Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Harap a babám szoptatásnál....

Harap a babám szoptatásnál. Jobban mondva nem is szopik hanem már eleve ráakar harapni?👇🏼

Figyelt kérdés

Kislányom 8 hónapos, eddig néha harapott rá szopi közben. Az elején 1 hónapig kínlódtunk a szoptatással, cumisüveg, tápszer, fejés kombó ment egy hónapig.

Szombaton ráharapott szopás közben, akkor mondhatni rondábban mondtam neki hogy nem és kivettem a mellem. Illetve kapott játszócumit, jobban mondva megtalálta a játékok között, de kb 10 percet ha használta utána eltettem.

Este felszokott kelni szopizni, éjszaka is egyszer kétszer. Fel is kelt rendesen, szopott és mintha elvágták volna. Eleve be se kapja a cicit szokásosan, hanem csak tátja a száját és ráakar harapni. Nem látom rajta hogy azért csinálja hogy élvezné, mert amikor sír is ugyanezt csinálja és nem elemzi az arcom. Mindig mondom neki hogy nem, ezt nem szabad és kiveszem, vagy elsírja magát rajta vagy nem.

Olyan keservesen indult, már elvagyok keseredve hogy most megint nem megy. Leakar választódni, vagy szopi sztrájk vagy mi a probléma? Látom rajta hogy éhes, hogy enne, úgyhogy ételt adok neki, meg vizet. Olyan mintha elfelejtette volna hogy hogyan kell szopni. Ilyen még nem volt. Próbálok fejni de így nem jön annyi, mintha szopna. Hányszor fejjek hogy ne apadjon el a tejem? Mit csináljak vele? Vagy leválasztódik? Tanácstalan vagyok.

Amiket írtam azon kívül semmi új nem történt.

Cumit egyáltalán nem használunk egyébként.

2023. dec. 3. 21:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
30%
Akkor ne tömd a szájába és kész. Nem értem sokan miért vannak beleőrülve a szoptatásba, nem a világvége hogy nem kell neki. A lefejt tejet pedig miben adtad oda neki, hogy "nyakalta"?
2023. dec. 4. 10:58
 12/17 A kérdező kommentje:

Nem tömöm a szájába egyszerűen megkínálom!

Poharból itta meg.

2023. dec. 4. 12:04
 13/17 anonim ***** válasza:
75%
Én abbahagynam, de ha te nem akarod keress szoptatási tanacsadot, vagy biztosan van szoptatós fb csoport ahol tudnak segíteni.
2023. dec. 4. 12:24
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem jön a foga?

A fiamnak van cumija, de nálunk cumizavart nem okozott és 18 hónapig szoptattam.

Viszont fogzásnál sokszor harapott. Lehet, hogy nem most azonnal, de nagyjából nálunk a harapós időszak után egy hónappal fixen jött egy új fog. Volt hogy úgy megharapott, hogy nem győztem kenni lansinoh krémmel hogy be tudjon gyógyulni a mellem.

Amit tenni tudsz az tényleg annyi, hogy türelmesen elmondod neki többször is hogy nem szabad és nézegeted a száját, nem-e akar kibújni fog. Legalább legközelebb, ha ilyen lenne te is tudni fogod, hogy valószínű fogzás okozza.

Ja és annyi, hogy nálunk fogzási időszakban azon kívül hogy harapott, de még nagyon el sem akarta fogadni a mellem. Így lett “leszoktatva” az éjjeli szoptatásról.

2023. dec. 4. 13:32
 15/17 anonim ***** válasza:

Hasznal esetleg valamilyen itatopoharat (ha adsz neki vizet pl)?

Egy csomo fajta ugy mukodik, hogy ra kell harapniuk ahhoz, hogy jojjon belole a viz.

2023. dec. 4. 14:24
 16/17 anonim ***** válasza:

Egy ötlet, hátha. Nálunk is volt ilyesmi gond, de nem ilyen súlyos. Az segített, hogy engedtem a fiam kicsit az ujjamat szopni előtte. Rövid köröm, tiszta kéz természetesen, és a körmöd legyen a nyelve felé. Az ujjad nagyon hasonló technikával szopja, mint a melled, ezért segíthet.

Mondjuk 8 hósan az első ötletem a fogzás lenne inkább, azon meg nem tudom, mi segít. Az én fiam csak ritkán harapott miatta, inkább az volt a jellemző, hogy egy-két szívás után sírva elengedett, gondolom fájt neki. Nálunk a fogzássegítő gél hatásos volt.

2023. dec. 4. 22:49
 17/17 A kérdező kommentje:

Nem merem elkiabálni de úgy látszik rendeződni kezd.

7 foga már kint van, eddig nem kergült meg így tőle, lehet hogy a 8. rosszabb vagy tényleg az a cumi, nem tudom. Meglepődtem amikor ezt kezdte el csinálni. Úgy voltam vele hogy egy hónapig végig kínlódtunk talán a szoptatással akkor nem lesz több probléma.

Na mindegy egyelőre félve reménykedek hogy ez így ennyiben kimerült és minden megy tovább a normális kerékvágásban.

Köszönöm a válaszokat!:)

2023. dec. 4. 23:04
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!