Szoptatás tényleg ilyen?
Egy másik kérdésben ezt olvastam
“ Van hogy a baba órákon át cicin van;oda készítek egy szenvicset, egy almát,kekszet”.
Most komolyan aki szoptat, azon egész nap lóg a gyerek?
Kérlek ne kövezzetek meg, de új a téma, kb semmit sem tudok még. Ha ez tényleg így van, és ezt nem szeretném, dönthetek úgy, hogy nem szoptatok?
A legjobb barátnőm kisfia tápszeres. Le se tudja tenni. Napközben egy masodpercet sem alszik a kiságyban. Éjszaka kizarólag az anyjával szorosan összebújva, sehogy máshogy nem lehet altatni mert üvölt.
Az én fiam 100% anyatejes. 15 perc alatt megeszi a magáét es magátol lecuppan, leteszem és alszik. 11 hónapos és mindig is így volt.
Az első fiam is anyatejes volt, őt viszont nem nagyon lehetett letenni.
Szóval nen a szoptatáson múlik, hanem a gyereken.
Tény, hogy vannak maratoni szopások, főleg az elején, de ez azért nem volt akkora tragédia számoma.
Nekem végülis a szoptatás is "énidő" volt, a fiam szép nyugodtan elvolt közben, én meg tudtam olvasni, böngészni, csetelni stb. Sőt, valóban, enni-inni is, de nem azért, mert éhenhaltam volna (bár ahogy elkezdett szopni a baba, mindig rámtört a farkaséhség, mint a méhösszehúzódás 😀), hanem mert kihasználtam a nyugodt holtidőt 🙂
Az meg, hogy mit lehet csinálni a pici mellett, az tényleg nem függ össze a szoptatással: a fiam fél évig kizárólag anyatejes volt, még mindig szopik reggel-este (16 hónapos), de pár hetes korától végigalussza az éjszakát, nappal sem kellett mindig ölben cipelni, egy pici délutáni/esti nyűgösség volt ugyan még féléves kora előtt, de az sem volt vészes. Szóval inkább a szerencsén múlik, ezen tényleg kár előre aggódni :)
Az enyèm rengeteget volt mellen. 3 òra, éjjel 2 ès 5 közt volt a rekord. A vègère kicsit kivoltam. Rengeteg tejem volt, nagyon jòl fejlődött. Amint beleràzòdtunk a technikàba, àltalaban telefonoztam szoptatàs közben ha aludt, ha èbre bokt, énekeltem , kèsőbb mesèltem neki.
Ha nem vagy kèsz arra, hogy hònapokig 24/7-ben kèszen àllj gondoskodni a gyerekedről, akkor nem vagy kèsz a szülősègre.
Nekem az első baba nagyon ilyen volt, mondjuk ott magamat szpattam, próbáltam jóllakatni de a vége mindig tápszer lett. A másodikkal azért már nem csak ebből állt az élet, ott semmi gond nem volt a szoptatással és az elsővel ellentétben nem ordított folyamatosan ha nem volt kézben.
Dönthetsz úgy, hogy nem szoptatsz, de ez még nem jelenti azt, hogy akkor "szabad" leszel, ez kb teljesen a gyerek személyiségén múlik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!