Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meddig szoptattatok?

Meddig szoptattatok?

Figyelt kérdés
Most 8 hós a kislányom és már tejem sem sok van és őt sem izgatja igazán már a szopizás. Minden nap tervezem, hogy abbahagyom, de valahogy nincs szívem elapasztani a tejem, pedig csak szenvedés..tényleg semmire nem elég. Kíváncsi vagyok mi az átlag!
2010. okt. 21. 11:31
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
36%

1.baba magától hagyta abba 9 hónaposan

2.baba-"- -"- 18 hónaposan

3.baba most 9 és fél hónapos esze ágában sincs abba hagyni,szinte csak anyatejes,ha rajtam múlik 2 éves koráig szeretném szoptatni legalább.

2010. okt. 21. 11:35
 2/14 anonim ***** válasza:
53%

2 éves múlt és még cicizik... Én úgy terveztem annó, hogy 1 éves korig mindenképp, aztán 2 éves koráig reggel-este. Hát, a kisfiam másképp vélekedik a témáról, iszonyatosan cicifüggő. 1 hónapja szoktattam le a déliről, de mai napig hiányzik és emlegeti, de mivel bölcsibe ment muszáj volt. Nekem viszont bőven volt tejem.

Elvileg azt mondják, hogy jó ha 1 éves korig a fő táplálék az anyatej. Viszont ha már nem is sok van és a babád sem igényli annyira, akkor már abba is hagyhatod, vagy csak meghagyod estére, reggelre. Az a lényeg, hogy mindkettőtöknek öröm legyen, ha már nem az, kár erőltetni, ne legyen lelkiismeret furdalásod! :) Szépen fokozatosan elhagyhatod. Sokan vannak, akik összetennék a két kezüket, ha 8 hónapig szoptathattak volna!

2010. okt. 21. 11:58
 3/14 anonim ***** válasza:

4 hónapig kizárólagosan

6. hónapig úgy hogy adtam napközben leveket is -barack, alma-

hozzátáplálás végéig azaz másfél éves korig amikor már igazán mindent ehetett akkor amikor kérte de leginkább reggel este meg a vigasz szopi.

2010. okt. 21. 13:07
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
6 hónapig csak szopi, de 1 évesen egy este lefordult és kiröhögött. ott fejeztük be. :-)
2010. okt. 21. 13:15
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
apasztás: én nem szoptatok 4 hónapja (előtte le is adtunk), de még mindig van tejem. nem apad az el olyan könnyen!
2010. okt. 21. 13:16
 6/14 anonim ***** válasza:
65%
18,5 hónapig szoptattam, én választottam el, ő szopott volna tovább is.
2010. okt. 21. 13:19
 7/14 anonim ***** válasza:
65%

Fiam 21 hónaposan választotta el magát

Lányom 19,5 hónapos, még szopik

2010. okt. 21. 13:33
 8/14 anonim ***** válasza:
65%
22 hónapos kislányom van, reggel, déli alvás előtt és után, valamint esti alvás előtt kap cicit. de már alig van benne vmi. egyelőre esze ágában nincs elhagyni.
2010. okt. 21. 13:48
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
8 hónapig, akkor hagyta el magától.
2010. okt. 21. 13:56
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Én is 8 hónapos koráig szoptattam alányom ,de a végére már csak hajnalba vagy kor reggel mert olyankor még félálomba volt és autómatikusan, reflexszerűen bekapta a cicit, napközben pedig csak bohóckodott. Az utolsó héten szép lassan leszokott vagyis egyik reggel evett a következőn nem aztán megint aztán 2 napig nem. így hagytuk abba és a melleim is jól tolerálták a dolgot mert egyáltalán nem durrantak be hanem szép lassan elapadt. Bevallaomén elég vékony alkat vagyok és valószínű, hogy ezért is csökkent a tej mennyisége mert a gyerek 8 hónap alatt 6kg tól szabadított meg. Mellesleg a tejem nem is apadt el véglegesen mert még 1,5 évig tudtam egy-egy cseppet kipréselni a mellemből(azt mondták ez a hormonokkal és az ösztönnel függ össze).

Minden esetre a 8 hónap szerintem jó teljesítmény, gratulálok, és jó egészséget kívánok.

2010. okt. 21. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!