte egész nap cicizett
🙄 nem kell meregetni , majd a vedono megmeri havonta, ennyi.
Nekem volt eszem, és nem vettem mérleget …
Akik azt irjak, hogy ne merje, azok ezek szerint nem olvastak el a kerdest, hogy honnan indultak.
Ilyen esetben bizony, hogy merni kell(ett) mert muszaj kovetni a baba hizasat.
Ezen a ponton mar talan valoban nem kell naponta, de ha a kerdezo attol megnyugszik, akkor merje 2-3 naponta.
Nem kell ot kioktatni, nem egyszeru helyzet, ha a baba ennyit fogy az elejen es a nyelvevel voltak gondok es nem tudott megfeleloen szopizni.
Majd idovel el fogja engedni a merleget, amikor latja hogy tenyleg nincs baj.
A kisfiam koraszülött és most lesz majd 5 hónapos. Én is minden héten 1x mérem. Eleinte minden etetés előtt és után, aztán 2 naponta mértem. Ha két naponta méred az is bőven jó. Nekem azt mondták a kórházban a PICen, hogy heti 200 gramm az elvárt súlynövekedés és a havi 400 gramm legyen meg, de ez nyilván nem elvárható minden gyerektől illetve vannak hetek amikor kevesebbet vagy többet híznak. Idővel ez úgy tudom lassul majd, miután megduplázta a súlyát és elkezd mozogni, akkor elvileg a havi 300-400 gramm lesz a normális.
Egyébként abszolút megértem a félelmedet, bennem is van ilyesmi mivel ugye nálunk a súly az nagyon fontos volt eleinte.
Ha nyugodt, nem sír az éhség miatt és ténylegesen van pisis pelus megfelelő mennyiségben akkor rendben van. 😊
12-es mivel magyarazod, hogy merni kell ?
Szultel valaha ? Mert ha igen, annyit tudnod kellene, hogy MINDEN baba veszit a szuletesi sulyabol, ezt hivjak fiziologias fogyasnak.
Nem, nem kell merni, kerdezo, de csinalj amit akarsz, csak akkor ne itt hisztizz olyanon, amit magadnak generalsz ok nelkul.
Szultem valaha es hasonlo helyzetben voltam, mint a kerdezo. Mondjuk nem pontosan, nalunk egy kis arcizomgyengeseg is volt. De alapvetoen sokat fogyo, rosszul szopizo baba volt, majd a nyelvet felcsiptek neki is.
Nem csak naponta, de minden szoptatas utan merni kellett, orvosi utasitasra, ha meg tovabb szerettem volna szoptatni. 😊 Es en akartam.
Nagyon fontos volt tudni mennyit eszik es potolni is kellett nala, azert a 400 grammos fogyas (nalunk 450 volt) nem keves, hiaba szeretnetek ezt a tenyt csak ugy figyelmen kivul hagyni. Es ugye mivel nem tudott rendesen szopizni egy darabig, ezert kellett a potlas.
De szerencsere 1 honap alatt nagyjabol rendezodott a dolog, utana mar csak 2 hetente mertem, hogy megnyugodjak, vegul meg csak havonta a vedono.
Aki nincs ebben benne, nem erti. Na johet a lepontozaaas 🥰
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!