Mennyi anyatejet fagyasztotok le és mibe? Az összeset lefagyasztjátok, amit lefejtek?
Még csak 3 hetes a babám, de már alig férek a fagyasztóban. Minden nap összegyűlik plusszban 1 aventes pohárnyi. Egyáltalán érdemes ezt a tejet elrakni? Hiszen ez úgyis az újszülöttnek való én meg később főzelékbe keverve szeretném adni. Addig meg lesz még frissebb is.
És minden szoptatás után kell fejni? Éjszaka is?
Én kezdetben zárható zacskóba tettem. (az a piros csíkos felül, s összezárható a teteje) Kiválóan tartotta a tejet, sosem folyt ki.
Ha ennyi tejed van, akkor lehetnél tejleadó, amiért persze fizetnek! Nekem pl a védőnő segített kismamát keresni, aki naponta vitte el tőlem a tejet.
Fejni sokféleképpen lehet. Alapvetően azt a célt szolgálja, hogy a mellet üríts, s ezzel még több tej termelődjön. Ha minden szoptatás után fejsz, akkor a test azt az információt kapja, hogy termeljen annyit, amennyit fejsz, mert annyira van szükség. Ha egyre kevesebbet fejsz, kevesebb termelődik, s ha nem fejsz, akkor áll be a tejtermelésed a baba igényeihez. Döntsd el, hogy mit szeretnél, s annak mérten fejj, vagy ne fejj!
Én éjjel mindig fejtem, s reggel is, mert a pihenéssel sok tej termelődött, s nagyon feszített.
én nem öntöttem ki soha, ma is odaadtam egy pohárral neki, kikevertem 7 gabonás péppel, pedig szoptatok még.
Vagy ha kiengedtük de nem kellett a kicsinek, megissza a 2 évesem kakaónak, mert tehéntej allergiás, jól jön neki egy kis tej.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!