Hasfájós babához mit tanácsoltok?
Tanácsokat szeretnék kérni. 2 és fél hetes a kisfiam és nagyon hasfájós. Kizárólag anyatejes, cumit és cumisüveget nem használunk. Minden este vigasztalhatatlanul sír, üvölt, feszíti magát. Az arcán is van tejkiütés. Széklete is megváltozott néhány napja zöld színűre (korábban mustársárga volt). A gyermekorvos javaslatára jelenleg Biogaia cseppet (napi 5 csepp), Espumisant (még csak naponta 1 alkalommal 25 csepp) és Coli Comfort cseppet kap (minden szopi előtt 5 csepp). Napközben viszonylag nyugodt, szeretne sokat cicin lenni. Elhagytam a tejes ételeket, nagyon odafigyelek mit eszek. Igény szerint szoptatom, de az orvos azt tanácsolta, hogy törekedjünk 3 óránkénti etetésre, mert szerinte túl gyakran van cicin, túleszi magát (ilyet lehet egy anyatejes gyereknek??), a zöld széklet emiatt van hogy nem emészti meg... De ezt a kisfiam nagyon nehezen bírja ki és ez teljesen ellenkezője az igény szerinti szoptatásnak, nem tudom mitévő legyek, hogy minden "nyekkre" tehetem -e mellre, hogy szopizzon, megnyugodjon, vagy ezzel csak rontok a helyzeten és a hasfájáson? Mindenki más mond, hogy mi segítene a hasfájáson. Már annyira rástresszeltem, hogy úgy érzem hirtelen a tejcsim is kevesebb lett...
Nagyon szeretnénk, ha javulna a helyzet. Tudom, hogy 3 hónapos korukra sokaknak eltűnik a hasfájás, de az még iszonyú messze van.
Előre is köszönöm a tanácsokat!❤️
Kitartás! Piszkosul nehéz ezt mentálisan bírni. Az első lánykám volt borzasztó hasfájós. Most a második is az, de sokkal "vállalhatóbb". Én rengeteget bőgtem és nem ciki azt mondani, hogy nem bírod tovább és csak odaadni valakinek egy fél órára, órára. Akár menj el otthonról egy kicsit. Jobb tippem sajnos nincs. Nálunk 4 hónapos korban javult a helyzet, addig én konkrétan szorongtam, ha kettesben kellett maradnom a babánkkal. Irgalmatlan nehezen éltem meg, hogy csak akkor van csend, ha kézben van és mászkálok vele, az is csak egy pozícióban. Se babakocsi, se kendő, se leülni, se semmi.
Most is nehezen élem meg, de próbálom függetleníteni magamat a helyzettől vagy nem tudom hogy mondjam. Ha mindent megpróbáltam és csak sír, akkor leteszem, simizem a pocakját és csak bámulom a plafont. Ha elfogadja éppen, akkor cumit dugok a szájába és várom a csodát, illetve számolom vissza a heteket. Ha benne van az ember vánszorognak a percek, de majd utólag ha visszagondolsz, kb. mintha álmodtad volna az egészet. Én a másodiknál mantrázom, hogy nem attól lesz a gyerek lelkiroggyant, ha most nem sétafikálok vele az elszívó alatt kitekert, görnyedt pózban egésznap, hanem attól, ha idegroncs az anyja.
Szia
A zöld kaka attól van hogy túl eszi magát.
Tartani kell a 3 majd 4 óránkénti evést
Nekünk hasafájásra a
AB-Kolicare napi 4 csepp elég, annál többet nem is lehet belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!