Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 1 hetes babám állandóan a...

1 hetes babám állandóan a cicimen lóg?

Figyelt kérdés
Nem okozok neki azzal problémát, hogy hagyom ennyit szopni? Ritkán el tud aludni utána, de el se telik fél óra, már kéri cicit. Tejem van bőven, kicsit ki is kell belőle fejnem ha tovább alszik mert iszonyatosan bedurrannak, de van hogy magától is csöpög kifele egy jó 40 ml (mikor az egyik cicimen van a másikból.) Első babám és tanácstalan vagyok, anyukámtól nem tudok tanácsot kérni, mert én végig tápszeres voltam.
jan. 26. 15:34
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Vagy beleauld vagy jobban érdekelte a világ. Ott 15 percek alatt már megvoltunk, nem lesz orokke rajtad.
jan. 26. 16:23
 12/25 A kérdező kommentje:

10.

Mivel egészségesen táplálkozom nem hinném, hogy ettől lenne a gyerekem kórosan elhízott, a háztartásunkban egyébként is az egyik alapillér a minőségi, és tápanyagdús táplálkozás, amire a későbbiekben a gyereket is nevelni fogjuk, mikor el tudjuk kezdeni a hozzátáplálást. Azt már kár említenem, hogy egy gyermek átveszi a szülei szokásait, ugyanez igaz a táplálkozásra is, mivel mindketten aktívan sportolunk a férjemmel és mellette egészségesen eszünk, nem fog rá olyan példát látni, ami előidézné az elhízást. :)

jan. 26. 16:37
 13/25 A kérdező kommentje:
Amugy kicsi sullyal szuletett a babam (pedig tul is hordtam) , korhazbol 2900 grammal jott haza, 3 napja lovellt be a tejem, azota tartunk most 3100 grammnal.
jan. 26. 16:42
 14/25 anonim ***** válasza:
75%
Hagyd, kérdező. A #10. vagy egy kis csicska troll, vagy egy olyan alulképzett anyuka, aki képtelen megérteni a szoptatás működését. Ami biztos, az az, hogy az agya nem hízta ki a fejecskèjét.😅
jan. 26. 16:42
 15/25 anonim ***** válasza:
11%
Akik a 8-as válaszom így lepontozták, azok gondolkozzanak el azon, hogy vajon miért van annyi felnőtt, aki éjjel csak úgy kimegy a konyhába zabálni... Mert gyerekként úgy szokták meg, hogy éjjel enni kell (mikor pont akkor nem kellene). Hogy tejjel, cukros vízzel vagy teával szoktatták rá, hogy ez normális, az változó. De a lényeg, hogy az éjjel nem evésre van.
jan. 26. 16:43
 16/25 A kérdező kommentje:
Szerintem egy 6 napos baba nem tud különbséget tenni éjszaka és nappal között.
jan. 26. 16:46
 17/25 anonim ***** válasza:
69%

#15. Azon ugye még soha sem gondolkodtál el, hogy mennyi egy újszülött energiaszükséglete? Vagy egy még egyszerűbb, talán számodra is felfoghatóbb dolgon: hogy egy újszülött folyadekbevitelét is az anyatej biztosítja?

Á, ez neked már túl sok.😅

jan. 26. 16:48
 18/25 babyboom567 ***** válasza:
96%
Jaj,10-es válaszoló,jót röhögtem.Iszisz babám volt 6 hónapos koráig,utána tápszeres és hozzátáplált.2 éves koráig Kb a vasszöget is megette,aztán kb fél év alatt a jóevő gyerekemből lett egy súlyos szenzoros szelektív (inkább semmit sem)evő,aki kb semmit sem fogadott el.Így 5 év távlatából(amióta pl nem eszik főtt ételt egyáltalán, csak rántott húst)örülünk az olyan apró dolgoknak,hogy megeszik 1 falat sajtot,vagy kér még bundáskenyeret,vagy megérinti a tésztát,vagy panírozza a húst, vagy teszi a sajtot a pogácsára.És ilyenkor sírok,hogy végre haladunk.Tudom a te fajtád máshogy csinálná,és biztosan én cseszem el,aztán csak néznél nagyot,ha semmit sem enne meg,akkor sem ha éhes.
jan. 26. 16:50
 19/25 anonim ***** válasza:
85%

Elsőre logikusan hangzik, amit a #10 ír, de úgy tudom, hogy a kutatások épp az ellenkezőjét találták.

A babaháj és a felnőttkori elhízás között nincs pozitív korreláció. A gyerekkori elhízás viszont általában felnőtt korra is megmarad (óvodáskortól felfelé értem).

Az egészséges étkezésre szoktatás egy trükkös dolog. A példamutatás működik. Viszont az olyan szabályok, hogy csak az kap édességet, aki megette a zöldséget, úgy tudom, a kutatások szerint károsak: valójában az marad meg a gyerekben, hogy a zöldség egy szükséges rossz, amit a desszert reményében eszünk meg.

Minden gyerek különböző, így csak példaként írom, hogy nálunk bevált a zöldségek sokszori kínálása. Nameg hogy engem is sokat lát a fiam zöldséget enni. Kedvence a sárgarépa, de szívesen eszi a karfiolt, brokkolit, zöldbabot, borsót, lencsét, kelbimbót, sült tököt, cukkinit, tökfőzeléket, spenótot és többféle gyümölcsöt. A kelbimbót hónapokig nem ette meg, de pár hetente újra kínáltam, előtte ettem, és végül rákapott arra is.

Az már csak az én elgondolásom, hogy az iszsz akár segíthet is a későbbi elhízás ellen. Szerintem, ha egy babát nem szoptatnak mindig meg, mikor kéri, akkor a lelke mélyére azt raktározza el, hogy a táplálék elérhetősége bizonytalan, jól be kell zabálni, ha végre van. Az iszsz segíti, hogy egészséges viszonyba kerüljön a baba az étkezéssel.

jan. 26. 17:08
 20/25 anonim ***** válasza:
20%

Van igazság abban is amit a 10-es mond, csak nem ebben a formában. Itt az a lényeg hogy mindig a valós igényeit kell a babának kielégíteni.

Az nem jó ha az ember minden sírásra a mellét teszi a gyerek szájába. Ha éhes nyilván cici kell, de nem csak amiatt sírhat hogy éhes.

Mit tanul abból a gyerek ha azt tapasztalja, hogy

Melegem van - enni kell

Fázok - enni kell

Pisis a pelusom - enni kell

Kakilni kell - enni kell

Viszket a fülem - enni kell

Kényelmetlen a rugim - enni kell

Nem tudok elaludni - enni kellb

Bármilyen problémám van = eszek

Fontos lenne először kizárni hogy más a probléma és nem minden problémára az evést felkínálni megoldásként.

jan. 26. 18:02
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!