Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tömködi az öklét és tátog, de...

Tömködi az öklét és tátog, de nem akar szopizni?

Figyelt kérdés
6 hetes a babám, most kezdte ezt csinálni az éjjel. Nyitogatja a száját, tömködi az öklét a szájába és nyalogatja, de ha próbálom megszoptatni, elfordítja a fejét. Közben nyűglődik, sírdogál. Ha visszaforítom a fejét és kicsit erőltetem a szopizást (nyilván nem erőszakosan, csak finoman), akkor sem nagyon kéri, ha mégis szívni kezdi, akkor is csak éppenhogy, nem tűnik éhesnek. Második baba, de az első cumizavaros lett 6 hetesen, úgyhogy addig szoptattam, utána fejtem. Valaki nem tudja, hogy miért csinálhatja ezt? Nem tudom, hogy segítsek neki. Nem nyugszik meg ringatva, kézben sem. A fogzás talán még korai és nincs több ötletem. Ilyen pici babával még nincs túl sok minden, amivel próbálkozni tudok. Eddig nem volt hasfájós sem, egy eszik, iszik, alszik álombaba.
2023. okt. 30. 08:26
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Ehettél valamit, amitől jobban kijött.

Amennyire megértettem minden baba hasfájós, aki puffad az anyja által evett ennivalóktól és nekem van egy olyan érzésem, hogy azok azok, amik nekünk kijönnének (és legyintenének rá, mert nem mindig reprodukálható meg nem okoz tünetet) egy ételintolerancia vagy allergia teszten. Lehet keresztallergia is valamire, most én is viszketek allergia gyógyszer mellett.

De akàr az is lehet, hogy most kezdett el több levegőt nyelni.

2023. okt. 30. 22:07
 12/19 A kérdező kommentje:
Tejkiütéses a fiam (nem durván, csak sok bőrszínű pöttye van), és a gyerekorvos mondta, hogy ne egyek semmi állati eredetűt. Se husi, se tej, se tojás. De csak 2 napja kezdtem így enni. Mangót ettem, salátát, paradicsomot, csicseriborsót, répát és mandulatejes kávét reggel. A k betűs zöldségeken kívül mi puffaszt?
2023. okt. 30. 22:16
 13/19 anonim ***** válasza:
Valójában a k betűs zöldségek nem puffasztanak, ez csak városi legenda.
2023. okt. 31. 07:04
 14/19 A kérdező kommentje:
Akkor próbálkozok egyesével elhagyni dolgokat, amiket ettem, hogy rájöjjek mitől fájt a pocija. Most normálisan viselkedik szerencsére.
2023. okt. 31. 07:08
 15/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a segítséget! :)
2023. okt. 31. 07:08
 16/19 anonim ***** válasza:
A magvak allergizálnak :)
2023. okt. 31. 07:16
 17/19 A kérdező kommentje:
Akkor lehet a mandulatej?
2023. okt. 31. 09:34
 18/19 anonim ***** válasza:
Én azzal kezdeném. De lehet más is, csak nekem az lenne az első tippem.
2023. okt. 31. 09:41
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszi, teljesen logikus. Én is allergiás vagyok a sok mandulára, de a mandulatejre nincsenek tüneteim. De simán lehet, hogy neki vannak. Nehéz egészségesen enni. :D Lassan már tényleg csak sárgarépát ehetek.
2023. okt. 31. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!