Rosszul rakom cicire vagy mindenképp nyel levegőt a baba?
2 hónapos a babám és az elejétől fogva hallatszik a kattogó hang szopizáskor. Mostanában már azt is hallom, ahogy kortyol.
Szoptatási tanácsadó látta születésekor, azt mondta, jól van a mellen. Én is látom, hogy a bimbóudvar is a szájában van, az ajkai kifelé állnak, de mégis nyeli a levegőt.
Próbáltam újra és újra rácsatlakoztatni, amikor nyelte a levegőt, de egyszer sem sikerült megoldanom a problémát.
Elég erős a tejleadó reflexem, látom, hogy küzd sokszor. Cumit, cumisüveget soha nem kapott. Mindenféle szoptatás pózt próbáltunk.
Így, hogy működik nálatok a szoptatàs, szépen fejlődik a kicsi én nem csinálnèk problémát belőle. Egyszerűen ő így eszik.
Lehet a nagyon gyors tejleadó reflextől, de lehet, hogy nem 100%-osan jó a technikája. Lehet annyira pici izomtónus problèma, vagy annyira enyhèn lenőtt nyelv, amitől ,,így sikerül" ennie. Amíg később nem befolyàsoljàk az evésèt, később a beszèdet, nem kell semmit csinàlni vele, kinövi, vagy ìgy is jò.
Nem minden gyerek nyel annyi levegőt, hogy büfiztetni kène. A tièd nyel, büfizteted, meg van oldva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!