Mit tegyek ha szeretném abbahagyni a szoptatást de a lányom nem fogadja el a tápszert?
9 hónapos gyereknél mit szórakozol a tápszerrel?
6 hónapos kortól kezdődik a hozzátáplálás. Gondolom, te is elkezdted. Még pár hónap és normálisan eszik néhány olyan alapvető ételt, amiket a felnőttek is.
A cicidet egyébként szinte biztosan nem csak táplálék miatt akarja, hanem ez nyugtatja meg, ez ad neki biztonságot.
Ha elég éhes, meg fogja inni a tápszert (egy egészséges gyerek legalábbis, reméljük nem ez lesz az autizmus első jele, hogy juszt se eszi). Ha nem éhes mert mást eszik, de a tápanyag miatt kell a tápszer, akkor más kajába bekevered.
Viszont a nyugtalan alvást nem feltétlenül oldja meg. Lehet hogy igen, sokaknál ez történik, de az is lehet, hogy nem csak hogy nyugtalanul alszik, már a cicivel se fogod tudni megnyugtatni. Hogy erre mekkora az esély, nem tudom.
Hol tart a mozgàsfejlődèsben? A hietelen fejlődès átmeneti éjjeli nyugtalanságot okozhat. Akkor csak pàr hetet kell kibìrni.
Lehet, hogy valami ètelre enyhèn érzékeny, és attòl nem alszik. Ha bàrmi gyanùs, azt hagyjàtok ki pàr hètig.
Ennyi idősen mèg kell nekik az èjjeli evès. Èn aludnèk vele tovàbb a nagy martacon, ès szoptatnèk. Nappal próbàlnèk valamennyit pihenni. Minimàlra venni a hàztartast, mint egy ùjszülöttnèl. Apja ,mikor hazaèr àtveheti pàr òràra, hogy aludj, mielőtt elkezdődik az èjjeli műszakod.
7-es, 15 honaposom meg kap tapszert. Nem is veszem el tole addig, amig igenyli.
Amugy eszik rendesen is, szoval en aztan nem sajnalom tole.
Mozgásfejlődésben: mászik és a bútoroknál feláll. Nem volt mostanában nagy fejlődés, ezeket hetek óta csinálja. Kb 5 hónapos korában kezdett el ilyen borzasztóan aludni, addig 2szer kelt csak.
Hozzátáplálással szarul állunk, enne ő mindent, végtelen mennyiséget, de fáj a hasa, nehezen kakil. Gondoltam már refluxra is, mert rengeteget bukott 7-8 hónapos koráig, de tényleg minden szoptatás után, ijesztő mennyiséget, és néha még mindig visszajön egy kicsi. Gyerekorvos szerint ez normális majd kinövi, nem tudom ez mennyire okozhat alvás gondokat.
Napközben pihenni nem sokat tudok, van egy 2,5 éves is, ha valamilyen csoda folytán egyszerre alszanak akkor tudok kicsit aludni én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!