Mit csináltok magatokkal éjjel hogy ne aludjatok el szopiztatás közben?
Nem akarok felelőtlennek tűnni, remélem nem csak én vagyok ezzel így, de ma éjjel nagyon durva volt...már ráztam a fejem meg minden, hogy ébren maradjak, és felkelnem is olyan nehéz.
Két hetes a kisfiam, első baba, 3 óránként szopizik, és van hogy csak 1 óra marad a 2 szopi között az alvásra...ráadásul a hét elején lázas is voltam, tehát ez sem segített hogy frissebb legyek....ti mit csináltok??bele fogok jönni??úgy szeretem, és úgy szégyellem magam, mikor nem pattanok ki egyből az ágyból, hanem még ülök a szélén egy fél percet éjjel...mondjuk sírni nem sír, inkább nyöszörög, meg apa is felkel, ő is segít mikor tud.
Én ülve szoptatok, kitámasztom a kezemet. Már halvány fényt sem csinálok éjszaka. Sokszor a gyerekre "borulva" bóbiskolok, amíg szopizik. Most 4 hónapos.
Mostanára már elhagytam, hogy lámpát gyújtsak, pelust cseréljek (kivéve, ha kaki van)és ami a legfontosabb, nem "beszélgetek" ilyenkor a babóval. Arra magához tért mindig, és nagyon eleven lett. Szóval most csak a simogatás vetem be ha egy picit nyugtalanabb. Ezekkel a változtatásokkal sokkal hamarabb vissza tudom tenni az ágyikóba szopi után éjszaka.
Én is az együttalvásra szavazok, nálunk is abszolút bevált.
Bár mondjuk én a mai napig elálmosodom, ha szoptatok, pedig már hosszú távon művelem. Mostanában ülve szoptatok este a fotelban, hát néha igen nehéz ébren maradni. Szinte vissza is sírom a régi együtt elalvós időket.. :)
Első gyerekemnél én is akkora marha voltam, hogy mindig próbáltam éjjel ébren maradni, és visszaszukszukolni a lányomat, nehogy elrontsam, hogy közénk szokik, meg ilyesmi. Arra persze nem lehet felkészíteni egy anyát, hogy vannak jól idomítható gyerekek, már 2 hónaposan nem kelnek fel, és az anyuka kialudhatja magát. Persze az én első gyermekem nem ilyen volt, és most négy évesen is felkel éjjel több alkalommal. Szóval amikor fél éves elmúlt még akkor is kint kókadoztam a nappaliban, éjjel alvás helyett, és persze nem kell mondanom, hogy ő napközben is csak két fél órát aludt, azt is rajtam...
Amikor a fiam született akkor eldöntöttem, hogy éjjel nem fog az ágyában aludni. A férjemmel keresztben aludtunk a franciaágyon, így mindig ciciirányban aludt a kisfiam, és éjjel akárhányszor felkelt a kislányom, akinek az ágya a mi ágyunk végében volt, szépen meg tudtam fogni a kezét. Éjjel, amikor valami motoszkálást csinált a kisfiam, cicit kereste, akkor a másik oldalra raktam, ellenőriztem a pelust, és szépen aludtunk tovább. Ha nem ébred fel, félálomban keresi a cicit, akkor levegőt se nyel, így nem kell éjjel büfiztetni sem. Persze ha nagyon motoszkál, és nem kipisilés, vagy cici is volt, akkor büfiztetés, és nyugodtan aludtunk tovább.
Most a 3. babámat várom, annyi lesz a különbség, hogy a kisfiam ágya a franciaágyunk másik oldalán lesz. Persze napközben mi is használjuk a kiságyat, de igazából ez is babafüggő. A lányomat annak idején csak pillanatokra lehetett lerakni. Ellenben a kifiam, szépen, nyugodtan tudott a kiságyában is aludni, a babakocsiban is. Ami nagyon furcsa is volt először, mert a lányomat csak amikor már ülni tudott akkor lehetett belerakni a babakocsiba, de akkor is erőltetett menet volt. Akinek nem ilyen a babája persze sose fogja megérteni, hogy miről írok, de a babák nem egyformák.
én ülve szoptattam, és abban a testtartásban nem aludtam el. de nekünk az éjjeli szopi sem volt több 10 percnél.
kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!