1 hetes babám állandóan a cicimen lóg?
10.
Mivel egészségesen táplálkozom nem hinném, hogy ettől lenne a gyerekem kórosan elhízott, a háztartásunkban egyébként is az egyik alapillér a minőségi, és tápanyagdús táplálkozás, amire a későbbiekben a gyereket is nevelni fogjuk, mikor el tudjuk kezdeni a hozzátáplálást. Azt már kár említenem, hogy egy gyermek átveszi a szülei szokásait, ugyanez igaz a táplálkozásra is, mivel mindketten aktívan sportolunk a férjemmel és mellette egészségesen eszünk, nem fog rá olyan példát látni, ami előidézné az elhízást. :)
#15. Azon ugye még soha sem gondolkodtál el, hogy mennyi egy újszülött energiaszükséglete? Vagy egy még egyszerűbb, talán számodra is felfoghatóbb dolgon: hogy egy újszülött folyadekbevitelét is az anyatej biztosítja?
Á, ez neked már túl sok.😅
Elsőre logikusan hangzik, amit a #10 ír, de úgy tudom, hogy a kutatások épp az ellenkezőjét találták.
A babaháj és a felnőttkori elhízás között nincs pozitív korreláció. A gyerekkori elhízás viszont általában felnőtt korra is megmarad (óvodáskortól felfelé értem).
Az egészséges étkezésre szoktatás egy trükkös dolog. A példamutatás működik. Viszont az olyan szabályok, hogy csak az kap édességet, aki megette a zöldséget, úgy tudom, a kutatások szerint károsak: valójában az marad meg a gyerekben, hogy a zöldség egy szükséges rossz, amit a desszert reményében eszünk meg.
Minden gyerek különböző, így csak példaként írom, hogy nálunk bevált a zöldségek sokszori kínálása. Nameg hogy engem is sokat lát a fiam zöldséget enni. Kedvence a sárgarépa, de szívesen eszi a karfiolt, brokkolit, zöldbabot, borsót, lencsét, kelbimbót, sült tököt, cukkinit, tökfőzeléket, spenótot és többféle gyümölcsöt. A kelbimbót hónapokig nem ette meg, de pár hetente újra kínáltam, előtte ettem, és végül rákapott arra is.
Az már csak az én elgondolásom, hogy az iszsz akár segíthet is a későbbi elhízás ellen. Szerintem, ha egy babát nem szoptatnak mindig meg, mikor kéri, akkor a lelke mélyére azt raktározza el, hogy a táplálék elérhetősége bizonytalan, jól be kell zabálni, ha végre van. Az iszsz segíti, hogy egészséges viszonyba kerüljön a baba az étkezéssel.
Van igazság abban is amit a 10-es mond, csak nem ebben a formában. Itt az a lényeg hogy mindig a valós igényeit kell a babának kielégíteni.
Az nem jó ha az ember minden sírásra a mellét teszi a gyerek szájába. Ha éhes nyilván cici kell, de nem csak amiatt sírhat hogy éhes.
Mit tanul abból a gyerek ha azt tapasztalja, hogy
Melegem van - enni kell
Fázok - enni kell
Pisis a pelusom - enni kell
Kakilni kell - enni kell
Viszket a fülem - enni kell
Kényelmetlen a rugim - enni kell
Nem tudok elaludni - enni kellb
Bármilyen problémám van = eszek
Fontos lenne először kizárni hogy más a probléma és nem minden problémára az evést felkínálni megoldásként.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!