Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás tényleg ilyen?

Szoptatás tényleg ilyen?

Figyelt kérdés

Egy másik kérdésben ezt olvastam

“ Van hogy a baba órákon át cicin van;oda készítek egy szenvicset, egy almát,kekszet”.

Most komolyan aki szoptat, azon egész nap lóg a gyerek?

Kérlek ne kövezzetek meg, de új a téma, kb semmit sem tudok még. Ha ez tényleg így van, és ezt nem szeretném, dönthetek úgy, hogy nem szoptatok?

febr. 9. 07:33
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
24%
29# Betalált a szuperanyu,megvan az oka biztosan nálad. Szuperanyut arra írtam,aki ellát mindent otthon,a második gyereket is úgy,hogy egyedül van és mellette még 0-24 szoptat. Nem az,aki szoptatja a másodikat.....hahaha :D Istenem.
febr. 9. 10:29
 32/40 anonim ***** válasza:
89%
Amúgy úgy meglehet,mint barátnőm. 4 hónapos a picije, mesélte,hogy a 2 éves fia éppen a szekrény tetejere is felmászik míg szoptat,akkor éhes ,kkoe szomjas, játszani szeretne,stb.,úgyhogy mesélte,10 percenként abba hagyja a szoptatást, félreteszi a picit,megy a nagy után,majd vissza a picihez. Megoldja mert kénytelen,de muszáj figyelnie a nagyra is. Neki is csak ülve megy a szoptatás. Nem tehetetlen mert megoldja,de belátja,hogy sajnos folyton a második már nem tud mellen lenni így. Az elsőnél tudta. Ez nem szégyen.
febr. 9. 10:33
 33/40 anonim ***** válasza:
73%

Millióan szoptatják a masodik, harmadik, sokadik gyereket is. Ettől miért lenne szuperanya bárki is?

Miért lett menő rögtön szuperanyázni, ha valaki az alapot teljesíti? Táplálja a gyerekét így vagy úgy, úgy hogy közben a meglévőt se hanyagolja el?

Aki úgy érzi, erre nem képes, ne vállaljon kis korkülönbséggel!

febr. 9. 10:34
 34/40 anonim ***** válasza:
14%
33# Pici agyad fel tudja e fogni,hogy nem arra írtam,hogy szuperanyu,aki szoptatja a többediket?Arra írtam,aki 0-24 maratoni szoptatást csinál! Hú de sértő komolyan valamiért nálatok ez a szó,ami itt pozitív értelembe íródott. Nem arra írtam,aki szoptat de muszáj egy napirendet állítania az egészhez. Vagy az anyasággal az értő olvasás is eltűnt?
febr. 9. 10:38
 35/40 anonim ***** válasza:
65%

"Nem tartom ettől kevesebbre magamat,mert megpróbáltam mindent is."

Senki nem is mondta, hogy kevesebb vagy, te kezdtél el itt szuperanyázni, pont azért, mert a fusztráltságod miatt olyanokat is beképzelsz, amiről szó sem volt. Az egész kommented leírhattad volna szuperanyázás nélkül is, de nem ment, mert muszáj oltanod azokat, akik fusztrálnak amiatt, hogy többre képesek.

febr. 9. 10:39
 36/40 anonim ***** válasza:
54%
35# Nem vagy többre képes,de ha lennél sem érdekelne. Nálam pozitív jelzőként íródott,nem tehetek arról,hogy a lelked sérült valahol és úgy vetted fel ezt,hogy sértésként. Ez a te gondod.
febr. 9. 10:44
 37/40 anonim ***** válasza:
71%
Az én babám kezdettől fogva gyorsan szopott, eleinte 20 perceket kb 2 óránként, mostmár 10-15 perc alatt lezavarja. Kb 3 óránként eszik. 4 hónapos lesz es már megduplázta a születési súlyát 🤷🏻‍♀️ szóval nem kell állandóan szoptatni.
febr. 9. 11:28
 38/40 anonim ***** válasza:
100%

Az elején több időt töltenek mellen, mert fárasztó szopni, sok időbe telik és egyszerre nem is tudnak olyan sokat enni, mint egy nagyobb baba, így sokszor is szopnak. Idővel ügyesednek és hamarabb lezavarják az étkezés részét. De a sebesség a gyerektől is függ. Van, aki pár hónaposan 10 perc alatt lerendezi, másnak még fél évesen is 30-40 perc kell hozzá. Aztán van, aki tápszeres és mégis egész nap az anyján lóg, mert nem csak az evés számít, hanem az anya közelsége is. Jó, a szoptatás 2 az 1-ben.

Nekem az elején mindkét gyereket legalább 2 óránként szoptatnom kellett, nem ment még nekik olyan jól, bele is aludtak rendszeresen, mondtam is a férjemnek, hogy főállásban szoptatok. De ez 1-2 hónap volt, utána ritkábban ettek már és rövidebb ideig, beállt a kereslet-kínálat, mindig kéznél volt a tejem, nem kellett tápszert méricskélnem, melegítenem, üveget sterilizálnom stb. Más meg idegbajt kap attól, hogy ennyi ideje rámegy a szoptatásra és tápszert ad, neki meg az a jobb. Szerencsére lehet ezt is választani.

Az meg, hogy valaki mást is csinál szoptatás közben, sima praktikum. Sokszor én is úgy időzítem a reggelit/vacsorát, hogy közben szoptatok, így nem megy el rá külön idő. Könyv és víz mindig van mellettem, a tesó is sokszor ott játszik közben, néha velem, bár most már a kicsi is akkora, hogy kapkodja a fejét a hirtelen hangokra, ami szívás. Most mondjuk nincs itt a nagytesó és gépezek közben (ejnye-bejnye).

febr. 9. 11:42
 39/40 anonim ***** válasza:
69%
Én is időre etettem, nem lógott rajtam 0-24, nem vagyok cumi. "Komfort" címszóval se toltam be a szájába, altatni se cicivel altattam, ahhoz volt szoktatva az első naptól, hogy az csak evésre való. Ettől még volt bőven kontakt meg testközelség, lehet azt úgy is, hogy nincs a szájában állandóan a cici.
febr. 9. 12:32
 40/40 anonim ***** válasza:
78%

Nekem az első 2 hónap nonstop szoptatás volt tényleg, de ha éppen nem szoptattam is letehetetlen volt amíg el nem kezdett mászni és felállni, szóval ha valaki nincs felkészülve arra, hogy a gyereke mostantól jóóó hosszú ideig "rajta csüng", az ne vállaljon gyereket. :) Sosem tudni milyet dob a gép, én nem olyanra számítottam, mint a kislányom, iszonyat nehezen tudtuk integrálni az életünkbe, szó szerint borított mindent.

Ha nem akarsz szoptatni, nem kell. De nem gondolnám, hogy az anyaságban ez a "legnehezebb". :)

febr. 9. 14:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!