Szoptatás tényleg ilyen?
Egy másik kérdésben ezt olvastam
“ Van hogy a baba órákon át cicin van;oda készítek egy szenvicset, egy almát,kekszet”.
Most komolyan aki szoptat, azon egész nap lóg a gyerek?
Kérlek ne kövezzetek meg, de új a téma, kb semmit sem tudok még. Ha ez tényleg így van, és ezt nem szeretném, dönthetek úgy, hogy nem szoptatok?
Millióan szoptatják a masodik, harmadik, sokadik gyereket is. Ettől miért lenne szuperanya bárki is?
Miért lett menő rögtön szuperanyázni, ha valaki az alapot teljesíti? Táplálja a gyerekét így vagy úgy, úgy hogy közben a meglévőt se hanyagolja el?
Aki úgy érzi, erre nem képes, ne vállaljon kis korkülönbséggel!
"Nem tartom ettől kevesebbre magamat,mert megpróbáltam mindent is."
Senki nem is mondta, hogy kevesebb vagy, te kezdtél el itt szuperanyázni, pont azért, mert a fusztráltságod miatt olyanokat is beképzelsz, amiről szó sem volt. Az egész kommented leírhattad volna szuperanyázás nélkül is, de nem ment, mert muszáj oltanod azokat, akik fusztrálnak amiatt, hogy többre képesek.
Az elején több időt töltenek mellen, mert fárasztó szopni, sok időbe telik és egyszerre nem is tudnak olyan sokat enni, mint egy nagyobb baba, így sokszor is szopnak. Idővel ügyesednek és hamarabb lezavarják az étkezés részét. De a sebesség a gyerektől is függ. Van, aki pár hónaposan 10 perc alatt lerendezi, másnak még fél évesen is 30-40 perc kell hozzá. Aztán van, aki tápszeres és mégis egész nap az anyján lóg, mert nem csak az evés számít, hanem az anya közelsége is. Jó, a szoptatás 2 az 1-ben.
Nekem az elején mindkét gyereket legalább 2 óránként szoptatnom kellett, nem ment még nekik olyan jól, bele is aludtak rendszeresen, mondtam is a férjemnek, hogy főállásban szoptatok. De ez 1-2 hónap volt, utána ritkábban ettek már és rövidebb ideig, beállt a kereslet-kínálat, mindig kéznél volt a tejem, nem kellett tápszert méricskélnem, melegítenem, üveget sterilizálnom stb. Más meg idegbajt kap attól, hogy ennyi ideje rámegy a szoptatásra és tápszert ad, neki meg az a jobb. Szerencsére lehet ezt is választani.
Az meg, hogy valaki mást is csinál szoptatás közben, sima praktikum. Sokszor én is úgy időzítem a reggelit/vacsorát, hogy közben szoptatok, így nem megy el rá külön idő. Könyv és víz mindig van mellettem, a tesó is sokszor ott játszik közben, néha velem, bár most már a kicsi is akkora, hogy kapkodja a fejét a hirtelen hangokra, ami szívás. Most mondjuk nincs itt a nagytesó és gépezek közben (ejnye-bejnye).
Nekem az első 2 hónap nonstop szoptatás volt tényleg, de ha éppen nem szoptattam is letehetetlen volt amíg el nem kezdett mászni és felállni, szóval ha valaki nincs felkészülve arra, hogy a gyereke mostantól jóóó hosszú ideig "rajta csüng", az ne vállaljon gyereket. :) Sosem tudni milyet dob a gép, én nem olyanra számítottam, mint a kislányom, iszonyat nehezen tudtuk integrálni az életünkbe, szó szerint borított mindent.
Ha nem akarsz szoptatni, nem kell. De nem gondolnám, hogy az anyaságban ez a "legnehezebb". :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!