Nem merem leszoktatni a szoptatásról a gyerekem. Másoknak is nehéz elfogadni?
15 hónapos kisfiam még szopik.
Igazából nekem kényelmes, igaz még sokszor van cicin.
Több okból kifolyólag sem tudom leszoktatni.
1. Fiam nagyon szereti
2. Félek, hogy brutálisan csúnya lesz.
Amikor az első gyerekemet szoktattam le, kb. depressziós lettem, mivel annyira nehezen viseltem.
Egyrész mert nem volt meg többet a közelség a lányommal, másrészt pedig nagyon nehéz volt elfogadni, hogy kezd elfogyni a mellem.
A szép formás szoptatós melleim napról napra egyre rondábbak és kisebbek lettek… igaz akkor még fogytam minusz 4kg-ot a súlyomból.
Most pedig előre félek ettől, ráadásul a második szoptatás mégjobban megsínyli.
Tudom, hogy ezzel nem kéne foglalkoznom, a lényeg az egészség, de rengeteget ront az önbizalmamom, a szexuális hozzáállásomon, mert tudom, hogy ezt kb. egy férfinek sem lenne izgató és a férjem is csak elviseli.
Pénzem nincs egyelőre megcsináltatni…
Egyébként semmi mással nincs problémám egyelőre,fiatalos tinialkat vagyok, a fenekem, comm is formás, nincsen narancsbőröm, szép arcom és hajam van, csak a melleim kritikán aluliak.
Igazából ahogy látom itt gyakorin, az mindegy, hogy egy nő csinos és szép, ha nincsen szexi cici mellé… mert egy nő attól nő, ha van mell is hozzá. Hát akkor én nem vagyok nő…
Köszi előre is a válaszokat. :)
30/N
"Felolvastam a férjemnek. Válasz: nem a melle miatt nem kellene, hanem azért, mert buta."
Képzelem mennyire érdekelte. Inkább főzz neki valamit
Másfél évesen nem kell leszoktatnod, ha neked nem terhes és szívesen szoptatod. Az is lehet, hogy majd fokozatosan elválasztja magát.
A kicsit beteges része az, hogy elsősorban a melleid miatt nem akarod leszoktatni. Hiszen a melleid így is-úgyis egyszer visszaalakulnak, örökre nem szoptathatsz, akkor meg mi a kérdés?
És a másik, hogy szoptatás után is még 1-2 évig alakul a mell vissza, nem feltétlenül marad annyira lapos, mint fél évvel az abbahagyása után. (Aztán lehet 40-50 évesen ösztrogéndomnanciád lesz, amitől nagyobb melleid lesznek - sokan járnak így is (bár annak meg van egy csomó kellemetlen mellékhatása, mint pl. vizesedés, menstruációs problémák)). Az ember teste változik, öregszik, a bőre nyúlik, ráncos lesz és foltos. Ha nem vagy filmsztár, aki minden idejét és pénzét, amiből sok van, a kinézetére áldozza, akkor max. egészségesen ehetsz meg sportolhatsz, hogy kihozd magadból a maximumot. A legtöbb nőnek van valami keresztje, vastagabb láb, narancsbőr, felemás mell, striák, hegek, szőr, ritka haj, hülye szemöldök... mittudomén. És még öregszünk is. Ez az élet. De hát a férfiak sem adoniszok általában. Szóval marad az, hogy úgy döntesz, szereted-e magadat, vagy lefitymálod, utálod és aggodalmaskodással elrontod azt az időt is, amikor ennél nagyobb bajod még nincs.
Utolsó. Nem a melleim miatt nem szoktatom le elsősorban, de az is benne van. De ha mondamom kéne saccperkb. Olyan 65-35%.
A 60% a gyerekem miatt, mert neki is jó, nekem is kényelmes éjszaka is.
35 % meg azért mert nehezen fogom majd viselni, hogy eltűnnek a melleim, amik most szépek.
Nyilván rossz lesz, hogy már nem lesz semmi a melltartban. Nyilván nem fog ez örökké tartani…
"Nem értem a mocskolódókat. Ennyire nehéz elképzelni, hogy a melleim miatt gátlásaim vannak?"
Nem. Azt nehéz elképzelni, legalábbis számomra, hogy ezen eddig nem gondolkodtál? Nyilván örökké nem fog szopni az a gyerek, egyszer leszokik róla, legyen az 1 évesen vagy 3. Eddig fel se merült benned, hogy kezdened kéne ezzel a gátlásossággal valamit, akár szakemberhez fordulnod, hogy ne akkor kelljen, amikor már közel a leszokás?
Hiszen írod, hogy már az első gyereked elválasztása után is depressziós lettél emiatt. De mégsem tettél semmit azóta sem, hogy ez esetleg ne ismétlődjön meg?
Különben meg nyugodtan megcsináltathatod őket, ha zavar. Tudom, most nincs rá pénzed, de gyűjtögess, rakj félre minden hónapban, aztán pár év múlva összejön. Fiatal vagy még, nem leszel elkésve 3-4 év múlva se egy plasztikai műtéttel.
"melyik nő szeretne szottyadt apró melleket lekonyuló mellbimbókkal"
Az normális hogy nem olyat szeretnél. De az nem, ha ez annyira megvisel, hogy már depressziót okoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!