Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan tudom a tejet szaporíta...

Hogyan tudom a tejet szaporítani? Védőnő már tápszert ajánlott

Figyelt kérdés
Sziasztok. 12 napja született a kislányunk, és kb 30 max 40 gramm tejem van egy szopizás alatt kb mérleg szerint de igény szerint szoptatom 12x minimum egy nap. Gondolom ez a tej kevés, de hogyan érjem el, hogy ennél sokkal több termelődjön?

nov. 13. 20:51
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
31%

Nyelve ellenőrizve lett? Nincs lenőve? Valamiért nem tud szopni eleget.

Nem a tápszer a megoldás rögtön. Az okot kell kideríteni!

nov. 13. 22:37
 12/18 anonim ***** válasza:
51%

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__tapsz..

Minden érdekes, hogy éppen 100 grammal kevesebb minden súly, mint a másik kérdésben...

nov. 14. 05:03
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha ilyen szinten nem gyarapodna, sőt még mindig nem nyerte vissza a születésit se,én biztosan elkezdenék szoptatásbarát módon pótolni neki lefejt tejjel plusz tápszerrel és ezzel egyidőben próbálkoznék tovább a szoptatással is, hívnék tanácsadót, hogy nézze meg mi lehet a gond. Ez már nem a játék téma szerintem.
nov. 14. 08:59
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Szopiszondát próbáld ki, ez segít hogy mellen legyen és ingerelje a melléd de közben eszik is. Nem drága egyébként. Ilyen esetben én biztos tápszert adnék. Sárga hogy nem akar enni? Vagy nem jól csatlakozik a mellre? Azt is jó lenne kideríteni hogy miért fogy. Mert az nem normális. Ki is száradhat.
nov. 14. 10:25
 15/18 anonim ***** válasza:
52%

Akárhogy is próbálják elhitetni, hogy ilyen nincs, bizony van olyan, hogy valakinek nincs elég teje. Ez olyan, mintha valaki azt mondaná, olyan nincs, hogy valaki nem tud teherbe esni, hiszen csak szexelni kell hozzá...

Szerencsénk, hogy 2024-ben élünk és feltalálták már a tápszert (és a lombikot), és az olyan szülők babának se kell meghalniuk kiszáradásban, akiknek nincs elegendő tejük.

Ha védőnő tápszert ajánlott adj neki tápszert. Nem méreg. Fecskendővel vagy tápszondát bedugod a szájába a cicid mellé. Mellette lehet próbálkozni szaporító fejéssel. Ha 2 hetesen még fogy a baba az nem vicc!!!

Ha nem adsz neki tápszert és tovább fogy akkor ennek kórház lesz a vége, ülhetsz a baba mellett a kisszéken napokig amíg ő kapja az infúziót.

(Amúgy szörnyű, hogy ennyire beleégetik az emberekbe, hogy minden áron kizárólagosan szoptatni KELL.. Bele se gondolnak, hogy ezzel kisbabák életét és anyák lelki egészségét veszélyeztetik. Sokkal nagyobb baj, ha nem kap elegendő táplálékot egy ilyen pici szervezte, mint az ha tápszert kap, ezt kellene felfogni.)

nov. 14. 10:54
 16/18 anonim ***** válasza:

Mondjuk volt, aki akkor válaszolta azt, hogy tegye többet mellre, amikor még nem írta le, hogy fogy a baba.

De ha ő azonos azzal az anyukával, aki pár napja írt ki erről kérdést (ott is fogyott a baba), ott arról volt szó, hogy tápszert is kap, mégis fogy, és sokan javasolták, hogy minél hamarabb menjen vele kórházba, mert lehet, hogy felszívódási gond van.

nov. 14. 16:13
 17/18 A kérdező kommentje:
Levolt nőve a nyelve, szoptatási tanácsadó vette észre tegnap fel oldották neki a nyelvféket. Egyébként Nem én írtam azt a kérdést,hogy fogy tápszer mellett is.
nov. 14. 22:54
 18/18 anonim ***** válasza:
Ezek szerint a nyelve okozta. 3-4 nap múlva megmérnèm. Ha addigra hízott az előző méréshez kèpest, akkor minden ok. Ha nem, akkor pótolnék lefejt tejjel, és megint kihívnám a szoptatási tanácsadót. Ártónéninek gratula, hogy nem a gyerek nyelvét nézte, ami az első dolog lett volna, hanem a tápszert nyomatta. A kórházi újszülöttvizsgálaton is meg kellett volna nézniük a nyelvét.
nov. 14. 23:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!