A szülés után, szopiztatás után, érdemes/kell az előtejet is fejegetni?
sziasztok!
tudom h az nem nagy mennyiség,és nem is raknám el neki,de a rendes tej szempontjából,hasznos ha már a kórházban fejek akkor is ha nincs még rendes tejem?
Szia!
Szerintem mindenféleképp érdemes. Nálunk odaadták a babának azt is.
Hasznos, mert serkenti a tejet, azonkívül, nálunk a kórházban amit az anya lefej és hűtőbe teszi (erre a célra van külön hűtő) és a nevet ráírja, akkor éjszaka odaadják a babának!!!! Dél-pestiben
De , amikor bedurran a cicid és kő kemény akkor muszáj fejned, hogy ne gyulladjon be!!!!
Szia nekem hasznos volt. Vettem is mellszívót a kórházban. Három hete szültem.
Arra is jó, hogy amíg nagyon pici és belealszik a szopiba, akkor oda tudod neki adni azt a keveset, és legalább megnyugszol, ha látod az elfogyasztott mennyiséget :)
szia!
akkor a kis aventes tejespohárba amit bekészítettem és belefejem,adjam is oda ha kevés és épp abbahagyta a szopizást akkor is?
egyébként kórházban lehet kérni sterilizálást? pl a pohár
akkor tejgyüjtő tasit is viszek,az szuper,nem tudtam..meg nem is mondták..
köszi nektek!
Inkább vigyél mindent.
Persze, lefejheted, ha lesz mit és azért érdemes, mert a babának nagyon nagy szüksége van rá, az előtejben egy csomó értékes cucc van, ami megvédi őt itt a külvilágban! Szóval ki ne öntsd, minden cseppje kincs!
A későbbi termelés szempontjából talán nincs akkora jelentősége, inkább a babának adás miatt van jelentősége szerintem.
Pontosan a későbbi szoptatást is segíti.
Cumisüveget ne vigyél, mert azt nem szabad!
Adnak poharat, nálunk sterilizálták a mellszívót is, ha kértük, mert pl új volt.
6 hetes korág fejtem kézzel(de nem minden nap és éjjel sosem), de a kórházban még nem.
Inkább mindig cicire raktam a babát.
Most 4 hónapos, csak szopik, tele a fagyasztó tejjel, szerintem nem is kellet volna fejnem, a baba a legjobb tejserkentő.
Lehet mire kelleni fog a lefagyasztott tej, már kidobhatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!