Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha van anyatej, de inkább a...

Ha van anyatej, de inkább a tápszeres táplálás a szimpatikus, mit tudok tenni? Várjak, hátha magától elapad?

Figyelt kérdés

Long story short, a főkérdés igazából.

4 hetes a babánk, szeretnénk átállni vele a teljes tápszeres táplálásra.

Viszont nem tudom, hogy az én szempontomból elég, ha csak nem kap cicit és elapad a tej? Ez körülbelül mennyi idő lesz?

2023. aug. 21. 16:37
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:

Nekem is siman elapadt magatol, egyik naprol a masikra hagytam abba.

De soha nem is volt olyan brutal sok tejem, nem folyt, nem is feszult a mellem csak ritkan, fejni se tudtam igazan mennyiseget, amikor probaltam, 20 perc fejessel 3 csepp jott le.

Biztosan ettol is fugg, kinek milyen a tejtermelese, de elore nem panikolnek, csak ne szoptass, ha be akarod fejezni, aztan majd meglatod, mi lesz.

Ha feszul, akkor epphogy egy picit, megkonnyebbulesig fejd le, de ne tobbet.

2023. aug. 22. 16:19
 12/45 anonim ***** válasza:
34%
Mondjuk orvos bevonása már csak azért is javasolt,mert a gyereknek sem mindegy,hogy milyen tápszert kap, illetve hogy amellett milyen vitamint,vagy vitaminokat kell kapnia.Nem csak a tej elapadt vagy nem apad el magától a kérdés,hanem jó lenne,ha nem csak találomra levennénk egy doboz valamit a polcról,azt majd lesz valami.Bár nekem tökmindegy.
2023. aug. 22. 17:43
 13/45 anonim ***** válasza:
72%

12-es, nyugi.

Tapszer mellett egyelore csak d-vitamint kell kapnia, ennyi. Ezt anyatej mellett is kell.

Illetve ha tapszeres lesz, onnantol kezdve mar a k-vitamint nem kell neki adni.

Az meg, hogy a gyereknek melyik tapszer valik be, lutri.

Megnyugodhatsz, az orvos is csak ranezesre ir fel tapszert, vagy epp azt, amiert esetleg kap egy kis jutalekot, mert nincsen erre elozetes vizsgalat, nem lehet tudni, mi valik be.

Es en abban is biztos vagyok, hogy a kerdezo beszelni fog az orvossal, hiszen receptet iratni csak vele tud, ha picit olcsobban szeretne megvenni.

Nem kell ezt az ember szajaba ragni.

De ha ugy dont, hogy “csak” ugy levesz egyet a polcrol, az is az o dolga. Az orvos is kb ezt csinalja sokszor, csak eppen o fel is tudja irni, de ennyi :D

Marmint ezt most az atlag esetre mondom. Ha a baba refluxos, allergias, az mas.

2023. aug. 22. 18:06
 14/45 anonim ***** válasza:
27%
Teljesen nyugodt vagyok,nem az én gyerekem.Ettől még nyugodtabb lennék,ha tudná róla az orvos,hogy nem szoptatós tovább a gyerekemet.
2023. aug. 22. 18:45
 15/45 anonim ***** válasza:
70%

14-es, szerinted nem fogja tudni? Szerinted nem talalkoznak egy jo darabig a havi statuszon, ahol egyreszt kb az elso kerdese az orvosnak az, hogy szoptat-e vagy sem, masreszt meg mindig o tudja felirni a tapszert receptre.

Nem kell ennyire hulyenek nezni az embert szerintem.

2023. aug. 22. 19:55
 16/45 anonim ***** válasza:
17%
Szerintem meg ezt nem itt kellene megkérdezni,hanem a védőnőnél,meg a gyerekorvosnál.Ha nem így tett, abszolút nem biztos,hogy nem fog hantázni ott.De mondom,nekem teljesen mindegy.
2023. aug. 22. 20:03
 17/45 A kérdező kommentje:

A védőnőnk nem a legélesebb kés a fiókban, száz éve is elavult dolgokkal traktál. Tőle azzal kapcsolatban sem kérnék tanácsot, hogy melyik öblítővel mossuk a baba dolgait.

A gyerekorvosunk javasolta a Hipp tápszert még a szülés előtt, azt fogyasztja is a lányunk 2 napos korától fogva. Nyár van, mindenhol szabadságolások vannak, a nőgyógyászom is éppen nyaral pl.

Nem éreztem ezt olyan egetrengető kérdésnek, hogy hétvégén ezzel végighívogassak mindenkit.

2023. aug. 22. 20:31
 18/45 anonim ***** válasza:
0%
Tegnap nem volt hétvége,mikor a kérdést kiírtad.Az öblítő nem védőnői kompetencia amúgy,amihez tanácsot kéne tőle kérni.Leginkább semmilyennel nem kéne amúgy.De jólvan hagyjuk akkor.
2023. aug. 22. 22:00
 19/45 A kérdező kommentje:

De már hétvégén is többször kapott tápszert, mint anyatejet (korábban csak az éjszakai etetéseket oldottuk meg azzal).

Tudjuk, öblítő fúj, minden, amibe illatanyag van, fúj.

2023. aug. 22. 22:02
 20/45 anonim ***** válasza:
20%
Oké,de ha ilyen okos vagy, akkor mi a kérdés?Na mindegy!A 4!!!!hetes gyereked etetése,nem említhető egy lapon az öblítővel.
2023. aug. 22. 22:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!