Előfordulhat, hogy a szoptatás kellemetlen érzés lesz?
Sziasztok, nem a fájdalomra gondolok, hogy begyulladhat a tejmirigy vagy hogy vérezhet a mellbimbó stb., mert nyilván akkor senkinek se kellemes.
Hanem ha egyebként nincs semmi gond, szépen jön a tej, a kicsi szopizik az kellemes vagy kellemetlen érzés?:)
Azèrt merült fel bennem az érzés, mert én sose! Szerettem mikor a párom puszilgatta a mellbimbóm.
Most meg egyenesen utálom! :( A doki szabad utat adott az együttlétekre viszont számomra az is kínszenvedés most, a testem tiltakozik, félek, hogy esetleg valami fertőzés felszáll, mert én terhesség előtt évekig nagyon sokszor voltam hajlamos bacira/ gombára és sajnos kétszer méhgyulladásom is volt, így nem akarom, hogy valami fertőzés érjen és azt gondolom a szexuális együttlét simán elősegítheti ezt. :(
Nagyon hiányzik a kapcsolatunkból az a tűz, ami előtte volt. Remélem szülés után majd valamennyire visszajön és remélem, hogy a szoptatás nem lesz nagyon testidegen és rossz érzés nekem.
Egyébként természetesen nagyon szeretném anyatejjel etetni, mert az szerintem nagyon nagyon jó.
Az elején nekem fájt, amíg a mellem meg nem szokta az igénybevételt, és ahogy olvastam, ez elég gyakori, mondhatni ez az általános. Nem csak "kellemetlen", pár hétig csillagokat láttam és előre féltem, amikor a kicsin láttam, hogy szopizni szeretne (ami olyan 3 hónapos koráig a kb mindig volt). De aztán ez elmúlt, és ha nem is kifejezetten kellemes, de már nem volt rossz érzés egyáltalán a szoptatás. Sőt, hosszabb kihagyás után olyan, mint amikor egy régóta viszkető ponton megvakarod :D
Amúgy azért én sem voltam oda sose, hogy a mellemmel foglalkozzon bárki, terhesség alatt meg ez extrán romlott, az első trimeszterben fájt is rendesen, utána meg csak simán érzékeny volt. Mégis a második terhességem kb feléig tudtam szoptatni a nagyobb lányom, és a házasságunk/nemi életünk azóta visszatért a régi kerékvágásba a férjemmel (mínusz a mellszopkodás, a kicsi még szopizik, elég könnyen beindulnak a tejtermelő reflexek, ami szex közben egy incifincit zavaró lenne :D ).
Terhesség előtt ezen én is dilemmáztam. Utáltam mindig, ha a férjem hozzáért, ezért ez tabu is volt. Alapból nehéz nekem az érintés, valószínűleg szenzoros vagyok.
De a szoptatással semmi gondom nem volt. Most 7 hónapos, és nem tervezem leválasztani, ha lesz tejem és szopizni akar, akár 2 éves koráig maradhat így.
Nekem jobban fájt a szoptatás mint a szülés :D
Először vérezni kezdett a mellbimbóm, így a kisfiam nem szopizott csak a másik mellemből. Így a vérzős oldal szépen feldagadt és becsomósodott, tejlázam lett. Vettünk mellszívót és azzal próbáltam óvatosan fejni, pár nap alatt normalizálódott a helyzet. De abban a pár napban volt hogy a fürdőszobában feküdtem a kövön és sírtam, úgy fájt. Aztán végülis 2 hónapig tudtam szoptatni, ennyi tejem volt.
Most ismét várandós vagyok de biztos hogy újra megpróbálom a szoptatást. Abszolút nem vagyok tápszer ellenes, sőt...de azért a születést követő első hetekben pótolhatatlan az anyatej :)
Köszi nektek!:)
Hát ez elég szomorú, hogy sokatoknak az elején úgy fájt. Nagyob kitartók vagytok!😊
4 hétig a kínok kínját éltem át, mert a lányom nyelve le volt nőve, és csak magánban derült ki.
Ahogy ez megoldódott, a fájdalom is megszűnt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!