Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha van anyatej, de inkább a...

Ha van anyatej, de inkább a tápszeres táplálás a szimpatikus, mit tudok tenni? Várjak, hátha magától elapad?

Figyelt kérdés

Long story short, a főkérdés igazából.

4 hetes a babánk, szeretnénk átállni vele a teljes tápszeres táplálásra.

Viszont nem tudom, hogy az én szempontomból elég, ha csak nem kap cicit és elapad a tej? Ez körülbelül mennyi idő lesz?

2023. aug. 21. 16:37
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
82%
2 gyerekem van, egy tápszeres, egy anyatejes. A tápszeres sokkal(!!) jobban kötődik hozzám és kevésbé beteg. Egyébként a 2.gyerek lett tápszeres és azért, mert nem akartam végig szenvedni az egészet, ahogy az elsőnél. Szóval ezer százalékig igaz, hogy boldog mama, boldog baba.
2023. aug. 24. 21:19
 42/45 anonim ***** válasza:
82%
Meg pihenni kéne... Persze, biztos tud az az anya pihenni és nem tervezni semmit, akinek otthon van az újszülött mellett a másfél éves gyereke. :D (Mint nekem.)
2023. aug. 24. 21:21
 43/45 A kérdező kommentje:

Nekem a pihenést illetően is azt mondta a nőgyógyászom, gyógytornász a kórházban, gyerekorvos, hogy ami jól esik, csináljam, csináljuk. Nem kell 6 hétre bezárkózni és hermetikusan elzárva élni, nem kell nekem feküdni hetekig (ha nincs probléma, nem volt komplikáció).

Nyilván ne a kórházból hazaérve ess neki a nagytakarításnak, függönymosásnak, de pl. nekem a sétára is azt mondták, hogy ha bírom, menjünk nyugodtan már az első héten, mert nekem is jót tesz a mozgás, a babának is a friss levegő. Szóval mi már 4 napos babával is sétáltunk, igaz, az elején 15-20 perceket, de nagyon jól esett már az is.

A napi kétszeri sétán kívül autóval járok/járunk mindenhová. Nem hegyet mászni, meg maratont futni megyek, de úgy gondolom, sem mentálisan, sem fizikailag nem tenne jót, ha én 6 hétig az ágyat nyomnám szülés után és senkivel nem beszélnék, senkit nem látnék a babán és a férjemen kívül, mert nekem most gyerekem lett és körülötte kell forognia minden gondolatomnak, rossz anya vagyok már akkor is, ha olvasok egy órát, vagy megnézek egy részt az aktuális sorozatomból, amíg apával sétál a baba, vagy éppen eteti, fürdeti, mert mi az, hogy nincs a mellemen a gyerek...

2023. aug. 24. 21:27
 44/45 anonim ***** válasza:
Fejés, ahogyan írták előttem is. A gyógyszert meggondolnám.
2023. aug. 26. 12:13
 45/45 anonim ***** válasza:
100%

Ez a csak "beszélgetni" akaró tényleg nem normális...

Te sajnálod a pici babákat? Mi sajnálunk téged...

2023. aug. 26. 12:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!