Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit csináljak, ha folyton...

Mit csináljak, ha folyton enne, de nincs napi 16 órám szoptatni?

Figyelt kérdés
A 2 hetes babám azt csinálja, hogy 10 percet szopizik, belealszik, aztán 10 percet pihen. 10 percet megint szopizik, megint pihen. Vagy csak tátog a szájával, próbálom megszoptatni, de amint a mellem a szájához ér, elalszik 10 percre. És ebből áll az egész napom, de nekem erre nincs időm, van egy nagyobb gyerekem és lassan elájulok a fáradtságtól, mert egész éjszaka is ez megy. A cumit nem fogadja el, próbáltunk Bibses és MAM-osat is, de fintorog és löki ki a nyelvével. Tudom, hogy negyedik trimeszterben van és mennyire fontos az igény szerinti szoptatás, de nekem ez már tovább megy azon, amit egészségesen kibírok. Valakinek van tippje erre a helyzetre? Tejem van amúgy bőven, rengeteget hízik is a fiam, úgyhogy nem hiszem, hogy az a probléma. Próbáltam ébresztgetni is evés közben, de ha egyszer elaludt, 10 percig úgy alszik, hogy se lát, se hall. Ha 1-2 órát aludna két etetés közt, én már tökéletesen boldog lennék.
2023. szept. 29. 15:16
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
68%

Lefejt tej és cumisüveg néha, akkor jól is lakik, amúgy meg hordozás.

Hú én is utáltam ezt az időszakot. De nem voltam hajlandó zombivá valtozni emiatt, miközben ott a másik gyerek is. Így ezt az iszsz dolgot hamar elengedtem. Köszönöni így is jól van.

2023. szept. 29. 18:44
 12/23 anonim ***** válasza:
59%

Csak ha cumisuveget ad neki, ha hajlamos ra, akkor akar mar egy-ket hasznalattol is kialakulhat a cumizavar.

Onnan pedig nehez visszajonni.

Nem minden babat fenyeget ez a veszely, de gyakori. Aztan ha mar nem akar szopizni, a tej is hamar elapad, szoval nem annyira egyszeru kerdes ez, hogy most kapjon-e vagy sem.

2023. szept. 29. 18:52
 13/23 anonim ***** válasza:
70%

Na jó, de akkor max tápszeres lesz... Mi azzal a baj?

Sajnos így a mai világban, hogy full egyedül vagyunk a gyerekekkel és már nem nagyon léteznek többgeberációs családok, így nem tudod megengedi magadnak a korlátlan iszsz-t többedik gyereknél, mert nagyon kialvatlan és előbb-utóbb beteg leszel. Azt meg hogy az első gyereket azért ne vigyem ki hónapokig játszótérre, mert a tesót szoptatom nem jöhet szóba. Nyilvanosan meg nem lehet egy szopiba 10x bealvó babát szoptatni meg nem is a nagyközönség elé való, arról nem beszélve, hogy tönkre megy a hátad ha úgy ülsz felette órákat.

Szerintem manapság amit elvárnak szoptatás terén csak az első gyerekkel működik, ha nincs otthonról dolgozó apuka aki segítsen.

2023. szept. 29. 19:20
 14/23 anonim ***** válasza:
78%

Nincs vele semmi baj, kiveve akkor, ha a kerdezo szoptatni szeretne.

Legtobbunknek dolgozik a parja napkozben, de valahogy megis megoldottuk masodik, tobbedik gyereknel a szoptatast.

Nem lehetetlen, de rohadt nehez igen, az elejen legalabbis, igy ha valaki feladja, teljesen ertheto az is.

1,5 eves szerintem kibirja jatszoter nelkul, foleg hidegben, de ha nem, apuka is viheti hetvegen vagy akar delutan, ha mar a peldadnal maradunk.

Amugy miert ne lehetne szoptatni nyilvanosan?

2023. szept. 29. 19:38
 15/23 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, szépen sorban ki fogok próbálni mindent! Az első babámmal pont ez volt, hogy csak heti 1x kapott cumisüvegből fejt tejet és 6. hétre már azt sem tudta, hogy mit akarok a mellemmel a szájában. Úgyhogy most próbálom jól csinálni, és reménykedem, hogy csak az eleje nehéz és aztán jobb lesz. A tápszer meg a fejegetés is elég macerás volt nekem, sokat utazunk, házon kívül nekem egyszerűbb szoptatni, mint cumisüvegezni. Vagy legalábbis most így gondolom, aztán meglátjuk, hogy gyakorlatban milyen. :) A játszóterezéssel nekem pont nincs baj, van egy játszótér 5 percre a háztól és még soha nem találtam ott embert. Pedig egy tök jó játszótér. De amúgy van szoptatós kendőm is.
2023. szept. 29. 19:55
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is az elején volt nehéz. Igaz csak egy bébi van.

De szerintem itt is az eleje nehéz míg összehangolódik mindenki mindenkivel.

2023. szept. 29. 20:06
 17/23 anonim ***** válasza:
41%

Na jó, de akkor max tápszeres lesz... Mi azzal a baj?

Az anyatej mindig kéznél van, mindig jó a hőmérséklete, megfelelő a tápértéke, és INGYEN van. Nem kell orvossal felíratni, kísérletezni, melyik válik be, nem kell cumisüveget sterilizálni, mosogatni, figyelni, hogy mindig legyen otthon, vagy út közben legyen nálad elegendő... Szükség van még magyarázatra?

2023. szept. 29. 20:13
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is könnyebb volt cicisen pont amiatt amit a 19-es ír.

(Az első hónapban megtapasztaltuk a fejés tápszer kombót szóval van hasonlítási alapon, na meg ezen kívül is nagyon akartam a ciciztetést)

2023. szept. 29. 21:23
 19/23 anonim ***** válasza:
74%
19es, plusz éjjel nem kell kimaszni az ágyból friss tápszert készíteni és hűtögetni a vizet neki, és ezzel kiverni az álmot a szemedbol.. Hanem elegánsan odaadod a cicit és alszol tovább (bár ez nálam csak nagyobb korában sikerült).
2023. szept. 29. 21:55
 20/23 anonim ***** válasza:
22%

Miért ti egy ágyban alszotok a gyerekkel?! A szoptatáshoz is ki kell mászni az ágyból optimális esetben.

Mi minden nap kimegyünk a gyerekekkel, nem is értem hogy lehet lakásba zárni őket.

2023. szept. 30. 08:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!