Mit tegyek ha szeretném abbahagyni a szoptatást de a lányom nem fogadja el a tápszert?
Probald meg a lactogen harmony tapszert, az nagyon edes. Sajnos igen, azert edes mert van benne plusz hozzaadott cukor, de ezt szoktak szeretni a babak az ize miatt.
Kesobb levalthatod, ha mar elfogadta.
#15 jó vicc, az én lányom is hasonló, komfortszopizásért lóg a mellemen egész éjszaka (a másik mellemet meg közben csavargatja, mint a rádiógombot, nagyon élvezet vele együtt aludni, mondhatom), de ha ezt nem kapja meg, akkor nem alszik. Sír, és felébreszti vele az egész háztartást is. Van más gyerek is mellette, plusz egy férj, aki dolgozik, nyilván én is örülnék neki, ha nem egész éjszaka őt kéne altatnom, mert így is halál kimerült vagyok. Könnyű azt mondani, hogy "ne hagyd" komfortszopizni. Az alternatíva az sok esetben rosszabb.
Amúgy kérdező, hasonlóan vagyunk mi is, csak már 1,5 éves az alany. Nagyon elegem van a szoptatásból, abból, hogy nem tudok normálisan aludni, de sírni sem hagyhatom, mert azon túl, hogy ennek elméletben sem vagyok híve, a többiek alvását sem szeretném megzavarni, meg mindig van valami, ami miatt neki éppen most fontos. Mert mozgásfejlődik, mert fogzik, mert éppen elkapott valamit az ovis nagytesótól, mert beszédfejlődik, mert félhold van vagy valaki ferde szemmel nézett rá vagy átlépett a sírján vagy én nem tudom, de valamiért mindig az az érzésem, hogy még nem kész rá. És adom neki a cumit, de még félálomban is egyből odanyúl és kiveszi a szájából és eldobja, csak éberebb lesz tőle, lassabban alszik el. Tápszerrel én már nem próbálkozom, napközben már nem szopizik, de a nővérénél kísérleteztünk, és hasonló eredményekkel jártunk, mint te most. Nekem erre sem szívem, sem idegrendszerem nincs, én inkább fogtam magam, és beköltöztettem a gyereket magam mellé. Babaöböl van az ágyunkhoz tolva, biztonságos is, viszonylag kényelmes is. Így tudok aludni anélkül, hogy bárkinek baja essen.
Ágyba berakni. Kicsit sírni fog. Először 20 percig kb. Ha álmos elalszik. Utáltam ezt az időszakot. Nekünk az oldotta meg, hogy beraktam az ágyába és kijöttem. Nincs együttalvás, ne csócsálgasson, aludjon. Nem csinálok hülyét magamból.
9 hónapos koráig én is ugrottam az első nyikkanásra. Utána jött az, hogy alvás helyett is engem akart. Na betelt a pohár. Azóta a fogzás kivételével átaludta az éjszakát (ő a második gyerekem most 1.5 éves kisfiú- tesója nem csinált ilyet).
17-es válaszomhoz. Sírással felébresztette a háztartást, de 3 nap után leszokott a sírásról. Őszintén nem érdekelt ki mit gondol-apja is jött hogy de sír a gyerek. Sír, de már nem érdekel. Meg a lelki fejlődésről-ezen túl vagyok. Második gyerek mellett nekem sincs határtalan időm. Nem tudom majd kialudni vele napközben, mert ott a másik gyerek stb.
Arról nem beszélve, hogy éveim mentek el a szoptatással, amit fizikailag gyűlöltem. Szóval ez van.
#16 Csak és kizárólag rajtad múlik, hogy mikor vetsz ennek véget. Tudod kinek csavargatná a mellét egész éjszaka egy másfél éves GYEREK (mert az már nem baba).
Ha neked ez így megfelel, hát lelked rajta, senkinek nem tartozol elszámolással. De ne magyarázd meg, hogy semmit nem tudsz ellene tenni, mert tudsz, ha akarsz. Persze, sírna a gyerek, meg felébredne apuka, meg lenne pár szar nap, de túl lennétek rajta. Csak ezek szerint saját magadnak nem vagy elég fontos, mert kivétel nélkül mindenki kényelmét a sajátod elé helyezed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!