Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit csináljak, ha folyton...

Mit csináljak, ha folyton enne, de nincs napi 16 órám szoptatni?

Figyelt kérdés
A 2 hetes babám azt csinálja, hogy 10 percet szopizik, belealszik, aztán 10 percet pihen. 10 percet megint szopizik, megint pihen. Vagy csak tátog a szájával, próbálom megszoptatni, de amint a mellem a szájához ér, elalszik 10 percre. És ebből áll az egész napom, de nekem erre nincs időm, van egy nagyobb gyerekem és lassan elájulok a fáradtságtól, mert egész éjszaka is ez megy. A cumit nem fogadja el, próbáltunk Bibses és MAM-osat is, de fintorog és löki ki a nyelvével. Tudom, hogy negyedik trimeszterben van és mennyire fontos az igény szerinti szoptatás, de nekem ez már tovább megy azon, amit egészségesen kibírok. Valakinek van tippje erre a helyzetre? Tejem van amúgy bőven, rengeteget hízik is a fiam, úgyhogy nem hiszem, hogy az a probléma. Próbáltam ébresztgetni is evés közben, de ha egyszer elaludt, 10 percig úgy alszik, hogy se lát, se hall. Ha 1-2 órát aludna két etetés közt, én már tökéletesen boldog lennék.
2023. szept. 29. 15:16
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
54%
#20, képzeld, igen. Egy ágyban alszunk, így fel sem ébred igazán, mert ahogy nyöszörög, már kapja is a cicit, és vissza is alszik. Nem sír, mindenki tud tőle aludni, és én is kipihent vagyok. Nem így terveztem, az igaz, de császár után így volt kényelmes, aztán így is maradt.
2023. szept. 30. 08:51
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

Senki nem mondta, hogy bent kell lenni egesz nap.

De mondjuk en szules utan 2 hettel allni alig tudtam, bizony, a ferjem vitte ki egy jo darabig legalabb a nagyobbat ilyenkor meg delutan. Kicsi vagy kijutott, vagy nem, de az o szempontjabol akkor meg ez tokmindegy volt.

De volt, hogy csak a kicsit vitte ki direkt, igy volt kettesben idom a kisfiammal is.

Es elofordult olyan is, hogy nem jutottunk ki egy nap egyaltalan, mondjuk pont tel volt, szoval nem haltunk annyira bele.

Nem tudom persze masoknal hogy van, de en nehezen epultem fel a szulesbol. Sok vert veszitettem, hetekig szedultem is, szoval nem feltetlenul az volt az elsodleges szempont, hogy orakat legyunk kint a 2 fokban. Lakasban elunk, nyilvan ha lenne udvar, mas lett volna.

Rettegtem, hogy elajulok meg bent is, nem hogy kint. Az elsodleges szempont, hogy a gyerekek biztonsagban legyenek. Nem kell barmi aron szuperhosnek lenni, 3 fogasos kajakat fozni, takaritani, orakat setalni a gyermekagy alatt.

Babaobolben aludt mellettem mindket 2 gyerek, kb 5 honapos korukig. Utana atszoktak a kisagyba, meg sajat szobaba is, de a mai napig, ha igenylik, aludhatnak kozottunk. 🤷‍♀️

2023. szept. 30. 09:03
 23/23 anonim ***** válasza:
77%

19es vagyok, igen, egy ágyban alszok a gyerekkel. Mikor nem aludtunk egy ágyban, akkor is 6-7x ébredt éjjel szopizni, rloszor atmasztam hozzá a hálóból, aztán ülve szoptattam 20-30percet, aztán mikor elaludt, megprobaltam visszatenni a kiságyba, ami vagy sikerült, vagy nem és rögtön felebredt, és újra kezdődhetett a 20-30perc szoptatás. Ezek után visszalabadoztam a saját ágyamba, és próbáltam elaludni, de legtöbbször meg azelőtt felebredt újra, mielőtt én elaludtam volna. Vagy ha sikerült is elaludni, 30-50perc után megint kelni kellett hozzá. Gondolatod, mennyire voltam zombi és hárpia egyben a kialvatlansagtól, teljesen megviselt a párkapcsolatunkat is a férjemmel.

Mióta egy ágyban aludtunk, ugyanúgy ébredt 6-7x, de fél perc volt cicire tenni, és alattam tovább, vagy legalábbis nem ment ki az álom a szememből. Osszehasonlithatatlanul pihentetőbb igy az alvás.

Szerencsére 13honaposan úgy döntött, hogy ezentúl nem ébred éjszaka. Ettől függetlenül most is együtt alszunk, imádom, ahogy hozzám bújik.

2023. szept. 30. 14:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!