Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan érjem el, hogy ne...

Hogyan érjem el, hogy ne haragudjak magamra, mert a kényelmesebb utat választottam?

Figyelt kérdés

6 hónapos lesz a babám, eddig kizárólag anyatejes volt. 3 hónappal ezelőtt jött meg először a menzeszem, akkor egész idő alatt szopási sztrájkolt, lefejt tejet sem fogadta el, illetve amit korábban lefagyasztottam azt sem (így ez a továbbiakban sem lehetett B opció), 2. nap nem evés után tápszert kapott. Mikor elmúlt a menzeszem, újra mellre tudtam tenni. A problémám az, hogy 14 naponta jön meg, így kéthetente megy a harc, püföl, üt, vág, azt hittem csak az első két ciklus lesz ilyen, de mindegyiknél elutasító. Most már addig jutottam, hogy a kényelmesebb utat választottam és csak tápszert kap. Viszont fejés mellett is egyre nehezebb fenntartanom a mennyiséget így, hogy két hetente 6 napon át nem hajlandó szopni. Arra gondoltam, hogy elengedem az egész szoptatás dolgot és csak tápszert adok neki. Most már meg sem nyugszik cicin, etetés után is egyből elalszik ha tápit kap.

Rossz anyának is érzem magam közben, hogy nem tudtam ezt 1 éves koráig gördülékenyen megadni neki.

júl. 14. 15:27
1 2 3 4 5
 21/41 A kérdező kommentje:
Te meg aztán tudod mennyit dolgozik az ember, lakásunk rendben van tartva kisbaba mellett is, teamleadee pozícióból jöttem el szülni egy nagy multitól, aminek okán még a 38. hetemben is dolgoztam, hogy át tudjam adni a feladataimat és ne hagyjam sz*rban a 26 fős csapatomat... áh, hagyjuk is.
júl. 16. 04:42
 22/41 anonim ***** válasza:
75%

Igen ez a régen jobb volt nagy kamu. 3 hónaposan már megtömték a gyerekeket felnőtt kajával. Meg a cukros tea miatt rengeteg gyereknek ment tönkre a foga.

Inkább tápszer, mint a fent leírtak.

júl. 16. 06:54
 23/41 anonim ***** válasza:
0%

Kamu?

Mindkét gyermekem 3 éves koráig anyatejes volt. Barátnőim gyereke 2 evés, másik 2 és fél évig szopott. Semmi bajuk. Ma meg minden második gyerek cukorbeteg, asztmás, lisztérzékeny, laktózérzékeny stb. Ne csidalkozzatok. Ennyit a régi kamu szövegről. A statisztika azt igazolja, amit én írok.

júl. 16. 14:53
 24/41 anonim ***** válasza:
58%

Anyukámat ésa tesóját sajnos cukros teával itatták. Kiflit ettek 4 hónaposan, nem lettek allergiások, de a fogaik borzalmasak és állandó emésztési gondjaik vannak.

Mi tesómmal tápszeresek voltunk, se allergia, se asztma se semmi bajunk nincs.

Fiaim félig anyatejesek, pár hónap után tápszeresek semmi bajuk.

Igen régen rosszabb volt, időre etettek, stb.

júl. 16. 15:04
 25/41 anonim ***** válasza:
0%

Mindjárt nekimegyek a falnak! 24 ki ne találd, hogy régen roszabb volt minden!

Ti fiatalok sirtok nyafogtok mindenért! Elkényeztetett leszármazottak!

júl. 16. 17:12
 26/41 anonim ***** válasza:
82%
Ház de rosszabb volt, kézzel mostátok,főztétek a pelenkát stb. A feleség évekig a háztartás rabja volt! és idiota módon ti csak erre vagytok büszkék, hogy felneveltetek pár gyereket. Most meg sírtok, hogy a kevés nyugdíjból nem lehet megélni... hagyjuk is. Most sokkal könnyebb.
júl. 16. 19:48
 27/41 anonim ***** válasza:
0%

Nekem jó a nyugdíjam, nem panaszkodom!

Régen mégse volt ennyire kiütéses a gyerek feneke, mint most sok kisbabáe. Holott, fejlődő világban élünk. Erről ennyit

júl. 16. 21:38
 28/41 anonim ***** válasza:
0%

A nagymama vagyok.

Látom 2 ugyanannak az úri hölgynek csípem a szemét. Gondolom ők ketten nem szándékoznak, vagy etettek emlőből. Sajnálom, hogy a mi időnkben mi megoldottuk. Nektek meg csak a sirankozas megy!

júl. 17. 16:16
 29/41 anonim ***** válasza:
75%
Jaj mama tessék megnyugodni. Lehet, hogy szopizott a gyerek 3 éves koráig de gyanítom az már csak kiegeszités volt nem a fő táplálék. Egyébként meg régebben az asszonynak csak az volt a dolga, hogy otthon legyen és a háztartást vezesse plusz több generáció élt együtt, mindenki besegített a másiknak. Most, a mai világban sok édesanyának hamar vissza kell állni dolgozni és ha valaki dolgozik, akkor nem tud 0-24-ben szoptatni. Ez van sajna. És tessék örülni, hogy a dolgozó réteg kitermeli a nyugdíját.
júl. 18. 11:35
 30/41 anonim ***** válasza:
Igen mi dolgozunk kedves nagymama. Nem vakarásszuk otthon 3 évig.
júl. 18. 11:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!