Esetleg nem lenne sok tejem, vagy szimplán csak rosszul csinálok valamit?
Sziasztok.
7 hetes kisbaba anyukája vagyok és olyan kérdéssel fordulok hozzàtok, hogy nektek mi a véleményetek. Tapszer pótlást kap a fiam a cici után mert az istenért se jön több tejem de ha a fiam cicizik akkor meg be alszik elég sokszor rajta.
A lényeg hogy először cicire teszem, mondta a Vedono merjem cici előtt és után na most ez mind megtörténik, 30-40 ml cicizik többet nem képes mert hiába keltegetem nem intenzív és nem szív már többet. Utána azt mondta a vedono, hogy fejjem le magam de utána az istenért se jön épp hogy egy két csepp. Avent kézit használok.
Próbáltam úgy, hogy cici előtt fejtem de akkor is olyan nehezen jön a tejcsi nem pedig úgy mint ahogy Videokon látom hogy szépen folyik a cumisuvegbe. Szeretnék venni hordozhatót amit a melltartóba bele teszek hatha az jobb igaz picit drága, csak mi van akkor ha a tejem nem sok mert én arra gondolok hogy a mellszivo amit használok nem olyan jó.
Az a 20-30 ML amit a mellszivoval lefejek az is nehézkesen megy…
Én örülnék neki a legjobban ha nem kene ezeket használni de ahogy ráteszem a gyereket a cicire kb 2-3 percig intenzíven cicizik utána folyton be alszik es a végeredmény 20-30 ML -t eszik és muszáj a tapszer pótlás.
Szerintem is probalkozz tanacsadoval.
Nálunk volt sok tejem ugyhogy rmelem nem baj ha írok..de nalam is bealudt evés közben. Az elso 2 honapban allandoan cicin volt. Ott szeretett lenni, ott aludt. Most is csak azon alszik el este. Nekem meg már zsibbadt a seggem kb. En probalkoznék még egy kört tanácsadóval hatha van olyan ötlete ami beválik. Ha nem akkor meg tápszer..annyi baj legyen🙂 de nekem nem világos hogy akarna e még cicin lenni ? Azt írtad ha óránként tennéd cicire akkor se lenne jobb..de kéri a cicit? Mert én odatettem amikor kérte..sose mértem.
Hogyan fejsz? Először gyorsan, de kevésbé erősen, és amikor beindul a tejleadó reflex, utána lassabb és hosszabb szívásokkal? Én ezt szúrtam el az elején kézivel. Lejött 30 ml, de több nem, bármit csináltam, aztán egyszer véletlen beindítottam a tejleadót rendesen, és 5 perc alatt 160 ml kiömlött.
Amúgy szerintem, ha bealszik cicin, akkor nem éhes. Lehet még bele tömni, de nem kifejezetten éhes. Nem vagyok benne biztos, hogy nem lehetne elhagyni a tápszeres pótlást. Üvöltenek ezek, ha éhesek, nem alszanak. :) Oké, egy nagyon pici újszülött talán, de a 7 hetes már ügyesebb annál.
Amíg alszik, és úgy látod, hogy nem szopizik, addig is vákumot tart, azzal is jön a tej. Vannak ezek a fajta mellszívók, azok is úgy működnek. Csak felcuppantod, és jön a tej.
Álmukban, komfortszopizva is nagyon sokat tudnak enni, az is evésnek számít, hiába alig mozog.
13 vagyok, akkor lehet, hogy az a baj. Próbáld meg úgy, hogy csak gyorsan szívogatod vele a melled, nem foglalkozol vele, hogy mennyi tej jön. És kb 2 perc ilyen fejés után egyszer csak azt veszed észre, hogy nagyon sok tej jön. Olyankor át lehet térni arra, hogy megnyomod a kart, ott tartod, amíg jön a tej, elengeded, és újra megnyomod, stb. Az elektromos mellszívókba ez a gyors szívás, aztán lassú szívás mód be van építve.
A babák is amúgy úgy szívnak, ha megnézed, hogy felcsatlakozik, mohón szívogatja, aztán egy idő után kortyolgatni kezd és lelassít.
Rendben akkor megpróbálom így :) köszönöm szépen ha bejön örök hála :)
Meg azt vettem észre hogy éjszaka, vagy korán reggel több tejem van mint napközben. Ez nálatok is így van? Bocsánat de szűz vagyok még ebben, de bele fogok jönni tudom :)))
Kérdező, döntsd el, szeretnél szoptatni? Ha igen, akkor szoptatási tanácsadó segítségével próbáld fokozatosan elhagyni a tápszert. Azért fokozatosan, mert most egy alacsonyabb szintre állt be a kereslet -kínálat a tápszer miatt, tehát fel kell szaporítani a tejed.
Ha egészséges a babád, nyugodtan hagyhatod aludni, amennyit akar. Utána kipihent lesz és éhes, és kitartóbb lesz a cicin is talán.
Én amúgy azt csináltam, mikor folyton bealudt a mellemen, de nem engedte el, hogy kézzel megnyomva a szájába fejtem egy kis tejet. Így álmában is újra szívni kezdett még, többet evett és hosszabbakat aludt.
Azt is csinálhatod, hogy ha ébred, először cici, utána ha elengedte vagy bealudt pelenkázás, utána megint cici. Vagy akár az alvó gyereket óvatosan felvéve álmában is megpróbálhatod megszoptatni, az enyémet lehetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!