Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Rosszul rakom cicire vagy...

Rosszul rakom cicire vagy mindenképp nyel levegőt a baba?

Figyelt kérdés

2 hónapos a babám és az elejétől fogva hallatszik a kattogó hang szopizáskor. Mostanában már azt is hallom, ahogy kortyol.

Szoptatási tanácsadó látta születésekor, azt mondta, jól van a mellen. Én is látom, hogy a bimbóudvar is a szájában van, az ajkai kifelé állnak, de mégis nyeli a levegőt.

Próbáltam újra és újra rácsatlakoztatni, amikor nyelte a levegőt, de egyszer sem sikerült megoldanom a problémát.

Elég erős a tejleadó reflexem, látom, hogy küzd sokszor. Cumit, cumisüveget soha nem kapott. Mindenféle szoptatás pózt próbáltunk.

jún. 5. 10:31
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Amelyik gyerek gyorsan szopik, az több levegöt nyel, amelyik türlemesebb, lassabb, az kevesebbet. De valamennyit mindegyik, ezért is "alap" szoptatás után böfiztetni, viszont idövel egyre jobban tudja levegönyelés nélkül is, meg amikortól forog, csökken a probléma.
jún. 5. 11:05
 2/2 anonim ***** válasza:

Így, hogy működik nálatok a szoptatàs, szépen fejlődik a kicsi én nem csinálnèk problémát belőle. Egyszerűen ő így eszik.

Lehet a nagyon gyors tejleadó reflextől, de lehet, hogy nem 100%-osan jó a technikája. Lehet annyira pici izomtónus problèma, vagy annyira enyhèn lenőtt nyelv, amitől ,,így sikerül" ennie. Amíg később nem befolyàsoljàk az evésèt, később a beszèdet, nem kell semmit csinàlni vele, kinövi, vagy ìgy is jò.

Nem minden gyerek nyel annyi levegőt, hogy büfiztetni kène. A tièd nyel, büfizteted, meg van oldva.

jún. 5. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!