Mit csináljak, ha nem iszik cumisüvegből?
Figyelt kérdés
Van egy 5 hónapos iszsz babám, akit nemsokára itt kell hagynom egy műtét miatt. Egyáltalán nem iszik cumisüvegből, csak harapdálja a szilikont, cseppek jutnak a szájába. Itatópohárból meg lehet etetni, de a felét kilötyköli, lehet átöltöztetni utána. Éjszaka lámpát kéne kapcsolni hozzá az itatópoharas verzióhoz, nem túl praktikus. Még 2 óránként eszik éjjel, úgyhogy bőven kell etetni. Nyilván meg tudjuk oldani, ha muszáj, de nem jut eszetekbe valami, hogy mit érdemes még kipróbálni? MAM cumisüveget próbáltunk. Azt néztem, hogy a Lansinoh talán egy fokkal jobban hasonlít a mellhez, lehet, hogy azt jobban elfogadná? Vagy melyik cumisüveg hasonlít legjobban az igazi szopizáshoz?2024. febr. 22. 17:10
11/20 anonim válasza:
Szerintem próbáljátok egy normális, mell formájú cumisüveget. Avent vagy tommee tippee. A mam-osat egyáltalán nem úgy kell szívni mint a mellet, csak azért "reklámozza" mindennek azt, mert mindenkihez hozzávágnak egy (ha nem több) ingyen darabot a terhesség alatt és ha eszik abból is eszük ágában sincs mást venni.
12/20 anonim válasza:
Veszel Nurofen szirupotot, annak kiváló a fecskendője. 5 ml-lehet felszívni vele egyszerre, tudom az is macera, de meg lehet vele etetni.
De bármilyen fecskendő jó, ami rendesen tartja a folyadékoszlopot és neked kell kinyomni belőle.
Egyszer vettem a patikában vmi nagyon ócskát ezért maradtam a Nurofenesnél. Nálunk fogzáskor csak a fecskendős táplálás volt jó neki.
13/20 anonim válasza:
12-es válaszhoz. Pl 25 ml fecskendővel már tök jól lehet etetni.
14/20 A kérdező kommentje:
#11 Nekünk is pont ezért van itthon MAM-os. 😅 Köszi 12, 12, ha nem lesz jó a cumisüveg, megpróbáljuk a fecskendőt. Van Nurofenes is itthon, van egy nagyobb gyerekem is.
2024. febr. 23. 08:22
15/20 anonim válasza:
Az én fiam nagyon boldogan szopta az ujjam, ha sikerült elkapnia. A szoptanít készülékek ujjetetőnek is használhatók, és házilag is lehet csinálni, csak egy vékony csövet (etetőszondát) kell beszerezni, a cumisüveg már adott, ha jól értem. A lényeg hogy a cső egyik végét az ujjadhoz ragasztod, a másik a cumisüvegben levő tejbe kerül, és az ujjadat szopva a baba csövön át felszívja a tejet. Nyilván tiszta kéz, levágott köröm, és úgy adod a szájába, hogy a köröm a nyelve felé legyen. Az ujjetető a szoptatásba se zavar bele, bár egy 5 hónaposnál ebből a szempontból a cumisüveg se szokott gondot okozni.
16/20 A kérdező kommentje:
Köszi 15, ez nagyon jó ötlet! Ha nem jön be az Aventes cumisüveg, megpróbálom. :) Ma érkezik elvileg.
2024. febr. 24. 17:39
17/20 anonim válasza:
Itt egy részletes leírás az ujjetetők használatáról, ha szükségetek lenne rá:
18/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megnéztem. Az nem baj, ha fogzik, és ha a szájába tettem az ujjam, csak rágja? Szívni fogja, ha lesz tej ráragasztva?
A cumisüveg első próbára nem működött, öklendezik tőle, amint megszívja és kicsit mélyebben megy a szájába.
2024. febr. 24. 22:31
19/20 anonim válasza:
Passz, nekem 4-5 hósan még mindent szívni kezdett, aminek kiálló formája van. Egyszer az orromra cuppant rá. Nekem a bimbóvédő elhagyásában segített, hogy odaadtam az ujjamat, utána szilikon nélkül is elfogadta a mellem. (Az első hónapokban csak bimbóvédővel tudtam szoptatni.)
20/20 anonim válasza:
És az álmában hátha működik ötlet sem működött?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!