Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mikortól kezdtétek élvezni a...

Mikortól kezdtétek élvezni a szoptatást?

Figyelt kérdés

Őszinte leszek én már nagyon kivagyok tőle, pedig van elég tejem és nem fáj, de a babám folyamatosan a mellemen csüng, próbálok szünetet tartani, kb. 2 órát etetések között, mert különben brutálisan fáj a hasa. Viszont így meg egész nap üvölt, nem lehet semmi mással megnyugtatni. Ha meg hagyom, hogy szopjon akkor állandóan bukik és szétfossa magát (10-15 teli kakás pelust termel olyankor) és amiatt üvölt. Tejem van elég, mert így is heti 350 grammokat hízik, ami szerintem brutál sok és már én sem bírom.

Most lesz 7 hetes a babám.

2024. márc. 9. 09:24
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
31%

Az elejètől fogva imàdtam szoptatni. Amikor a nappali szopikat elhagytuk, az volt rossz korszak, de pici koràban nem volt nagy gond.

Mièrt zavar, hogg sokàig eszik? Egy kisbabànak ez a dolga. Feleslegesen szenvedteted szegènyt avval, hogy hùzod a szoptatàsok kõzt az időt, nem csoda , hogy üvölt szegèny.

2024. márc. 9. 13:05
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem élveztem. Ez olyasmi, amit csinálni kell, nem élvezni. Összebújni a babával nagyon jó erzés, es annak a tudata is, hogy a testemből táplálom. De maga a szoptatás fizikailag, az nehéz, megterhelő, unalmas. Nincs ebben semmi, nem baj ez.
2024. márc. 9. 14:01
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Utálom a legeleje óta. Most fogom leválasztani lassan. 15 hónapos.
2024. márc. 9. 14:15
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem mondom, hogy élvezem, de szeretem - ha nincs semmi gond - kényelmes és meghitt dolog. Az elsőnél 5 hónapos kora után jött ez el, addig mindig volt valami, leginkább tejcsatorna elzáródás vagy kisebesedett mellbimbó. A másodiknál nem volt ilyen gond, még a tej mennyisége is elég jól beállt. Na, nála az elejétől fogva szerettem szoptatni. Ennek egyik oka igen prózai: addig legalább csendben van, mert szegénykének mindig van valami nyűgje: az első 4 hónapban csak akkor nem sírt, ha szopott vagy ha valami csoda folytán elaludt (általában ez evés közben következett be, de amint megmozdítottam, kipattantak a szemei és sírt). Aztán 5 hónaposan jobb lett, 6 hónaposan megint rosszabb, de nem annyira, most 9 hónapos, talán megint javulóban. De azt én sem bírnám, ha folyton a mellemen lógna, már csak azért sem, mert a testvérével is foglalkoznom kell. Az első 6 hétben a 2 óránkénti etetés (kis tömegű baba) még belefért. De ehhez a férjem segítsége kellett, aki legalább akkor tud(ott) aludni, amikor szoptattam.
2024. márc. 9. 15:23
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
2. Gyereknél. Az elsővel csak szenvedtünk végig, nem volt elég tejem, pótolni kellett folyamatosan, fájt is, sosem lakott jól. A másodikkal valahogy sokkal könnyedebb volt, volt elég tejem, jól szopizott, és hamar jól lakott.
2024. márc. 9. 17:09
 16/21 A kérdező kommentje:
11. leírtam miért kell húzni az időt, kérlek vedd a fáradtságot és olvasd el.
2024. márc. 9. 17:50
 17/21 anonim ***** válasza:

Szerintem én sose fogom élvezni. 3,5 hónapos, már rég nem fáj, de nekem kellemetlen érzés ahogy szopizik. Főleg hajnalban, félálomban amikor aludnék, de nem tudok mert valaki úgy alszik hogy percenként kettőt szív a mellemből, de ha kiveszem a szájából üvölt. Nem tudok sehova menni, mert félek ha kihagyok egy etetést akkor elapad az amúgy is kevés tejem vagy becsomósodik a mellem (hiába van kevés már sikerült csomót csinálnia így is...)

Alig várom hogy 6-7 hónapos legyen és kezdhessem lelkiismeret furdalás nélkül elengedni a szoptatást...

2024. márc. 9. 20:34
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Élvezni nem élveztem egyáltalán. 3-4 hét után nem láttam már tőle csillagokat. :D viszont nekünk valamiért nem ment úgy a babammal, ahogy a nagykönyvben megvan írva. 4,5 hónapos, még elég sok anyatejet kap, de már 1,5 hónapos kora óta kb üvegből. Pótolni mellé kb 3,5 hónaposan kellett, azóta minden nap. Már hozzataplapunk az anyatej+tápszer mellett, gyerekorvos már korábban is javasolta, mi pár napja kezdtük el. De nekem igazi oriasbebim van, olyan hosszú, mint egy egy éves kb, már úgy is született, hogy ő volt a legnagyobb az osztályon 😊😀
2024. márc. 10. 06:58
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Sose élveztem. Gondolom nem vokt vele, volt elég és nem is fájt. Egyszerű és praktikus volt. Nem kell megvenni, elkesziteni, melegíteni. Amíg állandóan folyt belőlem és minden ruha, ágynemű 2 perc alatt büdös lett tőle, na azt utáltam.

Amikor beállt a kereslet kínálat onnantól csak egyszerűnek tartottam, de hogy élveztem volna? Nem.

2024. márc. 10. 07:53
 20/21 anonim ***** válasza:

Soha nem élveztem, kifejezetten utáltam. Biztosan érezte is, mert miután tápszeres lett sokkal nyugodtabb lett ő is.

0-24-be cicin lett volna, extrém hasfájós lett és hízott havi szinten 1 kg-ot. Tápszeres lett, szinte azonnal beállt hogy 3 óránként kérte, hasfájása is megszűnt.

2024. márc. 11. 07:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!