Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nem merem leszoktatni a...

Nem merem leszoktatni a szoptatásról a gyerekem. Másoknak is nehéz elfogadni?

Figyelt kérdés

15 hónapos kisfiam még szopik.

Igazából nekem kényelmes, igaz még sokszor van cicin.

Több okból kifolyólag sem tudom leszoktatni.

1. Fiam nagyon szereti

2. Félek, hogy brutálisan csúnya lesz.

Amikor az első gyerekemet szoktattam le, kb. depressziós lettem, mivel annyira nehezen viseltem.

Egyrész mert nem volt meg többet a közelség a lányommal, másrészt pedig nagyon nehéz volt elfogadni, hogy kezd elfogyni a mellem.

A szép formás szoptatós melleim napról napra egyre rondábbak és kisebbek lettek… igaz akkor még fogytam minusz 4kg-ot a súlyomból.

Most pedig előre félek ettől, ráadásul a második szoptatás mégjobban megsínyli.

Tudom, hogy ezzel nem kéne foglalkoznom, a lényeg az egészség, de rengeteget ront az önbizalmamom, a szexuális hozzáállásomon, mert tudom, hogy ezt kb. egy férfinek sem lenne izgató és a férjem is csak elviseli.

Pénzem nincs egyelőre megcsináltatni…

Egyébként semmi mással nincs problémám egyelőre,fiatalos tinialkat vagyok, a fenekem, comm is formás, nincsen narancsbőröm, szép arcom és hajam van, csak a melleim kritikán aluliak.

Igazából ahogy látom itt gyakorin, az mindegy, hogy egy nő csinos és szép, ha nincsen szexi cici mellé… mert egy nő attól nő, ha van mell is hozzá. Hát akkor én nem vagyok nő…

Köszi előre is a válaszokat. :)

30/N

aug. 27. 13:31
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
49%

Nem igazán értitek, lehet lepontozni…

Ahogyan írja valószínűleg ő egy kiemelkedően szép nő, aki nagyon jól érezte magát a bőrében, és nincs hozzászokva ahhoz, hogy problémája legyen önmagával, vagy a testével. Nem kell ehhez seggfej férj, csak az, hogy egész életében eddig rendben volt a teste, arca, és most előszőr (ill. előző szoptatás abbamaradtával) ez megváltozott.

Valószínűleg még nem látta be, hogy egyedül ezt nem tudja feldolgozni, talán előbb-utóbb belátja, és elmegy pszichológushoz. De akkor is rettenet nehéz elfogadni, hogy már sosem lesz olyan “hibátlan”.

Aki az egész életét eddig azzal töltötte, hogy elfogadja a vékonyszálú haját, nagy homlokát, elálló füleit, farkas fogát, narancsbőrét, kis, nagy, lógó mellét, az nem értheti egyszerűen. Neki nem kellett ilyet még elfogadnia.

aug. 27. 21:22
 32/39 anonim ***** válasza:
70%
31# más is lehet attól szép, nagyon is (nem egy csomó esztétikai hibaval, amit felsoroltal), hogy neki 2 gyerekes anyaként már nem a testi hibatlansag a központi kérdés 🤦
aug. 27. 21:33
 33/39 anonim ***** válasza:
0%
Továbbra sem érted, amit írtam, de nyilvánvalóan nem is szeretnéd. Kérlek, pontozz le, és kész. Nem fogjuk egymást semmiről meggyőzni, mert nem is ugyanarról beszélünk.
aug. 27. 21:40
 34/39 anonim ***** válasza:
70%
33# nem vagyok olyan fafeju megmondó ember, mint a válaszod szerint hiszed. Sőt, amúgy segítő szándékkal írtam a kerdezonek. Viszont tartom azt az álláspontot, hogy ez csak hiúság.
aug. 27. 21:43
 35/39 A kérdező kommentje:

31. Igen, jól látod a helyzetet. Eddig meg voltam elégedve magammal és ezt most nehéz elfogadni.

A férjem azt mondja őt ez nem zavarja, de nyilván szereti a szép melleket ő is, ami esztétikailag nagyon is izgatja. A férjem is elég dekoratív 190 cm-es helyes férfi, nyilván változott ő is, de egy kis sporttal most kb minden nőt magára hívhatna, az meg nyilván nem plasztika. Én sporttal nem tudom megmenteni a melleim…

Ha úgy gondoljátok, hogy menjek ezzel pszichológushoz, nem tudom mennyire tudna segíteni…

aug. 27. 22:43
 36/39 anonim ***** válasza:
100%
Abban tud segíteni, hogy megértsd, hogy nem kell tökéletesnek lenned. Sok sikert kívánok neked!
aug. 27. 23:10
 37/39 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, egyszer meg is fogsz oregedni, te is, a férjed is. A melledet egyszer megcsinaltathatod, de az öregedés ellen úgysem tehet senki. Nem maradtok sem ti örökre kívánatosnak, sem senki. Ezt muszáj elfogadni, igen, ha másképp nem megy, szakemberrel.
aug. 28. 07:08
 38/39 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is tök laposak lettek a melleim szoptatás után, mint egy természetfilmben a fekete nomád anyáké :D De utána azért 1-2 év alatt még rendeződöt sokat, bár a régi teljesen nem lett, de szinte. Viszont ezen most a harmadik gyereket várva sem aggodalmaskodom, mert már tudom, hogy mivel jár, mit vállaltam és hát tök felesleges is lenne, hiszen tenni ellene nem tudok. Ezért nem értelek. (Műanyagot meg biztos nem akarok a testemben hordani, meg felvágatni magam - egy csomó kockázata van és volt már olyan, hogy egy rutin műtét után az intenzíven kötöttem ki.)

Ha ezért elhagy a férjem, akkor annyit is ért, menjen csak. Már elváltam egyszer, nagyon fájt, de azt tudom, hogy megfelelési/teljesítmény kényszerből együtt élni valakivel még rosszabb, mint egyedül és azt is tudom, hogy egyedül is nagyon ügyesen és erősen meg tudom oldani az életem. Egyébként így "öregen" is vevők még rám a korombeli "fiúk", bár persze tudom, hogy egy hamvas bombanővel sosem vettem fel a versenyt, de ez mindig ilyen, mindenkinél van szebb.

aug. 28. 09:38
 39/39 anonim ***** válasza:
100%
Az intimitás része meg: ha még a gyerek igényli, akkor szoptasd. Majd alakul magától, hogy elválasztja ő magát vagy neked lesz eleged. Ez is olyan, hogy az idő múlik, nem tudod megállítani. Jobb azon örülni és kiélvezni, ami jó van épp, mint elrontani szorongással arról, hogy mi lehet. 38.
aug. 28. 10:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!