Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Felborult a babám alvása és...

Felborult a babám alvása és újra gyakran szopizna éjjel, mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Lassan 9 hónapos lesz a kislányom, és több mint 1 hónapja borult be az alvása, pedig addig jó alvó volt. Azóta többször kel éjjel, de ami egyre rosszabb, az a szopizás. Eleinte 2x is csak szoptatással lehetett könnyen visszaaltatni, ez most már 1-2 hete inkább 3, azaz kb 2 óránként szoptatom éjjel is, amit nem viselek túl jól. Nem arról van szó, hogy a nappali evéseket pótolná, mert nappal is 3 óránként szopizik + 2-3 alkalommal mást is eszik. Van valakinek valami tippje, mivel lehetne ezen kicsit javítani?
aug. 15. 06:48
 1/5 anonim ***** válasza:
47%

Szeparációs szorongás időszaka van. Plusz mozgásfejlődéssel felébreszti magát. Túlélni lehet.

Én floorbedet használtam ilyenkor (matrac az ágyunk mellett felállásban) és amint belealudt a cicizésbe, tudtam neki cumit adni. Ha 2nél többször ébredt akkor maradtam mellette a földön.

12 hónaposan választottam el, de az alvása csak 3 éves kora után lett normális.

aug. 15. 07:28
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

1-2 hete kánikula van, nem lehet hogy szomjas?

Én is felkelek éjjel inni, sőt a 10 éves lányom is aki pedig sosem szokott

aug. 15. 07:53
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Basszus azt olvastam, felborult az apám alvása és újra szopizna.:')

Amúgy nálunk is szoktak lenni ilyen időszakok, de általában pár hét és elmúlnak. Nálunk általában a fog szokta ezt kihozni.

De az is lehet hogy ebben a nagy hőségben szomjas és azért kel.

aug. 15. 08:02
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm. A védőnő szerint éhes is lehet, és talán már nem elegendő vagy tápláló neki a tejem. Azt javasolta, estére tápszert adjak neki...szerintetek?
aug. 15. 11:27
 5/5 anonim ***** válasza:
62%

Ne haragudj, de ez nettó hülyeség. Nalunk másfél éves még mindig szopizik ha igényli. 10 hónapos korában ha jól emlékszem volt olyan hogy alig evett, inkább cicizett. Ugyanúgy fejlődött. Igen, nekem is mondták hogy nem elég tápláló a tej.

Én ezt elengedtem, már kicsit belefáradtam hogy magyarázzak, csak meghallgatom és ennyi. Egyébként az éjszakai tej alapvetően még táplálóbb is mint a nappali mert zsírosabb.

aug. 15. 11:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!