Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás tényleg ilyen?

Szoptatás tényleg ilyen?

Figyelt kérdés

Egy másik kérdésben ezt olvastam

“ Van hogy a baba órákon át cicin van;oda készítek egy szenvicset, egy almát,kekszet”.

Most komolyan aki szoptat, azon egész nap lóg a gyerek?

Kérlek ne kövezzetek meg, de új a téma, kb semmit sem tudok még. Ha ez tényleg így van, és ezt nem szeretném, dönthetek úgy, hogy nem szoptatok?

2024. febr. 9. 07:33
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
87%
Különbözőeka gyerekek, csak a sajátomról tudok nyilatkozni. Különböző időszakok voltak. Az elején több órát aludt két szoptatás között, maga a szoptatás fél-egy óra volt. Egy időben kétóránként volt rajtam másfél órát, tehát kb. fél óra volt a szünet. De voltak napok, mikor azonnal felébredt és ordított, ha le akartam tenni. Akkor jó lett volna, ha oda van készítve a szendvics :-) Szerencsére a férjem otthon volt, átdaruztuk az ő ölébe, így aludt tovább és el tudtam menni kicsit. Amúgy farkasérvágyam volt, rengeteget ettem és mégis kb. olyan tempóban fogytam, ahogy a baba gyarapodott.
2024. febr. 9. 08:29
 12/40 anonim ***** válasza:
97%

A legjobb barátnőm kisfia tápszeres. Le se tudja tenni. Napközben egy masodpercet sem alszik a kiságyban. Éjszaka kizarólag az anyjával szorosan összebújva, sehogy máshogy nem lehet altatni mert üvölt.

Az én fiam 100% anyatejes. 15 perc alatt megeszi a magáét es magátol lecuppan, leteszem és alszik. 11 hónapos és mindig is így volt.

Az első fiam is anyatejes volt, őt viszont nem nagyon lehetett letenni.

Szóval nen a szoptatáson múlik, hanem a gyereken.

2024. febr. 9. 08:37
 13/40 anonim ***** válasza:
91%

Tény, hogy vannak maratoni szopások, főleg az elején, de ez azért nem volt akkora tragédia számoma.

Nekem végülis a szoptatás is "énidő" volt, a fiam szép nyugodtan elvolt közben, én meg tudtam olvasni, böngészni, csetelni stb. Sőt, valóban, enni-inni is, de nem azért, mert éhenhaltam volna (bár ahogy elkezdett szopni a baba, mindig rámtört a farkaséhség, mint a méhösszehúzódás 😀), hanem mert kihasználtam a nyugodt holtidőt 🙂

Az meg, hogy mit lehet csinálni a pici mellett, az tényleg nem függ össze a szoptatással: a fiam fél évig kizárólag anyatejes volt, még mindig szopik reggel-este (16 hónapos), de pár hetes korától végigalussza az éjszakát, nappal sem kellett mindig ölben cipelni, egy pici délutáni/esti nyűgösség volt ugyan még féléves kora előtt, de az sem volt vészes. Szóval inkább a szerencsén múlik, ezen tényleg kár előre aggódni :)

2024. febr. 9. 08:48
 14/40 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom ahhoz, hogy gyerekfüggő. Az én kislányom még csak 2 hónapos, de olyan hatékonyan tud szopizni, hogy max 15 perc alatt végez, és rendesen gyarapszik.
2024. febr. 9. 08:49
 15/40 anonim ***** válasza:
15%

Az enyèm rengeteget volt mellen. 3 òra, éjjel 2 ès 5 közt volt a rekord. A vègère kicsit kivoltam. Rengeteg tejem volt, nagyon jòl fejlődött. Amint beleràzòdtunk a technikàba, àltalaban telefonoztam szoptatàs közben ha aludt, ha èbre bokt, énekeltem , kèsőbb mesèltem neki.

Ha nem vagy kèsz arra, hogy hònapokig 24/7-ben kèszen àllj gondoskodni a gyerekedről, akkor nem vagy kèsz a szülősègre.

2024. febr. 9. 08:54
 16/40 anonim ***** válasza:
77%
Nos,az első gyereknél megoldható ez nyilván. Háttérbe szorítod magad és kibírod valahogy. No de mikor ott a nagyobb,nincs segítség, ő is igényel téged. Akkor nincs 0-24, egyszerűen képtelen vagy rá,hogy ott sorozatozgass pizsibe reggeltől estig,a 2 éves meg éhes vagy bármi és oldja meg egyedül. :D Itt nem a kézben levésről van szó. Engem az sose zavart,vittem mindenhova,a szoptatás más dolog,intim nyugis. Nekem az nem ment se hordozva,se utcán,se máshol mint itthon,se fekve,se alvás közben,se úgy hogy fogom fél kézzel és szaladok a nagyobb után. De én nem is vagyok szuperanyu mint itt sokan. :D
2024. febr. 9. 08:56
 17/40 anonim ***** válasza:
87%

Nekem az első baba nagyon ilyen volt, mondjuk ott magamat szpattam, próbáltam jóllakatni de a vége mindig tápszer lett. A másodikkal azért már nem csak ebből állt az élet, ott semmi gond nem volt a szoptatással és az elsővel ellentétben nem ordított folyamatosan ha nem volt kézben.

Dönthetsz úgy, hogy nem szoptatsz, de ez még nem jelenti azt, hogy akkor "szabad" leszel, ez kb teljesen a gyerek személyiségén múlik

2024. febr. 9. 08:56
 18/40 A kérdező kommentje:
Nem gondolom, hogy akkor van kész valaki a szűlőségre, ha készen áll rá, hogy 0/24 Ben rajta csüngjön a gyereke. De igazad van, így 16 hetesen lehet ezért elvetetem. Ja, nem.
2024. febr. 9. 08:58
 19/40 anonim ***** válasza:
35%
Pedig de, ekkor állsz rá készen, tekintve, hogy ilyen gyereket is kaphatsz. Ha így jársz, de neked derogál a dolog, akkor mit csinálsz, beadod lelencházba?
2024. febr. 9. 09:03
 20/40 anonim ***** válasza:
38%
Én inkább időre etettem, nem akartam igény szerint egész "fetrengeni" egész nap. Ha két etetés közt sírt, akkor sírt ez van. Adtam neki pótlást is már az elején, hogy ne kelljen sokat szoptatni. Utálok szoptatni amúgy :) ja és a társadalmi elvárások is hidegen hagynak.
2024. febr. 9. 09:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!