Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha van anyatej, de inkább a...

Ha van anyatej, de inkább a tápszeres táplálás a szimpatikus, mit tudok tenni? Várjak, hátha magától elapad?

Figyelt kérdés

Long story short, a főkérdés igazából.

4 hetes a babánk, szeretnénk átállni vele a teljes tápszeres táplálásra.

Viszont nem tudom, hogy az én szempontomból elég, ha csak nem kap cicit és elapad a tej? Ez körülbelül mennyi idő lesz?

2023. aug. 21. 16:37
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
60%
Ha újra csinálhatnám, biztos nem vallanám be az orvosnak, hogy tápszeres a gyerek. Inkább venném drágábban a tápszert. Hónapokig cseszegetett, hogy sokat hízik, a tápszeresek nem hízhatnak ennyit, az anyatejesek igen... Nem fogta fel, hogy nem fogom éheztetni csak azért, mert nem anyatejes.
2023. aug. 24. 14:40
 32/45 anonim ***** válasza:
0%
30,a te életed akkor nyilván kivétel.Arra is egyszercsak jön rá az ember,hogy nem jó a házigyermekorvosa,és akkor lép,ahogy te is tetted.A legtöbb esetben (itt is)nem ez a helyzet,hanem amit vázoltál a végén,hogy nincsenek tájékoztatva,támogatva az anyák,és a legegyszerűbb, legegészségesebb táplalási mód ezért lesz bonyolult kínszenvedés,és mumus.A legtöbb esetben kb 6-8 hét kitartás,egymásrahangolódás kellene,és utána hosszú hónapokon,éveken keresztül kéznél lenne a megfelelő minőségű,hőmérsékletű táplálék.Ettől senki nem mondta,hogy nem lehet olyan eset,amikor szükséges a tápszer,vagy hogy nem dönthet valaki úgy ahogy,csak a legtöbb esetben az ember saját magának bonyolítja meg az életét úgy,hogy azt hiszi,hogy az az egyszerűbb.Mindentől függetlenül,még mindig azt mondom,hogy minimum a gyerekorvost be kell vonni egy ilyen pici esetében.Ha nem bízik az ember a jelenlegi én,vagy csalódott benne, akkor váltani kell.Ilyen pici babánál maradandó bajokat tud okozni bármi,ami nem megfelelő neki.Persze az orvos sem biztos,hogy rögtön eltalálja,hogy melyik lesz a neki való,de ez még napokon belül kiderül, lelkiismeretes orvos,pedig figyelni is fog olyan jeleket is(amit tőled fog megkérdezni)amire te nem is gondolnál.Ha nem ilyen az orvos, akkor nem jó.Akkor váltani kell,mert később is felületes,nemtörődöm lesz.Én ennyit mondtam.Azt már csak halkan jegyzem meg akkz,hogy minimum 3 hónapos korig én személy szerint,mindenképpen anyatejjel próbálnám táplalni,akár fejéssel,ha a szoptatás a gond,akár anyatej vásárlásával.De ez megint én vagyok,nem kötelező így tenni,csak mondom.Amiben más az anyatej,mint a tápszer,az a rengeteg immunanyag,saját tejről beszélve,akár egy családon belül megjelenő vírus esetén,sokszor előfordul,hogy az anya szervezete által termelt ellenanyag miatt,a baba el sem kapja azt.Ezt a tápszer nem tudja.Ettől nem ördögtől való,csak érdemes lenneegfontolni.Ha van rá lehetőség, akkor legalább akkora áldozatot hozni,hogy addig fejjen az illető.De mondom,mindenki azt csinál ,amit akar.
2023. aug. 24. 15:46
 33/45 A kérdező kommentje:

Mondod, mondod, aztán oldalak óta itt vergődsz, mint egy partra vetett hal.

Mint írtam, nekünk a baba már kb. a születése óta kap tápszert az anyatej mellett, a gyerekorvosunk javasolta a Hipp-et, bevált.

Nekünk nem jött be a szoptatás, ellenben a tápszer igen, kényelmesebb és egyszerűbb is, mint az állandó szoptatással szenvedni, tervezni, hogy etetésre itthon legyünk, ha mennék valahová, szenvedjek a fejéssel (brrr), izguljak, elég lesz-e stb.

2023. aug. 24. 15:51
 34/45 anonim ***** válasza:
28%
Nem vergődök,beszélgetek.De jólvan akkor.Nincs olyan hogy etetésre.A szoptatás nem csak etetés.De kár akkor magyarázni.Mint ahogy azt is,hogy mivel anya lettél,bizonyos kényelmetlenségeket el kell viselni, illetve áldozatokat hozni.Pl,hogy fejsze pár hónapig,hogy esetleg ősszel ne kerüljön kórházba a kisbabád egy nátha miatt.Ez az önzőség.Nálad is pont az a baj,hogy már a kórházban is pótlást kapott. Így ha akarna se tudna beállni a kereslet-kínálat(ami amúgy 6-8 hét,ami a gyermekágyas időszak egyébként,mikor csak a babával kellene foglalkozni,meg regenerálódni).Az egyszerűség is olyan,hogy nekem egyszerűbb előkapni a cicit,mint tápszerhez vizet melegíteni,meg kutyulni,de ez megint kinek mi kategória.Max annak egyszerűbb,aki azt szeretné,hogy más etesse a gyereket,és független tudjon lenni.4 hetes gyerekkel ugyan hová kell annyit szaladgálni,hogy probléma otthon lenni szoptatni?De nem akarlak meggyőzni.Csak sajnálom azokat a picibabákat,akik nem érezhetik a nekik megfelelő közelséget,mert nem akarják érteni a szüleik,hogy többről van szó,mint az evés.Visszataszítóan bunkó amúgy a stílusod,ahogy lehurrogsz,amilyen szavakat használsz,pedig az első, eredeti kommentben,csak annyit írtam,hogy nem valószínű,hogy elég lesz simán nem szoptatni,és hogy SZERINTEM feltétlenül be kellene vonni orvost is,ha gond lenne,tudjon segíteni.Mostanra világos lett,hogy tulajdonképpen az a baj,hogy a gyerekkel kellene lenni,így még mehetsz amerre látsz,valaki majd a szájába dugja a tápot,azt annyi.Csak azt nem tudom,hogy ezt nem tudtad előre,vagy nem érdekelt?Vahy mi a gond egy 4 hetes gyereknél,hogy szoptatni kell?Ennyi idősen az a világ legtermészetesebb dolga,hogy nonstop az anyával, legtöbbször annak mellén van a gyerek.Anyukának is ilyenkor még pihenni kell(ene).Tudom,tudom,neked már semmi bajod,stb.Hát nem is most lesz,majd később.Bár kívánom őszintén,hogy ne legyen.Na! Akkor további szép napot!
2023. aug. 24. 16:26
 35/45 A kérdező kommentje:

