Esetleg nem lenne sok tejem, vagy szimplán csak rosszul csinálok valamit?
Sziasztok.
7 hetes kisbaba anyukája vagyok és olyan kérdéssel fordulok hozzàtok, hogy nektek mi a véleményetek. Tapszer pótlást kap a fiam a cici után mert az istenért se jön több tejem de ha a fiam cicizik akkor meg be alszik elég sokszor rajta.
A lényeg hogy először cicire teszem, mondta a Vedono merjem cici előtt és után na most ez mind megtörténik, 30-40 ml cicizik többet nem képes mert hiába keltegetem nem intenzív és nem szív már többet. Utána azt mondta a vedono, hogy fejjem le magam de utána az istenért se jön épp hogy egy két csepp. Avent kézit használok.
Próbáltam úgy, hogy cici előtt fejtem de akkor is olyan nehezen jön a tejcsi nem pedig úgy mint ahogy Videokon látom hogy szépen folyik a cumisuvegbe. Szeretnék venni hordozhatót amit a melltartóba bele teszek hatha az jobb igaz picit drága, csak mi van akkor ha a tejem nem sok mert én arra gondolok hogy a mellszivo amit használok nem olyan jó.
Az a 20-30 ML amit a mellszivoval lefejek az is nehézkesen megy…
Én örülnék neki a legjobban ha nem kene ezeket használni de ahogy ráteszem a gyereket a cicire kb 2-3 percig intenzíven cicizik utána folyton be alszik es a végeredmény 20-30 ML -t eszik és muszáj a tapszer pótlás.
Úgy lesz több tejed, ha a babádat rá tudod venni, hogy "gyártson magának". Nem könnyű, így, hogy pótlást kap, hisz azért kvázi nem kell küzdenie.
Az én babám nem kapott pótlást, de nagyon véznácska volt és be is sárgult, mire végre belövellt a tejem, de akkor meg nehezen ment a szoptatás, sokszor be is aludt, így kevés is maradt a tejem, mikor már nagyobb igénye lett volna.
Ezeket próbáltam, amik beváltak:
- Szobahőmérséklet, ahol szoptatok, nincs több 21 foknál (így ébren marad)
- Csak body van rajta szoptatás közben, ha még mindig aluszékony, akkor csak pelenka, közben egymás testét melegítjük
- Fülsimi, talpsimi, ha nagyon ébreszthetetlen, akkor mellről levétel, büfiztetés, visszarakás
- Váltott cicire rakás egy szoptatáson belül, hogy mindkét mellet érje stimuláció
Ezekkel nekem szépen elindult, olyannyira, hogy most meg azzal szenvedek, hogy túl sok tejem lett, és míg az egyikből szoptatok, a másikból pedig ömlik, amire tejfelfogót használok. Esetleg ez utóbbit is kipróbálhatod, mert a vákuum miatt serkenti a tejtermelést. Tejleadó reflexem nekem sem volt klasszikus fejőkre, viszont így míg a babám az egyik mellemen dolgozik, a másikból meg kifolyik, így el is lehet tenni. Mióta ezt használom azóta megint több a tejem, szóval én most kicsit leálltam vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!