Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kislányom lassan 3 éves és...

Kislányom lassan 3 éves és még szoptatom, baj?

Figyelt kérdés

Mivel már fel éve szobatiszta éjjel is, így megprobaltam beiratni az oviba. Először csak beszoktatas volt 2 hétig, úgy, hogy delben hazajottunk, mert meg cicin alszik el. Ha megijed bárhol, itthon, utcán, stb cicit kér. Az oviban elég sok stressz érte, azt hittem egy pár nap alatt elhagyja és megérti, hogy itt nincs cici, de nem. Éjszaka is sokszor felriadt emiatt és azóta többet szopizik. KB mintha újszülött lenne. Mivel még igényli a cicit ezért nem akarom levalasztani, majd csak ha magától elhagyja.

Mik a tapasztalatok? Azok az anyukák segítsenek légyszíves akik hasonló helyzetben voltak és már ovi előtt álltak. Mennyi idő kellett mire ott tudtatok hagyni az oviban és már nem kért cicit?

2023. nov. 14. 14:26
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Mi most szokunk be bölcsibe,úgy vagyok vele ha már beszokott akkor elkezdem leválasztani. Viszont már most csak otthon és csak altatásnál kap cicit,mindegy mennyire szeretné. Ovira szeretném leválasztani,viszont ha nem vagyok ott nem igényli a cicit,tejet meg fölösleges leadnod. Fokozatosan csökkentsd a cicizések számát.
2023. nov. 14. 22:56
 22/24 A kérdező kommentje:

Csökkentettük, hogy csak este és déli alvással kap cicit, de egész nap nem evett semmit, azt mondta nem éhes és csak cici kell. KB másfél nap múlva engedtem...

Nagyszulokkel is csak max 20 percig van el ha engem nem lát, de ott vagyok a házban. Anyám is mondta, hogy nem érti mitől ennyire félős a gyerek, hogy ha megijed cicit kér pedig mi sosem ijesztgetjuk, és a nagytesója sem.

2023. nov. 15. 13:49
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

Még egy pont azoknak, akik szerint ez gáz, és nem normális. A gyereknek is csak bajt okozol, azt akarod hogy körberöhögjék mint dedóst, ő meg csak arra képes hogy emiatt is "cicit" kérjen? Majd ha sulis lesz végül elveszed tőle?

Azért nem egy isten háta mögötti szudáni törzsben éltek, ahol annyira kevés a kaja, hogy a nők addig szoptatnak ameddig ki nem száradnak. Primitív, zavaró és fölösleges is egyben. Szerintem itt nagyrészt a szülő a hibás, mert ő akarja még egy darabig így magához láncolni a gysreket, csak könnyű rá hivatkozni hogy de szegény sír... Ja, sírna max egy hétig. Ha tizenhat évesen is bőg, akkor is előkapod a melled?

2023. nov. 16. 08:44
 24/24 anonim ***** válasza:

Mondjuk a 22-es kiegészítés alapján tényleg lehet valami probléma itt. Viszont a szoptatás nem oka szerintem, csak tünete. Az nem szokványos, hogy 20 percnél tovább nincs el mással.

Ha ez nem a szeparációs szorongás átmeneti hulláma, hanem jóideje, akár kezdettől fennáll, akkor gyermekpszichológushoz fordulnék. Meg kéne vizsgálni, hogy minden rendben van-e a gyerek kötődésével. Az, hogy folyamatosan rajtad lóg, nem a biztos, hanem inkább a bizonytalan kötődésjele.

De semmiképpen sem próbálnám most leválasztani. Előbb szakemberrel konzultálnék, hogy nincs-e valami probléma a háttérben.

2023. nov. 16. 11:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!