Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 10 hetes babám nagyon sokáig...

10 hetes babám nagyon sokáig elnyammog a cicin? Mitől lehet ez?

Figyelt kérdés
Mostanában nagyon sokáig elnyammog a cicin. Néha lemérem 150-160-t szopizik. Miért tart ennyi ideig nála az evés. Előtte sokkal gyorsabban ment neki. Mitől lehet ez? Fog javulni a helyzet? Estére már nem elég neki az egyik cici, sokkal többet eszik, de hál istennek kezdi átaludni az éjszakát. Lehet ez az összefüggés? Tejem van elegendő, nem értem estére miért nem elég neki.
2010. okt. 26. 21:23
 1/5 anonim ***** válasza:
Mért vagy türelmetlen?A babáknak a szopizás nagyon meghit dolog !meddig nyammog? az én babám 11 hós és van hogy 20 percet szopizik van hogy 3 percet!ja és még nem alussza végig az éjszakát!akkor te szerencsés vagy hogy átalussza már lassan az éjszakát.....
2010. okt. 26. 21:44
 2/5 anonim ***** válasza:

Estére mindenkinek kevesebb a teje, viszont zsírosabb, laktatóbb. VAlamint estére a babák is jobban elfáradnak, nyűgösebbek, ezért szeretnének többet cicin lenni, ez tudja őket a legjobban megnyugtatni (maga a szopómozgás is megnyugtató és az anyatejben is találhatók nyugtató, ellazító "anyagok", ezért is szoktak a babák erre bealudni)

Csak este eszik sokáig?

Lehet, hogy máskor, mikor hamarabb végez, akkor a sok ingertől már "nem ér rá" szopizni, kinyílt neki a világ, minden érdekli, ilyenkor meg bepótolja az anyát. Az én gyerekeim is olyanok voltak egy időben, hogy kb. este 6-tól 9-ig megszakításokkal, de szinte állandóan szopiztak. Aztám mint minden ez is változik.

2010. okt. 27. 04:41
 3/5 xStefix ***** válasza:
Az utolsót én is írhattam volna. :)
2010. okt. 27. 12:49
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem vagyok türelmetlen. Régebben volt, hogy 15-20 perc alatt kiszopizta ami neki kellett. Mostanában szinte minden egyes szopizáskor 40-50 percet akar szopizni, este van, hogy 1,5 órát. Tudom, hogy ez nem jó, de ha elveszem a cicit, akkor viszont nagy a sírás. Szóval inkább hagyom, egyen a saját ütemében. Csak kíváncsi voltam rá, mással is előfordult e ez, és hogy természetes e.
2010. okt. 27. 13:10
 5/5 anonim ***** válasza:

19 hónapja szoptatok igény szerint, aktívan.

Amíg kicsi volt, volt, hogy 5 órán keresztül volt cicin. Fárasztó volt nagyon, de megérte!

Teljesen normális, hogy "nyammog". Sokáig én sem értettem. Ő tudja, mire, mennyire van szüksége. Ahogy írták, az Anyával való szoros kapcsolat egyik "eszköze".

A tejcsi estére ha kevesebb is, de zsírdúsabb.

2010. okt. 28. 06:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!