Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ismerősi körötökben mostanság...

Ismerősi körötökben mostanság sok a tápszeres baba?

Figyelt kérdés

Olvastam statisztikát, hogy többségében szoptatnak a magyar anyák.

Mégis, pl. védőnőnél, oltáskor, ahol csak hallok mostanság pici babákról, mind tápszeres szinte, néhány anyatejes csak. Persze tudom, az én mikrokörnyezetem nem reprezentatív, ezért kérdezem, ti hogy tapasztaljátok. (Én sosem kérdezek meg erről senkit, viszont a kisbabás anyukák egyből ezt kérdezik a váróban mindenkitől, akinek szintén kisbabája van, tőlem is.)

Nem szoptatás vs. tápszerezés vitát akarok gerjeszteni, mielőtt bárki erre gondolna.

2024. jan. 1. 10:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ mi számít szoptatásnak és mi tápszeresnek...

Én ha egy statisztikai kérdőívén megkérdeznék szoptatok-e azt x-ném hogy igen. Mivel szoptatok, de a mellemből 50-60 ml-nél többet egyszerre nem tud csiholni a baba és még éhes ezért tápszert is kap. De attól még szoptatok.

Ha karácsonyi fotózásra mennénk a fotós biztos azt látná hogy tápszeres a baba, mivel ott nem kapnám elő a mellem, egyszerűbb lenne neki tápszert adni.

Az én környezetemben a babák 90%-a vegyes táplálású, kap anyatejet és tápszert is, a kizárólag anyatejjel táplált pont olyan ritka mint a kizárólag tápszeres.

2024. jan. 1. 12:34
 12/15 A kérdező kommentje:
Igen, attól is függ, hogyan kérdezik. Az én fiam 6 hetes koráig kapott tápszert is, nehézkesen indult a szoptatás, szóval én sem mondhatom 100% anyatejesnek, hiába szoptatom azóta is.
2024. jan. 1. 14:55
 13/15 anonim ***** válasza:
73%
Az én ismerősi körömben minden baba tápszeres, én 1 hónapos koráig szoptattam, aztán ahogy beütött a növekedési ugrás egyszerűen már nem bírtam tovább, egész nap a mellemen volt nem lehetett tőle elvenni, mert cuminak is azt használta, bimbóvédővel nem fogadta el, ennek az lett az eredménye hogy 1 hétig birtam elviselni hogy még éjjel is a mellemmel a szájában alszik szétáztak a mellbimbóim, szétrepedtek véreztek és üvölteni tudtam volna a fájdalomtól. Férjem már nem bírta nézni ahogy szenvedek és ő kevert be tápszert. Azt mondta hogy abban az egy hétben teljesen kifordultam magamból, nem lehetett hozzámszólni és kezdtem nagyon magambafordulni... Boldog anya, boldog mama alapon úgy döntöttünk, hogy nem erőltetjük ezt tovább és marad a tápszer. Nagyon bántott sokáig, hogy nem voltam elég kitartó, de valószínűleg mára már olyan depresszióm lenne, hogy utólag már örülök, hogy így döntöttem. 🙂
2024. jan. 1. 17:52
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Az én ismerősi körömben rengeteg kisbaba született az elmúlt pàr évben, az én lányom is 5 hónapos lesz, tápszert max a kórházban látott. Szóval ismerek pàr anyukát a szülésem körülről is.

Összesen 2 anyuka szoptat még, a legtöbb ismerősömnek elég hamar tápszeres, majd kizárólagosan tápszeres lett a babája. Illetve nemrég beszélgettem egy ismerősömmel aki még most is szoptatja a 2 évesét, ő is ugyanezt tapasztalja.

2024. jan. 3. 07:20
 15/15 anonim ***** válasza:
50%
Egyébként ez a vegyesen tápszer+szoptatás egész jól hangzik, így legalább meg lehet oldani, hogy Anyuka is el tudjon menni pár órára ezt azt elintézni amíg vigyáznak a babára
2024. jan. 3. 07:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!