1 hetes babám állandóan a cicimen lóg?
😃
Nem, nem okozol gondot azzal neki, hogy kielégíted az igényeit, sőt.
jan. 26. 15:37
2/25 A kérdező kommentje:
Csak nem tudom nem vágom e taccsra a gyomrát, így is elég sok kakis pelusunk van, napi 8 legalább.
Az első 3 hónapban napi 16 órát szoptattam.
A kakis pelus 100%iszsz babánál normális hogy napi 6 meg hogy 6 napig osszesen 1 is. Elegitsd ki az igényeit, elrontani nem tudod.
jan. 26. 15:45
4/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm! És nektek a 3. hónap után hogy alakult a cicire kéretszkedés? Ott már szabtatok valamilyen határt?
Az első 6 hétben minimum 3-4 kakis pelusnak kell lennie, utána igaz, amit a 3-as ír. Az enyém napi 12-szer kakilt, az is teljesen normális. Nem ment taccsra a gyomra, egészséges kisgyerek. :)
jan. 26. 15:49
Kétféleképpen lehet csinálni, vagy igény szerint szoptatod (iszsz) és egész szoptatás alatt annyiszor hagyod szopizni, ahányszor és ameddig szeretnéd, vagy szabsz neki határt. A babának jobb az iszsz, a tejtermelésnek is jobb az iszsz, de ha neked ez túl sok, akkor nyugodtan szabj határokat, amíg a baba normálisan hízik, nem baj.
jan. 26. 15:52
Általános hozzáállásként javaslom, hogy alapból mindig feltételezd, hogy a baba tudja, mi a jó neki. Ha valami nem jó neki, majd szól. Tehát ha ő egész nap a ciciden akar lógni, akkor azzal nem ártasz neki, ha hagyod. Ugyanakkor nem kell magadat 100%-ban alárendelni a baba igényeinek, tehát ha te szeretnéd, akkor szabhatsz határokat, kialakíthatsz napirendet stb.
jan. 26. 16:03
Ha éhes, etesd. Tudja ő mennyi tej kell neki.
Inkább azzal vigyázz majd, hogy ne szoktasd rá arra, hogy ha éjjel felkel, enni kap.
jan. 26. 16:06
En hiaba akartam “hatarokat szabni”, nem birtam nezni az uvolto gyerekemet, aki semmi masra nem nyugodott meg.
Erdekelne, hogy esetleg aki idore etetett, hogy csinalta siras nelkul? Mert en valahogy a gyerekemnel ezt lehetetlennek lattam. Kendo, hinta, babakocsi, ringatas, cumi, semmi nem valt be.
Igy hat iszsz volt 11 honapig, az elso 4 honap volt ebbol szamomra nagyon megterhelo, mert sokat szopizott ejjel-nappal. De utana magatol ritkitotta az alkalmakat, vegul a hozzataplalassal teljesen el is utasitotta 11 hosan.
jan. 26. 16:12
Amikor a gyerek majd 16 évesen és 150 kilósan megkérdezi, h “anya ezt miért hagytad?” jusson eszedbe ez a kérdésed xD
jan. 26. 16:18
További kérdések: