Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szenvedjek még a szoptatással...

Szenvedjek még a szoptatással vagy adjam fel?

Figyelt kérdés

Sajnos az elejétől kezdve kevés a tejem. Első 4 napban nem kapott pótlást (csak 2 fecskendőnyi folyadékot a kórházban az én kérésemre mikor éjszaka 4 óra folyamatos cicizés után már be se akarta kapni a cicim csak üvöltött).

4 nap után kezdett sárgulni, egy nap alatt jó ha 1x pisilt és az is oxalát kristályos volt akkor elkezdett pótlást kapni először fecskendőből aztán tápszondával. (fejnem 1 óra alatt 3 ml-t sikerült)

Azóta is így csináljuk, először kap 10-10 perc csak cicit utána jön szondával szintén cicin a tápszer. Egy etetés így minimum 35 perc, de inkább 1 óra.

Amikor 4 hetes volt akkor éreztem úgy hogy már felépültem, megpróbáltam nagyon ráfeküdni az anyatej témára, napi 3 szoptatós kapszula, 1 liter Ukko tea, 2 doboz Karamalz sör, naponta 3-4x szoptatások között fejés. Úgy tűnt van is eredménye, mérés alapján a babám olyan 60-70 miliket ki tudott már szívni, fejni 30-40 milit tudtam szoptatások között. Ezzel én így elégedett is voltam, kB a fele anyatej, fele tápszer és az utóbbi napokban elkezdtem lazítani, csak 1-2 bögre teát iszok, nem ittam a sört, nem fejtem csak a kapszulát szedtem, nem méregettem a babát, gondoltam ha egyszer sikerült felszaporítani a baba fenn tartja.

Hát nem. Tegnap megettek a szokásos tápszer adagot és nem engedte el a cicim csak szívta, szívta, de nyilván nem volt már benne semmi. Adtam még pótlást és elkezdtem megint mérni. Megint csak 10-20 miliket szív ki. Ma fejtem is, 1 órával az 1 órán keresztül tartó szopi után, 20 perc fejéssel 3 ml jött a 2 mellemből.

Most jutottam oda hogy nem tudom megéri-e ezt csinálni.

Azt amit 2 hete csináltam, hogy napi 4x fejjek, magamba kényszerítsek napi 1 liter vacak ízű teát úgy érzem nem megy amellett hogy napi 7x1 órát szoptatok, az éjszakai kelések, ha a gyerek rendes és rögtön evés után visszaalszik akkor is 1,5 órásak. Ráadásul még mindig fájnak a melleim, vörösen izzik mindkét mellbimbóm. Úgy érzem ha nem tolom 100%-on a tejszaporítást el fog apadni a tejem, de 100%-on tolni hosszútávon nem tudom.

Így "lazán" véve napi 6,5-7 órát töltök szoptatással, ha komolyan veszem a fejést akkor azzal együtt már napi 9 óra. Közben ott van az ember fejében, hogy a tápszert egy jó cumisüvegből behúzná napi 5-6x15 perc (összesen 1,5 óra) alatt. Rossz belegondolni hogy akinek van teje az egy ciciből megszoptatja a babáját 10 perc alatt én meg itt szenvedek a fájó mellbimbóimmal órákat 20 ml anyatejekért.

Ti feladnátok? Vagy mit tennétek?

jan. 10. 17:10
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
42%

"Tegnap megettek a szokásos tápszer adagot és nem engedte el a cicim csak szívta, szívta, de nyilván nem volt már benne semmi"

Először adod a tápszert? Miért? Forditva kéne.

A tej meg szopás közben termelődik, nem egy zacskó, ami kiürül.

Én is hasonlóan kinlódtam. Egy nap aztán befejeztem a fejést, hagytam folyton cicin. A tápszeres kiegészítést hamar elhagytuk, 1. nap csak este kapott, már alig kért belőle, másnap már nem kapott akkor sem.

Pár napra hagyd jóformán nonstop cicizni, ne fejjél. Be fog állni a kereset-kínálat

jan. 10. 19:35
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
#11: értő olvasás. A kérdező szondával adja a tápszert, nem cumisüvegből. Így tápszerevés közben is szájában van a mellbimbó és ingerli a mellét, hátha termelődik tej. Mégsem termelődik.
jan. 10. 19:43
 13/29 anonim ***** válasza:
85%

Én is abbahagytam. Ès de létezik olyan hogy nincs elég tej. Nekem szinte non stop cicin volt, de mindig csak sírt és sírt. Aztán kapott tápszert mellé, és lett egy nagyon nyugodt egyáltalán nem síró babám.

Persze sokszor jöttek a megvető szemek. Egyik rokonnak is most van babája, és rögtön jött azzal hogy így minden betegséget össze fog szedni, mert nem fogja az anyatej védeni. Míg ők havonta betegek a picivel, mi 6 hósak múltunk és sose volt még beteg.

jan. 10. 19:43
 14/29 anonim ***** válasza:
48%

Nekem kb. 70-30 arányban állt a tápszer az anyatejhez képest. Plusz - én hülye - rászoktattam a bimbóvédőre, meg cumizavaros is lett a pótlástól. Fejtem is egész nap, minden cseppért megszenvedtem. Szokták mondani, innen szép nyerni.