Dehogy nem akarsz meggyőzni!

Kórházzal jönni, meg azt sugallni, hogy nem foglalkozom eleget a babámmal? Normális vagy te?

Nem csak úgy lesz ám jó anya valaki, hogy tönkreteszi magát a szent szoptatás oltárán, hogy aztán büszkén verhesse a mellém, hogy igen, neki aztán anyatejes a gyereke.

Nekünk a gyerekorvos is azt tanácsolta, hogy boldog mama=boldog baba, semmi probléma nem lesz, ha tápszert kap. Mi is ezt az elvet valljuk, hogy nem kell tönkremenni az anyaságban, lehet úgy csinálni, hogy mindenkinek jó legyen, a babának is és nekünk is.

2023. aug. 24. 16:31
 36/45 A kérdező kommentje:

Viszont a te gyerekedet őszintén sajnálom, hogy anyuka azon a szinten mozog, hogy csak és kizárólag a szoptatás az eszköze a kötődés kialakításához! :(

Lesznek még bajok később bőven így...

2023. aug. 24. 16:36
 37/45 anonim ***** válasza:
17%
Már felnőttek mind a 3-an,semmi problémánk nem volt.Nem ez az egyetlen eszköz,de hagyjuk.Nem én mozgok egy bizonyos szint alatt.Hagyjukar,hogy 4 hét alatt tönkrementél volna a szoptatásba😅🤣.Nem azt mondtam,hogy nem foglalkozol eleget a babáddal,hanem azt,hogy önző vagy,és a gyereked érdekét a saját kényelmed mögé helyezed.Ez pedig igaz,akárhogy is "vergődsz.Igen,kórházat is meg lehet előzni szoptatással,vagy anyatejes táplálással.Leírtam,hogy miért.Lenne lehetőséged ugyanis némi kitartással,meg otthon a fenekeden üléssel alapimmunizalni a gyerekedet,de te nem akarsz,így máshogy döntesz.Ez szíved joga,de attól még tény,hogy neki az lenne jobb.Nade úgysem vagyok normális,úgyhogy felejtsük is el,hogy egyáltalán írtam bármit is.Amúgy,ha mindent eldöntöttél,felháborodsz még azon is,ha megfontolandó dolgokról beszélgessünk, akkor egyáltalán minek kérdeztél?Itt ha valaki felteszvegy kérdést, akkor kaphat ilyen,meg olyan választ.Semmit nem kötelező megfogadni,de ahogy neked jogod van kérdezni,meg úgy dönteni ahogy akarsz,itt mindenkiásnak,így nekem is jogom van leírni a véleményemet,gondolataimat.Eredeti kérdésed is olyan,hogy attól hogy Gizinek elapadt magától,sőt be se indult, attól nem biztos,hogy neked el fog.Akkor volt értelme megkérdezni?Eldöntötted,hogy te mit csinálsz,hogy nem kell senkit be sem vonni, akkor hajrá,azt majd legfeljebb ha nem apad el, akkor felhívsz egy orvost,és kérsz gyógyszert.Teljesen jóindulatúan vetettem fel,azt is,hogy esetleg fejhetnél,és nem azt írtad,hogy nem szeretnél,hanem lehurrogtál,hogy vergődök,meg az brrr,meg dehogy is fogsz.Akkor tedd amit akarsz.
2023. aug. 24. 17:11
 38/45 A kérdező kommentje:
Kellemetlenkedj már máshol légyszi. Szerintem elég egyértelműen jelezte itt MINDENKI, hogy nem kíváncsiak rád.
2023. aug. 24. 17:28
 39/45 anonim ***** válasza:
64%

Felnonek gyerekek tapszeren is. Kotodni fognak a szulokhoz es nem feltetlenul betegsebbek.

Legkesobb bolcsi/ovi kezdesnel ugyis minden gyerek beteg lesz, semmit nem szamit akkor mar, hogy szoptattad vagy sem.

Egy kis natha miatt egy tapszeres gyerek se kerul korhazba.

Az anyatej es a szoptatas nagyon jo, vannak elonyei, de azert mas anyakat beallitani minden szarnak mert nem tudnak vagy epp igen, nem AKARNAK, szoptatni, kritikan aluli.

2023. aug. 24. 17:44
 40/45 A kérdező kommentje:

És nem unja még mindig… 😂

Mondd, nincs jobb dolgod?

Le lett írva már többször, hogy a gyerekorvosunk tudja, ő javasolta a tápszert, amit veszünk!

2023. aug. 24. 18:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!