Miért olyan fontos az, hogy a baba mindenképpen a ciciből egyen?
Nem fejném, ha a kisfiam ki tudná szopni a tejet, de NEM tudja, így a szoptatás után pótólni kell(ene) az adagot.
A dokinéni ugyan azt mondta, hogy ne pótóljak, mert akkor nem tanulja meg a tejcit kiszívni, de most akkor éheztessem???
Nem apad el a tejed, ne aggódj. Én lassan 11 hónapja etetem a babámat lefejt tejjel (mivel kis súllyal született, a kórházban tápszerezték cumiból 1-2 napig, és ez elég volt ahhoz, hogy utána csak cumiból legyen hajlandó enni). Fel is kellett vágni a nyelvét, mert le volt tapadva, nekem meg befelé forduló mellbimbóm volt, úgyhogy minden közbejött, ami csak lehetett. Még legalább 2-3 hónapig minden nap próbálkoztam a szoptatással bimbóvédővel, anélkül, mindenféle pózban, de szegényke csak igyekezett, de nem tudott rátalálni a megfelelő technikára, aztán végül feladtam (közben persze végig fejtem, és a próbálkozások után megkapta a lefejt tejet). Azóta lefejt tejet eszik cumiból, és már a 10 kilót közelíti, boldog, kiegyensúlyozott kisbaba. Én is jobban szerettem volna "hagyományosan" szoptatni, de így jött ki a lépés.
Egyébként semmi hátránya nincs, ha nem közvetlenül a ciciből eszik, mert a lényeg a babára szabott tápanyag és az a rengeteg immunanyag, ami a tejben van, és azt így is megkapja, és ha ölbe véve eteted, akkor a testi kontaktus is megvan. Csak rendesen sterilizálni kell a mellszívót és a cumisüvegeket, főleg az első időkben.
Én az elején napi 6x fejtem, aztán csak 5x, és most már csak 4x, de nem apadt el a tejem, fő a rendszeresség, hogy ne hagyj ki nagyon hosszú időt a fejések között.
Remélem, tudtam segíteni.
Kedves utols válaszadó
Meddig fejtél napi 6x? és mennyi tejed volt eleinte 1-1 ciciben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!