Nem akartam elhinni, hogy a nonstop cicin tartástól jóllakik a baba, meg akkor termelődik. hisz a fejéskor is olyan kis mennyiségek jöttek. A férjem is le akart beszélni.

Aztán gondoltam, annyi helyen írták, megpróbálom. Bevált. Egy darabig szinte egész nap szoptatással töltöttem. Először a tápszert hagytuk el, aztán a bimbóvédőt. Ordított, nem akart rákapni, de tudtam, hogy képes rá, mert újszülöttként is sikerült neki.

Onnantól gyönyörűen lehetett altatni, belealudt a szopizásba. Tápszernél meg óraszám virrasztottam vele, mindketten készen voltunk. Nálunk a nyugodt anya - nyugodt baba időszak akkor jött el, mikor végre sikerült helyrehozni, ami a kórházi napok alatt tönkrement.

jan. 10. 19:47
 15/29 anonim ***** válasza:
81%

Nem igaz, hogy akinek van teje 10 perc alatt megszoptatja a babáját, főleg nem újszülöttet. Én mindkét gyereket szoptattam 2 évig, az eleje baromi melós és nehéz volt másodszorra is, elsőre meg teljes káosz. Nagyon kitartónak kell lenni, mikor a tejed éppen csordogálna, a baba gyomra picike, ezért folyamatosan szoptatod, mert gyorsan emészt stb. Ez a 10 perc alatt megszoptatod kb. 6-8 hónapos gyerekre már igaz lehet, mikor már minden érdekesebb neki, mint az evés.

Én szoptatás párti vagyok, ennek ellenére azt mondom, ha neked ennyire kellemetlen, nem akarsz vele szenvedni az is teljesen rendben van,emiatt ne érezd magad rosszul és állj át tápszerre, ha viszont akarod szoptatni a babádat és küzdenél ezért, akkor keress egy tanácsadót, aki segít, mert sokszor, nagyon sokszor nem a tej mennyisége a baj, hanem a sok rossz infó, amit neten olvasol, vagy ismerősök tanácsolnak.

jan. 10. 19:53
 16/29 anonim ***** válasza:
14# De a cumizavar az más,plusz ha olyan eszközből kapta a pótlást. Itt szoptatásbarát eszközből kapja ugyanúgy mellen,aminek pont a célja,hogy ingerli a mellet,mivel nonstop szopik. Teljesen más,mint a te eseted,ahol elhagytátok a cumizavart okozó eszközt és megoldódott a probléma. A kérdező egész nap szoptatja. Sokan el se olvassátok:/
jan. 10. 19:56
 17/29 A kérdező kommentje:

Csak 6 hetes. Tudom ez az eleje és még nem kellene feladni, mert mindenki az elején feladja, csak valahogy most nem látom az értelmét a dolognak.

Ponthogy a tea meg a fejés segített, ez a bajom, hogy nem elég csak a baba. Ha csak a baba van akkor apad a tej.

Szondával kapja a tápszert ami azt jelenti, hogy cicin van és a mellbimbóm mellé be van téve egy vékony cső amin keresztül szívja a tápszert. Először kap csak cicit szonda nélkül 10-10 percig, utána rakom be a szondát. Ha jól lakik elengedi, ha nem lakik jól azután is szívja a cicim hogy elfogyott a tápszer.

Nem tudom nonstop cicizni hagyni, mert szörnyen fáj (és éheztetni se akarom). Ha 40 perc alatt nem végez akkor általában már a cumisüvegen jár az eszem, de eddig ellenálltam.

(Ha ügyes 90 ml tápszert 10-15 perc alatt beszipákol szondából, de van olyan hogy kicsúszik egy kicsit a szájából és csak percek múlva veszem észre hogy nem fogy, megigazítom, megint elcsúszik és ezt játszuk amíg el nem fogy.)

Napi 850-900 ml lenne a szükséglete, a legeslegjobb napon, amikor mindent bevetettem amit csak lehet talán kapott 400 ml anyatejet, ma etetésenként 5-10 ml-t mérek, azaz jó ha kap 80 ml-t. Ezzel nem lehet azt mondani hogy kész, nem adok pótlást.

jan. 10. 19:59
 18/29 A kérdező kommentje:

#15 A barátnőm a szemem láttára lakatta jól az akkor 4 hetes babáját 1 mellből 15 perc alatt úgy hogy a másik mellén ott volt a kagyló, mert abból is ömlött a tej.

Szóval sajnos vagy nem sajnos láttam hogy kellene működnie a női mell ék, de az enyém nem így működik...

jan. 10. 20:06
 19/29 anonim ***** válasza:
32%

17. Nem akarlak megbántani, de ebből a replikádból már világosan látszik, hogy te döntöttél és nem akarod meghallani, amit mondunk. Igazából így semmi értelme a kérdésnek. Mondjuk már a szavazásból leszűrhető volt, hisz csak a két végletet írod, holott ez a szituáció sem ennyire kétpólusú.

Sok sikert a tápszeres tápláláshoz is!

jan. 10. 20:08
 20/29 anonim ***** válasza:
49%
#18. Hát ezt erősen kétlem. Jól nem lakott, az biztos, egy 4 hetesnél a 15 perc max komfort.
jan. 10. 20:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!